URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2020, 15:44

Expansiune majoră: TypingDNA, un start-up fondat la Oradea, obține finanţări de 7 milioane de dolari, inclusiv de la Google

Expansiune majoră: TypingDNA, un start-up fondat la Oradea, obține finanţări de 7 milioane de dolari, inclusiv de la Google Cristian Tamaș și Raul Popa, fondatori TypingDNA (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fondat la Oradea în urmă cu aproximativ 4 ani, startup-ul de securitate cibernetică TypingDNA, care şi-a deschis recent un sediu şi la New York, are în plan o expansiune majoră pentru 2020. Compania, care a dezvoltat servicii de identificare şi autentificare folosind algoritmi de inteligenţă artificială (AI) ce recunosc modul unic în care tastează o persoană, a anunţat o rundă de finanţare de 7 milioane de dolari, condusă de Gradient Ventures, un fond de investiţii axat pe tehnologii de inteligenţă artificială al gigantului IT Google, cu participarea Techstars Ventures, a fondului GapMinder, dar şi a altor investitori.

Informaţia a fost confirmată în acest sfârşit de săptămână, printr-un comunicat oficial, conform căruia TypingDNA intenţionează să utilizeze această nouă investiţie pentru dezvoltarea tehnologiei bazate pe AI, respectiv pentru a-şi extinde reţeaua de suport pentru dezvoltatori şi pentru a oferi mai multe instrumente pentru a-şi integra API-ul cu platformele de dezvoltare a site-urilor.

"TypingDNA a dezvoltat algoritmi proprii de inteligenţă artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcţie de modul în care tastează. Printr-un simplu proces de urmărire a apăsărilor de taste ale utilizatorului, TypingDNA poate recunoaşte încercările ulterioare ale unui utilizator specific prin potrivirea lor cu contul cunoscut. Această tehnologie, cunoscută sub numele de biometria tipului de tastare, va permite aplicaţiilor existente, cum ar fi autentificarea, detectarea fraudei, recuperarea parolelor şi evaluarea educaţiei online pentru utilizatorii de amprente mai sigur decât formele tradiţionale de autentificare cu doi factori", arată comunicatul.

Raul Popa, CEO şi cofondator al TypingDNA, a precizat că avansarea cercetării în acest domeniu are "importanţă globală". Potrivit orădeanului, această rundă de finanţare va permite companiei să-şi continue misiunea, de a oferi o securitate sporită oamenilor din întreaga lume.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, startup-ul a fost lansat în urmă cu aproximativ 4 ani la Oradea, de Raul Popa şi Cristian Tamaş, împreună cu Adrian Gheară, un cunoscut antreprenor şi investitor orădean în domeniul tech, iar de-a lungul anilor a cunoscut o creştere fulminantă.

La începutul anului trecut, TypingDNA anunţa că a primit o investiţie de 1,5 milioane de dolari din partea fondului de investiţii GapMinder şi a altor investitori din Statele Unite, Marea Britanie şi ţări ale Uniunii Europene, banii urmând să fie folosiţi în cercetare şi în extinderea companiei.

Între altele, în 2018, startup-ul a fost acceptat la unul dintre cele mai mari acceleratoare de afaceri din lume, Techstars New York.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
toata stima!
De apreciat baietii, sper sa faca in Oradea o companie celebra in IT.
Postat 05 Ianuarie 2020, 19:38 de artistul
Felicitări
Bravo lor
Postat 05 Ianuarie 2020, 15:52 de sandu1260
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON