URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2012, 15:44

Femeia prinsă de uşile unui autobuz OTL s-a înţeles cu şoferul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Femeia în vârstă de 41 de ani, care, luni seară, la o staţie de pe strada 22 Decembrie, a fost prinsă de uşa din mijloc a unui autobuz OTL din cauza unui şofer neatent şi, potrivit poliţiştilor, a fost târâtă câţiva metri, s-a înţeles cu şoferul autobuzul şi nu va depune plângere împotriva acestuia şi nici împotriva societăţii de transport în comun.

Anunţul a fost făcut, vineri, într-o conferinţă de presă de directorul OTL, Csuzi Istvan, care a precizat că femeia "a forţat uşa autobuzului" dorind să intre când autobuzul deja pornea şi, în urma incidentului s-a ales cu piciorul rupt. De asemenea, Csuzi a precizat că este posibil ca femeia să fi ajuns la o înţelegere, conştientă că este parţial şi vina ei, nu numai a şoferului, care n-a văzut-o şi a pornit.

Pe această cale, directorul OTL a anunţat că faţă de anul trecut, în 2012 incidentele cu autobuze şi tramvaie (care includ vandalizări, tamponări, incidente cu pasageri care nu s-au asigurat în timpul călătoriei, etc.) au crescut cu 65% faţă de anul trecut, ajungând la aproape 80. Însă, Csuzi a precizat că doar în 30% din cazuri, şoferii ori vatmanii OTL au fost vinovaţi.

"Este posibil ca incidentele din culpa şoferilor să fi crescut şi din cauza optimizărilor pe care le-am făcut pe anumite trasee pentru a reduce costurile. Din cauza acestora, unii şoferi muncesc mai mult. Vom încerca să rezolvăm problema astfel încât să nu fie atât de încărcaţi", a declarat şeful OTL.

Prezent la conferinţa de presă, directorul tehnic Viorel Mircea Pop a precizat că din cauza creşterii numărului tamponărilor din culpa şoferilor societatea va trebui să plătească mai mult pe asigurările RCA pentru anul viitor, cu aproximativ 15%.

Pe de altă parte, Csuzi Istvan a făcut un apel către călători să fie mai atenţi şi să se asigure în timpul mersului cu mijloacele de transport în comun pentru ca, în eventualitatea unui mic incident, să nu rişte să se lovească ori să cadă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
fara cuvinte
Din pacate soferii si vatmanii otl,au ajuns sa concureze cu ultimii "oameni" pe pamant.Ei claxoneaza si accelereaza,in cot le doare de restul lumii.Si gunoierii si boschetarii au mai mult respect si omenie. Sant rahatii societatii.Mi-e mila de dv.domnu Csuszi ca trebuie sa suportati asemenea indivizi.
Postat 04 Noiembrie 2012, 20:26 de Alin
nesimtire
sofer nesimtit -sofer pe un autobuz nou i-am tras atentia de ce fumeaza in cabina ma trimis undeva iar cind ll-amintrebat pe urmatorul sofer mia spus ca acesta e mare lider de sindicat
Postat 04 Noiembrie 2012, 20:02 de emil
fgjgk
DOMNULE CSUZI EU DACA ASI FI IN LOCUL D-VOASTRA L-AS FI DAT AFARA DE MULT PE ACCEL SOFER .VA INTREB CHIAR NU MAI GASITI ALTI DORNICI SA LUCREZE??????? SI TOTODATA SA FI OAMENI IN PRIMUL RAND.VREAU SA VA MAI SEMNALEZ UN ASPECT ,SOFERI DE AUTOBUS CARE CIRCULA PE RUTA CIMITIR CENTRU ISI BAT JOC ZILNIC DE CONDUCATORII AUTO CARE CIRCULA IN SPATELE LOR NEINTRAND IN ALVEOLA DE STATIE PT A DEGAJA CIRCULATIA AICI SE VEDE CAT DE RAI SI NESIMTITI POT FI .VERIFICATI ASPECTUL SI VA RUGAM LUATI MASURI IMPOTRIVA LOR. MULTUMIM DE INTELEGEREA ACORDATA.
Postat 04 Noiembrie 2012, 16:41 de contribuabil
vinovati
Vina totala este a soferului,altfel nu era intelegere.E prost cine crede.Otl nu plateste la nimeni,ei niciodata nu sant vinovati.In cazul de fata ce mai..............
Postat 04 Noiembrie 2012, 11:04 de alin
siesta cui o lasati ? Noroc sa aveti ca mai traiti :)))
cine sa se comporte tarani si elefantii care conduc, in mod legal de la anumite KG nici nu ar avea voie sa conduica fac siesta la cat manca in timpul programului de munca :))) legea nu e buna intretine crima !!
Postat 04 Noiembrie 2012, 09:40 de legea intretine crim
ghiuh
domnule director regia condusa de catre dumneavoastra lasa de dorit.de ce va spun eu multi dintre agajati dumneavoastra nu stiu sa se comporte ,de la vatmani, soferi de autobus cat si la acei zisi controlori.multi dintre ei sunt asa de rai fata de semeni lor ca nu va dati seama .ar fi bine sa circulati si d-voastra cu mijloacele de treansport pe care le pastoriti fara sa va cunoasca si ve-ti obesrva cate nereguli sunt in regia pe care o conduceti.va mai intreb chiar nu observati neregulile sau chiar nu vreti sa le vedeti????????? o sugestie iesiti si d-voastra si adj din birou.
Postat 03 Noiembrie 2012, 11:25 de oradean
multa minte va trebuie !! BICICLETA :)))))
lasati tigani si betivii in autobuze :))) nu aveti TUPEU :)))) 1 luna incercati :))))
Postat 02 Noiembrie 2012, 16:37 de multa minte
multa minte va trebuie !! BICICLETA :)))))
de ce ati votat un Primar pe care il doare undeva de voi ? suferiti si suferiti din PROSTIE :))) IN ORADEA VICTIMA e vinovata intoTdeauna din cauza VOTULUI dat de CRIMINALI :)))=lasitate :)) ce sa mai spui cu asemenea .........puuuttteeeee rauu !
Postat 02 Noiembrie 2012, 16:36 de multa minte
multa minte va trebuie !! BICICLETA :)))))
dar de ce calatoriti cu autobuzul si nu cu BICICLETA ? care e problema voastra :)))? daca sunteti rau pacaliti o data de doua ori tot in rau perseverati, luati BICICLETA :))) lasa ti l sa va planga , sa le fie dor de voi :))))))
Postat 02 Noiembrie 2012, 16:33 de multa minte
Comportamente!
Domnule director, in Europa occidentala soferii mijloacelor de transport in comun nu pornesc din statii pana nu s-a asigurat ca toti calatorii au urcat in siguranta. Mai mult intrarea in autobuse se face pe usa din fata si coborirea pe usile din spate. Totodata soferul are in partea exterioara sus stanga o oglinda destul de mare in care observa daca au urcat sau au coborit calatorii. Daca in oglinda observa un calator cu carucior soferul apasa un buton situat la bord care pune in miscare o platforma mobila (situata sub podeaua autobusului) si care permite accesul in autobus a calatorilor cu carucioare.Nu am vazut un sofer de autobus nervos in trafic.
Postat 02 Noiembrie 2012, 16:04 de Catalin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON