URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
05 Mai 2020, 10:17

Evoluţia Covid în Bihor, în scădere: Doar două cazuri nou confirmate, iar numărul pacienţilor externaţi creşte constant

Evoluţia Covid în Bihor, în scădere: Doar două cazuri nou confirmate, iar numărul pacienţilor externaţi creşte constant Pacient externat din secţia exterioară a Spitalului Municipal amenajată la hotelul Ceres (foto: Prefectura Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele 24 de ore, în urma testărilor efectuate cu aparatele PCR la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean din Oradea, au fost confirmate doar două noi persoane cu coronavirus, au informat marţi dimineaţă sursele medico-sanitare ale BIHOREANULUI. Bilanţul total de la începutul crizei se ridică, astfel, la 473, faţă de 471 cazuri înregistrate luni.

Mai multe vindecări decât infectări

Potrivit aceloraşi surse, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă 14 vindecări, numărul total al pacienţilor externaţi din Spitalul Municipal fiind, marţi dimineaţă, de 151 persoane, comparativ cu 137, câte erau în ziua precedentă. Printr-un comunicat oficial, Direcţia de Sănătate Publică Bihor a confirmat aceste cifre.

Marţi dimineaţă, numărul total al persoanelor internate era cu 47 mai mic decât în ziua precedentă (413 persoane internate în prezent, comparativ cu 460 luni). În Spitalul Municipal se afla marţi, la ora 8.30, un număr de 129 pacienţi, în timp ce alte 284 persoane erau în secţia exterioară amenajată la hotelul Ceres din Băile 1 Mai.

DSP Bihor a comunicat că în cele patru centre de carantină funcţionale mai erau marţi 235 persoane, cu 17 mai puţine decât în ziua precedentă, când în aceste centre erau 252 persoane.

În ultimele 24 de ore, în Oradea nu a mai fost înregistrat nici un deces pe fondul infectării cu coronavirus, bilanţul de la începutul crizei fiind staţionar faţă de ziua de luni, când au fost raportate 14 victime (din care una în mod eronat atribuită județului).

Potrivit surselor BIHOREANULUI, până în prezent în Bihor nu există niciun medic Covid pozitiv, iar numărul asistentelor care s-au infectat a rămas trei.

"Stranierii" continuă să vină

Pe de altă parte, DSP Bihor a dat publicităţii marţi dimineaţă şi bilanţul acţiunilor executate sub coordonarea prefectului Dumitru Ţiplea de către structurile MAI însărcinate să asigure prevenirea răspândirii intracomunitare a bolilor.

Astfel, în ultimele 24 de ore poliţiştii bihoreni au verificat 351 persoane aflate în izolare, au însoţit 15 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / izolare, şi au efectuat 25 de misiuni de transportare a unor persoane către spaţiile de carantină.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de ordine publică în colonia de romi din Vadu Crişului, plasată în carantină joia trecută, au însoţit 14 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / izolare şi au asigurat pază şi protecţie în cele patru centre de carantină active.

Echipajele ISU au executat 5 misiuni de transportare a persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele vecine.

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 256.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON