URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iunie 2021, 08:52

Escrocul din Oradea care i-a disperat pe procurorii germani: în doar două luni, Cornel Mihele a dat tunuri de aproape 800.000 euro

Escrocul din Oradea care i-a disperat pe procurorii germani: în doar două luni, Cornel Mihele a dat tunuri de aproape 800.000 euro foto:generic t-online.de
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean în vârstă de 46 ani, căutat de autorităţile germane pentru o fraudă de 516.000 euro, a fost arestat provizoriu la Curtea de Apel Oradea, în vederea extrădării.

Cornel Mihele este acuzat că, în noiembrie 2015, şi-a falsificat documentele de identitate, şi-a deschis un cont sub noul nume în localitatea Bremmen, iar apoi a creat un site fantomă prin care oferea spre vânzare maşini second hand de mare putere, solicitând de la clienţii interesaţi diverse sume în avans.

Site-ul a funcţionat aproximativ o lună, după care a dispărut, iar numărul de telefon dat pentru contact a fost închis. Prejudiciul reclamat de clienţii păcăliţi se ridică la 516.000 euro. 

"Inculpatul nu a avut niciodată intenţia de a vinde vehicule şi nici de a restitui sumele încasate", au arătat anchetatorii germani în documentele transmise la Oradea prin care au solicitat extrădarea lui Mihele, acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals. fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 10 ani de detenţie. 

Bărbatul a fost ridicat, luni, de polițiștii Compartimentului Urmăriri din Poliţia Bihor, iar marți, 1 iunie, acesta a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea, unde a fost emis un mandat de arestare provizorie pentru 15 zile pe numele lui.

"Tunul" din 2015 a fost, însă, doar începutul, căci un an mai târziu Mihele a pus la cale o escrocherie similară, tot în Germania. În toamna anului 2016, după cum a scris şi BIHOREANUL, el a înfiinţat o firmă fantomă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock, şi un site de vânzări auto pe care oferea spre vânzare "autoturisme de mare putere", dublate cu servicii cum ar fi vămuire, dar şi posibiităţi de finanţare, pentru a fi cât mai credibil.

Celor interesaţi li se cerea să achite un avans într-un cont bancar, bani care erau retraşi de Mihele în numerar, imediat după ce erau transferaţi. Între timp, clienţii erau trimişi la sediu firmei pentru a achita diferenţa, pentru ridica maşinile şi documentele de proprietate. Adresa menţionată, însă, era fictivă, căci firma nu exista. În total, într-o singură lună, în perioada 4 noiembrie - 19 decembrie 2016, individul ar fi înşelat 11 persoane, de la care a încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro.

În acest din urmă caz, Mihele este anchetat pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, fiind pus sub acuzare în primăvara lui 2019, când Curtea de Apel Oradea a primit spre confirmare două mandate europene de arestare emise de Judecătoria Rostock pe numele lui şi a dispus să fie extrădat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON