URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2012, 14:35

Femeia operată în timpul sarcinii de o tumoare de 4,5 kilograme pe uter a născut un băieţel perfect sănătos

Femeia operată în timpul sarcinii de o tumoare de 4,5 kilograme pe uter a născut un băieţel perfect sănătos La sfârşitul lunii aprilie, medicul Petru Chitulea a salvat, printr-o intervenţie rară şi dificilă, sarcina unei bihorence de 28 de ani, care avea o tumoare de 4,5 kilograme pe uter
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihoreanca în vârstă de 28 de ani care la sfârşitul lunii aprilie a fost supusă unei intervenţii dificile de extirpare a unei tumori-gigant ce-i apăruse pe uter în timpul sarcinii, a născut, joi dimineaţă, în jurul orei 9.30-10, un băieţel perfect sănătos la Maternitatea din Oradea.

Procedura de cezariană a fost realizată de echipa de medici care i-a extirpat cu succes tumora, medicii Petru Chitulea şi Samuel Geza, ajutaţi de această dată de anestezista Emilia Ganea.

"Băieţelul este sănătos, a primit 10 scorul Apgar. Şi mama se simte bine. După operaţie, sarcina s-a dezvoltat normal, iar naşterea a venit la termen. Putem spune că este un succes", a declarat pentru BIHOREANUL conferenţiarul Petru Chitulea.

Situaţia în care s-a aflat femeia este o premieră locală, prin raritatea şi dificultatea intervenţiei la care a fost supusă pe 30 aprilie. Atunci, medicii au efectuat o miomectomie, adică extirparea tumorii cu un diametru de 30 de centimetri şi o greutate de aproximativ 4,5 kilograme, iar apoi o histeroplastie, adică resuturarea uterului pentru a-l aduce cât mai aproape de starea lui normală.

Citeşte mai mult: Premieră medicală: O gravidă a fost operată cu succes de o tumoare uriaşă în uter, iar bebeluşul i-a fost salvat

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
de ce minciuna si falsitatea predomina?
ce nu inteleg anumiti oamenii este ca D-zeu isi trimite mesageri sa te avertizeze, eu am obligatia sa i averizez si eu pe cei ce il iubesc si respecat pe D-zeu sa nu se amestece si se lase pe mana SATANEI, invatati sa va deschideti ochii, un criminal respecta un mecanism impus de SATAN, in lumea lui SATAN nu poti trisa sau fenta :)) ai un scop unic :mielul la taiere :))).Iubiti l pe D-zeu ca sa va aparati semeni nu ca sa culegeti roade, nu ai ce face cu roadele sunt ale tuturor. de multe ori privesc omul din fata mea si ii vad oboseala si tortura unui sistem social care nu face daect sa l orbesca si constat cu stupoare ca el se preface fericit dar in esenta sufletul lui plange si tanjeste cauta lumina.
Postat 06 Octombrie 2012, 10:44 de depinde
de ce minciuna si falsitatea predomina?
majoritatate cunostiintelor mele spun ca nu mai nasc in maternitatea Oradea , de ce ? le dau si banii ii plateste si STATUL si ironie a doua nastere nu o mai fac la ORADEA, sunt plangeri penale si JUSTITIA nimikkkk , acolo te pot omora ca constata decesul si gata.Daca dau un ban atunci ma duc unde sunt decese mai putine sau aproape delok :))) va rugam amabil stimati jurnalisti cati copii au decedat in oradea la maternitate si cate greseli din culpa medicala sunt inregistrate la judecatorie, fiti buni si serviti l pe D-zeu , faceti va JOBUL ca la carte, meritati va painea cea de toate zilele daca sunteti in stare !!!
Postat 06 Octombrie 2012, 10:32 de depinde
de ce minciuna si falsitatea predomina?
priviti atent in jurul vostru de ce adopatati minciuna ? noi nu mai distinge ceva divin de ceva satanic, de ce ? Unde sunt afinitatile spirituale ?
Postat 06 Octombrie 2012, 10:27 de depinde
depinde si eu am auzit de la alte mamame ca era sa le moara fatul cu el :))) eu nu l judec numai D-z
daca a facut o pentru bani nu vad de ce sa l felicit , imi pare rau si a facut norma financiara , cand faci ceva din suflet nu ceri banii, vedem N voluntari care salveaza oamenii aceia sunt mesageri lui D-zeu, restul servitorii lui SATAN, unii se dezmeticesc cand mor , e pacat sa lasi timpul sa treaca si sa nu ti ajuti semeni pentru ca nu au banii, e cel mai cumplit pacat :))) Sanatate mamei si sa mai nasca copii sanatosi.
Postat 06 Octombrie 2012, 10:25 de depinde
ai dreptate, Teddy
Da, Teddy, ai dreptate, oricine ai fi tu. Ai constatat bine, doar dr Chitulea are realizari "demne" de mentionat in acest ziar. Nu contest profesionalismul dansului, pt ca n-am avut de-a face cu dansul, nu-l cunosc. Insa...ii cunosc pe altii, medici buni ( putini, ce-i drept), care ar merita si ei sa fie laudati. Dar poate ei sunt preocupati de meseria lor si atat, nu-si doresc laude si functii si nu dau de stire in presa ce au facut, dupa fiecare interventie.
Postat 05 Octombrie 2012, 15:30 de Ela
the one
Cum se face de numai Dr Chitulea face operatii care merita sa fie laudate in ziarul asta ?!!
Postat 05 Octombrie 2012, 14:10 de teddy
nu
sigur nu ai auzit bine, bla
Postat 04 Octombrie 2012, 22:14 de eu
bla bla
Am auzit ca Samuel Geza cere 2000 de euro pt. o cezariana...O fi adevarat? La spitalul din Berettyoujfalu cezariana costa 500 de euro...
Postat 04 Octombrie 2012, 15:53 de bla
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON