URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2015, 14:01

Faceţi-vă provizii! CAO opreşte apa patru nopţi consecutiv pentru spălarea magistralelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cine este obişnuit să bea apă noaptea de la robinet ar face bine să îşi facă provizii! Potrivit unui comunicat al Companiei de Apă Oradea, societatea va opri furnizarea apei potabile vreme de patru nopţi consecutiv. Apa va fi oprită total în intervalul orar 22 – 11, din cauza lucrărilor programate de spălare a reţelelor magistrale, după cum urmează:

- în cursul nopţii de luni spre marţi 07.12.2015 / 08.12.2015 vor fi afectaţi consumatorii situaţi pe malul drept al Crişului Repede, respectiv consumatorii situaţi în Cartierul Nufărul;

în cursul nopţii de marţi spre miercuri 08.12.2015 / 09.12.2015 vor fi afectaţi consumatorii situaţi pe malul drept al Crişului Repede;

în cursul nopţii de miercuri spre joi 09.12.2015 / 10.12.2015 vor fi afectaţi consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede, cu excepţia Cartierului Nufărul;

în cursul nopţii de joi spre vineri 10.12.2015 / 11.12.2015 vor fi afectaţi consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede, cu excepţia Cartierului Nufărul.

"Subliniem faptul că unele reţele stradale de apă se vor spăla prin intermediul hidranţilor de incendiu. Din acest considerent, vă rugăm să nu interveniţi la hidranţii stradali prin care se efectuează spălări", menţionează un comunicat al CAO.

Reprezentanţii societăţii sfătuiesc orădenii să îşi facă rezerve de apă, iar la repunerea în funcţiune a serviciului să sesizeze orice deficienţe în parametrii de furnizare şi calitate a apei la numerele de telefon 0259.430.928 şi 0359.410.203 de la dispeceratul CAO.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Mulți gândesc că ceva e totdeauna mai mult decât nimic.
Urmăream aseară contrariat şi uluit declaraţiile doamnei Gorghiu la masa lui Rică de la Realitatea TV mimând credinţa la fel ca şi orgasmul atunci când afirma că „slavă Domnului că l-am găsit pe domnul Bolojan”. În ciuda faptului că Oradea este condusă de un sobor de popi deghizaţi în prefect, directori, şefi şi nu în ultimul rând membri, doamna Alina G. simte liberal până în profunzimile intime rrrr-ul din numele primarului apelat (tot intim) pe numele de botez. De altfel, chiar doamna cu pricina recunoştea în interviu că nativ are o problemă cu R-ul, dar, şi că, mai nou, are probleme cu Ş-ul lui Rareş şi cu J-ul lui Bolojan. Mă îndoiesc că, la nivelul ei de cultură, ar pronunţa G-ul la fel ca Jiji Becali, motiv pentru care apare ca străvezie pasiunea pentru noua sa jucărie, Bolojan. După Bogdan Olteanu, Mihai Voicu, Lucian Isar şi alţii- părţi implicate în practicarea meseriei liberale a co-preşedintei, Bolojan pare o retrogradare. Trecând peste gusturile iuţi ale doamnei G., ajungem la criteriile acesteia. Aflăm că, domnul Bolojan ar putea să plece chiar şi 3 (trei) ani din Oradea şi orădenii tot l-ar vota ca primar (nu am înţeles cum şi mai ales de ce, el plecat fiind). Dar explicaţia curge fluviu – pentru titlul de campion la absorbţie de fonduri (europene). Aici, moderatorul, finalizat fiind, omite elegant să ceară lămuriri. Ori toţi ceilalţi, şi nu vorbesc aici doar de liberali, sunt mai slabi la acest capitol, ori doamna nu cunoaşte performanţele alopecicului secretar. Cea de-a doua variantă s-a mai demonstrat şi în cazul Guseth şi în cazul play-boy-ului de la sănătate (cazuri pe care nu i le imput doamnei, ci şefului ei – Iohannis). Aşa va fi şi acum. Lupta pe ciolan fiind intensă, acesta, ciolanul, este felul principal, iar nu integritatea căreia i se va rezerva doar rolul de desert. Care se va servi numai şi numai dacă delegaţii la congres nu se vor grăbi prea tare fie spre casă, fie spre întâlnirile programate cu procurorii DNA. Abia din ianuarie vom afla oficial cum a reuşit secretarul să piardă, dar şi să prăduiască mai mult de 130 de milioane de euro, cei drept, deocamdată, din fondurile europene.
Postat 08 Decembrie 2015, 07:10 de eutanasiu
Ştire eronată!
Cu respecte Dl.Simai dar CAO in comunicatul de presă menţiona chiar invers: luni spre marţi pe malul drept...!
Postat 07 Decembrie 2015, 15:31 de zolimiklos
RE: Ştire eronată!
Cu scuzele de rigoare, aveţi dreptate, a fost o greşeală de editare, pe care am reparat-o.
Postat 08 Decembrie 2015, 01:15 de Moderator
Domnule Director Tehnic Gheorghe POPA
În cazul previzibil în care Gavra v-a împuternicit, din nou, aşa cum a mai făcut-o şi la începutul proiectului, să semnaţi declaraţia de închidere a proiectului Aparegio, vă asumaţi răspunderea pentru tot ce declaraţi. Nici chiar funcţia de la Curtea de Conturi a soţiei dumneavoastră nu valorează ceva în ceea ce urmează să se întâmple. Sfat prietenesc.
Postat 06 Decembrie 2015, 22:52 de eutanasiu
Desertul se serveşte cînd stai până la sfîrşit
Sesizînd pericolul de a nu-şi îndeplini indicatorii de performanţă din contractele de director general respectiv preşedinte al Consiliului de Administraţie, domnii Ovidiu Gavra şi Claudiu Oros au purces la operaţiunea „spălarea”. Consilierul tehnic în persoana rozalie a doamnei Mariana Tiutin cu vechi state de plată în machiajul datelor oferite presei, acum susţinută şi întărită de consiliera economică plan(ta)tă chiar de Primarul Bolojan, numire justificată de abilităţile cunoscute ale doamnei Moby Dick în transpunerea în bani a pierderilor, sunt, în virtutea atribuţiilor de serviciu, cel mai probabil, artizanele celei mai mari operaţiuni de furt la vedere, declarat, parcă special pentru a corespunde definiţiei dată de Codul Penal faptei de spălare de bani la bine cunoscutul articol 269. Cu toate că raportările consumurilor şi a producţiei de pe site-ul Companiei se fac aleatoriu, ultima fiind din septembrie, nu înseamnă că aceste date nu sunt cunoscute. Constatăm că producţia prevăzută în indicatorii de performanţă depăşeşte cu mult posibilităţile şi chiar şi imaginaţia actualei conduceri, fapt ce îi face pe cei care i-au ţinut de mînă să se spele cu dezinfectant simţind că urmează să li se ia amprentele. În acest timp domnul director general, ca un exerciţiu de imagine, acordă interviuri de pe scara avionului despre faptele de vitejie săvîrşite împreună cu ortacii de la Selina şi şeful de şut de Simbac. O nerusinare inimaginabila.
Postat 06 Decembrie 2015, 20:32 de eutanasiu
asa arata orasul pe care si-l doreste primarul?
baaa bulangiilor, ati auzit undeva in alte tari sa se faca asemenea operatiuni iarna si timp de 13 ore/noapte?!?! cine zdamasii ii tin in brate pe handicapatii de la cao si altii ca ei?! se cheltuie fonduri si bugete pe ani de zile inainte, si astia asa servicii ofera dupa asta?! se rahatea pe el consiliul local ca schmba 400 mii km magistrala fantastica in oras sa fie apa calda! surpriza nenorocitilor - tot trebuie sa lasi 20 min apa calda sa curga si in rogerius si in nufaru, si in iosia si in velenta, ca nu este apa calda dimineata la ora 5 sau 7, zilele urmatoare nu este apa calda intre 22 si 11, iar un unele nopti nu este nici macar caldura, pt ca de fapt iar s-a avariat magistrala masii. cinste, bolojane, ai prieteni seriosi care ofera servicii de mare *! asta e orasul pe care ti-l doresti?!
Postat 06 Decembrie 2015, 14:58 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON