Cea mai mare licitaţie din istoria Oradiei, în cadrul căreia municipalitatea a pus la bătaie nu mai puţin de 242,9 milioane lei, are un câştigător. Potrivit alegerii făcute de comisia de licitaţie a Primăriei, noua centrală pe gaz a oraşului va fi construită de asocierea firmelor Elsaco Engineering şi STC spa (Italia).
Potrivit unui comunicat al Primăriei, "criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, cu suma de 242.588.752,40 lei, fără TVA".
"Asocierea formată din Elsaco şi STC a fost declarată câştigătoare în condiţiile în care celelalte oferte depuse nu au îndeplinit condiţiile privind experienţa similară", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, preşedintele comisiei de licitaţie.
Potrivit acestuia, oferta depusă de asocierea firmelor Romelectro şi Istroenergo Group (Slovacia) a fost descalificată pe considerentul că, prin documentele depuse, asociaţii nu au putut demonstra că au derulat lucrări de o amploare similară, drept pentru care nu îndeplinesc condiţiile de experienţă.
În schimb, oferta depusă de Construcţii Bihor şi OTF Fovallalkozo (Ungaria) a fost declarată ca inacceptabilă atât pe considerentul că preţul cerut de asociere este cu 9,8% mai mare decât cel estimat de organizatorii licitaţiei, cât şi pentru faptul că nu a putut demonstra o experienţă similară.
"Având în vedere valoarea licitaţiei, ne aşteptăm să existe măcar o contestaţie. Contractul cu asocierea câştigătoare va fi semnat cel mai probabil în circa o lună, în cazul în care Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor va găsi corectă soluţia dată de comisia de licitaţie", a declarat Mircea Mălan.
Asocierile ale căror oferte au fost respinse au la dispoziţie 10 zile pentru a depune contestaţii, iar CNSC trebuie să dea un răspuns în termen de 20 de zile.
Mega-licitaţia are ca obiect achiziţionarea unei centrale pe gaz cu o putere instalată de minim 40 MW electric, livrată la cheie. Aceasta va fi dotată cu recuperator de căldură de minim 43 MW termic, acumulator de căldură de minim 8.500 mc, două cazane de apă fierbinte (CAF), plus instalaţii auxiliare, de la sistemul de alimentare cu gaze naturale până la instalaţiile de tratare chimică a apei din cazane.
Câştigătorul licitaţiei va face atât proiectarea cât şi execuţia lucrării şi se va ocupa inclusiv de insturirea angajaţilor care vor opera noua centrală. Acesta va trebui să îşi asume un termen de finalizare a lucrărilor de 18 luni, sub sancţiunea unor penalităţi de minim 0,3% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.