URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2011, 09:17

Federaţia Română de Fotbal "taie" speranţele FC Bihor pentru prima ligă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prin intermediul unui comunicat postat, duminică, pe site-ul său oficial, Federaţia Română de Fotbal a ieşit, în sfârşit, la rampă şi a făcut anumite precizări legate de procesul de licenţiere al echipelor din Liga I şi competenţa Comitetului Executiv, care se va reuni pe data de 20 iunie.

Oficialii federali încearcă, astfel, să clarifice situaţia actuală şi să infirme speculaţiile apărute în presă.

Reprezentanţii FRF susţin în comunicat că în şedinţa Comitetului Executiv, din data de 20 iunie, nu se vor pune în discuţie deciziile comisiilor de licenţiere, ci doar aspecte legate, în general, de procesul de licenţiere. Cazuri particulare ale unui club sau altul nu vor fi discutate în respectiva şedinţă, ci doar se vor constata rezultate procesului de licenţiere şi se vor lua hotărâri în consecinţă, pe baza ROAF.

"Cmitetul Executiv al FRF nu are nicio competenţă în ceea ce priveşte procesul de licenţiere a cluburilor, unul independent, acesta fiind încheiat la nivelul Ligii I. ntr-adevăr, forului mai sus menţionat i se poate prezenta, conform Ordinii de Zi, o informare cu privire la procesul de licenţiere încheiat sau având drept tematică procesul de licenţiere în ansamblul său. Atât şi nimic mai mult", se arată în comunicat.

Astfel, este puţin probabil ca pe 20 iunie să apară vreo schimbare majoră în ceea ce priveşte formaţiile FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor Oradea, care şi-au câştigat dreptul de participare în Liga 1 pe teren, dar nu au primit licenţă pentru sezonul 2011-2012.

Cu toate acestea, apropiaţii celor trei echipe continuă să spere într-o măsură favorabilă pe data de 20. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a promis încă dinaintea încheierii procesului de licenţiere pentru echipele provenite din Liga a II-a, cum că "încearcă să găsească o soluţie ca Timişoara, Bistriţa şi Bihorul să poată evolua în prima divizie". Să sperăm că aşa va fi, având în vedere că influenţa şi cuvântul lui Dragomir cântăresc de fiecare dată în forurile de conducere ale fotbalului românesc preşedintele Ligii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
alo, defazatu!
Domnule Mihai Anghel, Imi pare rau sa va anunt dar sunteti defazat. Intre timp a aparut zvonul ca nu se va mai cere licenta cluburilor care nu joaca in cupele europene==> FC Bihor va juca in liga 1. Daca tot vreti sa prezentati niste zvonuri de 2 lei, macar faceti-o bine! In alta ordine de idei, spuneti-mi si mie de ce nu prezentati puncte de vedere oficiale (Serban Morcan, Iulius Delorean, Marius Vizer)??? Astea sunt stirile de maxim interes pentru oradeni nu inventiile celor de la bucuresti. Multumesc
Postat 13 Iunie 2011, 10:19 de stiutoru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON