URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2020, 12:06

"Eroul zilei": Preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, a câştigat o popularitate de (ne)invidiat prin isprava de la pescuit. Peste 1,5 milioane de vizualizări într-o singură zi (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imaginile cu preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, prins de BIHOREANUL la pescuit ilegal, în toiul pandemiei de coronavirus, au făcut înconjurul întregii ţări, obţinând o audienţă record. În mai puţin de 24 de ore, filmul postat pe Facebook, cu Pasztor şi amicii săi amendaţi de Poliţie pe malul bălţii, a strâns peste 1,5 milioane de vizualizări!

Potrivit statisticilor Facebook, filmul realizat de reporterul BIHOREANULUI, Adrian Criş, a adunat într-o zi peste 1,5 milioane de vizualizări, aproape 460.000 de interacţiuni, peste 7.000 de comentarii ale privitorilor (din care 3.300 la postare si 3.700 la distribuiri) şi peste 17.000 distribuiri, cifre neatinse în trecut de niciun subiect local şi aflate în continuă creştere. Circa 1.400 de utilizatori priveau simultan filmul postat pe Facebook, miercuri la prânz.

În ce priveşte profilul privitorilor, de menţionat că cei mai mulţi provin din Bihor (urmat de Bucureşti, Marea Britanie, Cluj, Timiş, Mureş etc.), iar 85% dintre ei sunt bărbaţi. Covârşitoarea majoritate a comentariilor sunt negative la adresa gestului lui Pasztor, mulţi solicitându-i demisia sau înlăturarea din funcţie. Din cele 55.000 de reacţii, 21.000 transmit "îmi place", 5.900 "furie", 1.900 "haha", 975 "uau", 452 "tristeţe", 240 "ador", etc.

Imaginile îl arată pe politicianul UDMR în toată splendoarea: făcându-se mic în faţa oamenilor legii, recunoscând că a greşit, blocându-se la întrebările privind folosirea maşinii de serviciu, spunând că ar fi putut să fugă de ziarişti, minţind că ar veni dintr-o deplasare în interes de serviciu şi că partenerul său de pescuit ar fi o persoană privată, fără contracte cu CJ, refuzând să îşi asume încălcarea legii prin demisie, ci numai prin amendă etc.

După cum a dezvăluit BIHOREANUL, Pasztor a mers la pescuit, în dispreţul prevederilor legale care limitează deplasările, ba mai mult, a folosit o maşină de teren VW Amarok nou-nouţă, cumpărată printr/un proiect de CJ pentru uzul sistemului de sănătate al judeţului.

Alte personaje în înregistrarea incriminatoare sunt şi directorul adjunct al Gărzii Forestiere Bihor, Nicolae Timaru, om de casă şi partener de afaceri al lui Paztor, surprins pe malul lacului cu maşina de serviciu, acompaniindu-l pe şeful CJ, precum şi afaceristul Alexandru Halasz, membru UDMR, beneficiar de contracte cu Consiliul Judeţean, căruia i-a vândut pixuri şi ceasuri de lux. BIHOREANUL a solicitat demiterea din funcţii a celor două persoane publice.

Vezi AICI și mai jos înregistrarea!

Citiți și articolul ”Pásztor, demisia! Imagini senzaționale cu momentul în care șeful CJ Bihor a fost prins sfidând restricțiile la pescuit (FOTO/VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
FELICITĂRI BIHOREANUL!PASZTOR DEMISIA,SINGURA FAPTA BUNA AI FACUT DE RÂS UDMR,AI ATATAT CE FEL DE PILITICIENI PROMOVEAZĂ!!!!
Și alți jurnaliști bihoreni ar trebui sa ia exemplul Bihoreanului pentru a demasca cat mai multi politruci asemeni lui PASZTOR.Oare de ce nu o fac????!Daca acest individ respecta legea, cum o respecta fiecare cetățean de rând nu ajungea intr-o asemenea postură.Cand a cerșit funcția de președinte în fața bihorenilor, care i au încredințat votul, a știut la ce se înhamă, bănuiesc că și - a citit fisa postului.Oamenii mor in spitale el vicepreședinte CLSU se plimba la pescuit cu o mașină destinata salvatorilor.Problemele și le a făcut singur un fel de lucru manual sa fie bărbat și să răspundă cu functia, sa își dea demisia.Ma întreb ce zice UDMR și comunitatea maghiară de atitudinea domnului PASZTOR.Stimata redacție trimitetii filmarea cu domnul PASZTOR și președintelui UDMR , domnului Kelemen Hunor să vadă și să își exprime un punct de vedere.Poate așa va fi mai atent ce oameni promovează în administrația publică locală.
Postat 23 Aprilie 2020, 16:09 de User anonimizat
CrisDumi
:::::)))) Pasztor ăsta e un fel de NOTORIOUS BIG :::))) o câștigat pe draq, cum ai câștigat și tu.
Postat 22 Aprilie 2020, 20:35 de Sandu2100
După ani și ani de "politică locală" făcută "pe genunchi" ...
... continuă la Bihoreanul confuzia în termeni !?! Pasztor a câștigat "notorietate" ... nicidecum "popularitate" !?! Poți să ai notorietate la nivel național sau internațional chiar, în sensul în care ajungi să te cunoască foarte mulți ... dar asta nu înseamnă că ai neapărat și popularitate, care ține de aprecierea publică ce trebuie să țină în mod obligatoriu și de pozitivism !?! Pasztor este popular între maghiari în general și are notorietate transfrontalieră chiar ... dar, ca exemplu, cu toată notorietatea sa nu este popular între românii care citesc Bihoreanul !?!
Postat 22 Aprilie 2020, 19:43 de CrisDumi
Test sau tszest???
Tszesttszest vezi ca faci bășici pă limbă de la atâtea lins în c....
Postat 22 Aprilie 2020, 16:37 de sss
testtest
Adevărat grăiești. Îți meriți soarta
Postat 22 Aprilie 2020, 15:57 de Sandu2100
cata prostie pe aici
Cu ce sunt mai buni jurnalistii care se plimba pe unde vor muschii lor? Stie virusul de legitimatie de jurnalist? La fel si cei care fenteaza. A mers omul la pescuit si toata prostimea ia foc. Jurnalistii pentru ca sunt motivati politic (sau financiar), iar restul de prosti ce sunt. Revin la comparatia cu Plavanul din capul statului, exemplul suprem. Si-a dat demisia dupa ce a incalcat Constitutia? dupa ce a vandut copii si a furat case? Bine ca strecuram tanatarul si inghitim camila. Oamenii prosti isi merita soarta!
Postat 22 Aprilie 2020, 15:44 de testtest
Pentru Pasztor Sandor
Daca a recunoscut fapta dar nu si-a dat demisia tot degeaba. Ar trebuii demis de catre forurile superioare. La noi in ultimii ani a disparut demisia de onoare! Nimeni din clasa politica a ultimilor ani nu mai stie ce inseamna demisia de onoare. Sa le fie rusine! P S Felicitari politiei si reporterilor care l-au amendat si l-au facut public pe asa zisul ,,functionar public,,!
Postat 22 Aprilie 2020, 12:52 de Khryss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON