URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Iunie 2018, 12:35

European Music Open s-a deschis cu expoziția Ion Grigorescu la Muzeul Țării Crișurilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o sală de expoziţii plină de curioşi, directorul European Music Open, Alexandru Badea, a prezentat însemnătatea evenimentului cultural pentru Oradea şi Bihor, în acelaşi timp mulţumind celor prezenţi şi partenerilor pentru implicare. În viziunea sa, festivalul este "o oază de linişte, în care bunul gust face de râs bunul plac şi apoi îl face nevăzut".

În calitate de gazdă a manifestării, MŢC a fost reprezentat la vernisaj de directorul Aurel Chiriac. "E o bucurie să stau alături de domnul Ion Grigorescu şi să descopăr tăcerea domniei sale, ce vine dintr-un suflet chinuit înainte de 1989", a spus acesta. De asemenea, Chiriac a amintit că instituţia pe care o conduce "are scopul de a fi utilă comunităţii şi de a promova valorile majore", precizând că muzeul a avut peste 70.000 de vizitatori în ultimul an, iar expoziţiile "durabile şi cu impact" vor continua, după succesul celor cu ultimii dinozauri din Transilvania şi maşinile lui daVinci.

Partener al evenimentului este Muzeul de Artă Recentă (MARe) din Bucureşti, la vernisaj fiind prezent directorul acestuia, în acelaşi timp curatorul expoziţiei, Erwin Kessler. Acesta a vorbit despre colaborarea fructuoasă dintre instituţia sa şi MŢC, expoziţia fiind "făcută într-o dungă, extrem de subiectivă". Este prima expoziţie de artă contemporană organizată de MARe în Oradea, după evenimente similare în Bucureşti, Craiova, Sibiu şi Constanţa. "La contextul lui Grigorescu adăugaţi textul personal şi veţi întelege", a precizat Kessler, vizavi de înţelesul lucrărilor expuse.

Artistul plastic Ion Grigorescu s-a născut în anul 1945, la Bucureşti, este pictor neo-avangardist şi fotograf, a inovat şi a demascat practicile inumane ale comunismului prin artă. Lucrările sale sunt expuse în muzee precum Centrul Pompidou din Paris şi Tate Modern din Londra. Expoziţia "Ion Grigorescu. Opera pictată 1963-2017" va putea fi vizitată la MŢC până pe 28 august.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
parerea mea
Cu ce se putea deschide o ceva de muzică: Cu pictură... Nici Ion Grigorescu, nici Badea nu sunt catastrofe! Dar nici genii... parol! Eu m-aș băga la Vlad Miriță, Cezar Ouatu( mă rog, contra tenor), Ioan Hotea, Liviu Andricău, Teodor Ilincăi!
Postat 20 Iunie 2018, 13:07 de cainerau
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON