URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iunie 2014, 14:14

Eveniment de top la Oradea, organizare brici: Congresul Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă - 1.000 de participanţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O mie de participanţi înscrişi, profesori universitari şi cercetători din România, Ungaria, Suedia, Italia, Franţa şi Elveţia, 140 de lectori, 43 de firme expozante şi o organizare fără cusur. Acestea sunt datele sumare ale Congresului Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă care a început miercuri la Oradea şi se va desfăşura la Casa de Cultura a Sindicatelor până sâmbătă, inclusiv, concomitent cu Conferinţa Naţională a Asistenţilor Medicali din aceste specialităţi.

Evenimentul a fost stabilit la Oradea, care a concurat strâns cu Capitala, a dezvăluit la conferinţa de presă inaugurală, desfăşurată joi, dr. Ciprian Brisc, conferenţiar universitar şi şeful clinicii de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Judeţean.

Acesta a explicat că profesorii şi cercetătorii invitaţi din Europa şi din marile centre universitare din ţară vor oferi în aceste zile două cursuri de Hepatologie şi de Gastroenterologie, Congresul având programate 34 de dezbateri concomitent în cinci săli, temele fiind, evident, cele mai noi tehnici şi proceduri de diagnosticare şi de tratare a bolilor digestive de care, practic, niciun om nu este scutit, de la banale indigestii trecătoare până la cele mai grave forme de hepatită sau cancere.

"Medicina se schimbă foarte repede, tot la 2-3 ani cunoştinţele de specialitate se înnoiesc, de aceea trebuie să le actualizezi permanent dacă vrei să faci faţă în mod profesional", a explicat prof. univ. Ioan Sporea, preşedintele Societăţii Naţionale de Gastroenterologie şi şef de clinică în Timişoara, importanţa reuniunii specialiştilor din aceste domenii.

Reputatul profesor a vorbit în termeni superlativi şi despre calitatea organizării evenimentului, pe baza experienţei de anul trecut, când tot la Oradea a fost organizat Congresul Naţional de Ecografie. "Toată lumea a fost încântată la Oradea, şi de partea ştiinţifică, şi de cea organizatorică, iar în oraş se remarcă tot mai numeroasele clădiri renovate", a spus prof. Sporea, care în tinereţe a lucrat şi în Bihor.

"O organizare fără cusur" au remarcat şi reprezentanţii Asociaţiei Pacienţilor din România. "Mi-am aşezat laptopul pe un pupitru de pe hol şi în câteva minute a venit un domn care a fixat cablul de podea, ca să nu se împiedice nimeni. Asta spune mult despre mentalitatea şi atitudinea de aici. Iar oraşul este superb şi foarte, foarte curat şi verde", a spus o ieşeancă din conducerea Asociaţiei Pacienţilor.

Dincolo de câştigul profesional pe care îl vor acumula medicii participanţi la Congres, este de remarcat că la numărul mare al acestora (au achitat taxele de înscriere o mie de persoane), un profit deloc neglijabil îl vor avea, în aceste zile, şi hotelurile şi pensiunile din Oradea şi Băile Felix.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
"... cât şi de aspectul tot mai frumos al oraşului" !?!
Nu a spus nimeni aşa ceva, în nici o intervenţie de la pupitru !?! Nu vă tot lăudaţi inutil, că trece luna iunie şi o să fie dezolant chiar !?!
Postat 13 Iunie 2014, 11:41 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON