URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Aprilie 2020, 13:22

Explozie de cazuri în Bihor după extinderea testărilor: 176 de bolnavi confirmaţi cu coronavirus! 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numărul cazurilor confirmate de bolnavi de coronavirus în Bihor s-a dublat de la o zi la alta, după ce autorităţile locale au extins testările, ţintind în special persoanele din centrele de carantină.

Dacă duminică, la ora 13, Grupul de comunicare strategică raporta 83 de îmbolnăviri în Bihor, luni, la aceeaşi oră, existau nu mai puţin de 176 de cazuri confirmate. Din totalul bolnavilor au fost declaraţi vindecaţi 13.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, această creştere se explică prin faptul că testarea a fost ţintită spre persoanele din centrele de carantină, unde întâi s-a făcut un pool-test (pe probele biologice, amestecate, ale mai multor persoane) care a avut rezultat pozitiv, iar apoi s-a trecut la testarea individuală.

Această metodă a fost adoptată pentru ca persoanele din centrele de carantină Covid pozitive să fie descoperite cât mai repede şi separate de cele care nu au coronavirus.

Toți, asimptomatici

De altfel un comunicat transmis ulterior de Direcția de Sănătate Publică Bihor confirmă informația, precizând că în județ au fost carantinați toți cetățenii cu domiciliul în Bihor care au sosit din zone cu grad ridicat de risc (roșu), „în ultimele săptămâni numărul acestora fiind foarte mare”.

„Creșterea numărului de cazuri confirmate se datorează testărilor efectuate, conform avizului Direcției de Sănătate Publică Bihor, la persoanele din centrele de carantină, acestea nefiind cazuri de transmitere intra-comunitară. Menționăm și faptul că probele au fost prelevate încă din cursul zilei de joi, dar au fost analizate unitar, iar rezultatele au fost comunicate către autoritățile centrale în aceeași zi”, arată comunicatul.

DSP mai susține și că toate persoanele nou confirmate sunt asimptomatice și că a dispus dezinfecția spațiilor de carantină.

Pe de altă parte, DSP Bihor mai arată că majoritatea carantinaților sunt cetățeni care au luat târziu decizia de a reveni în România, după ce țările de rezidență au înregistrat un număr crescut de persoane confirmate pozitiv, „creând în Bihor o situație excepțională față de restul țării”. „De asemenea, vă reamintim că în județul Bihor s-a procedat la testarea persoanelor carantinate înainte de a li se permite părăsirea carantinei”, mai amintește instituția.

10 centre de carantină

În Bihor funcţionează în prezent 10 centre de carantină, în hoteluri situate pe Şoseaua Borşului și Șoseaua de centură, în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, precum şi internatul Brâncuşi din Oradea.

De asemenea, sursele BIHOREANULUI afirmă că în prezent se fac pregătiri pentru amenajarea unui al 11-lea centru de carantină, la hotelul Mureşul din Băile Felix, dat fiind faptul că numărul bihorenilor care se întorc din Occident continuă să crească în fiecare zi, în ciuda recomandărilor autorităților de a nu veni în țară.

Luni dimineaţă, numărul persoanelor aflate în centrele de carantină din Bihor se ridica la 1.517.

Până pe 13 aprilie, la ora 13, în România fuseseră confirmate 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre acestea, 914 au fost declarate vindecate şi externate. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON