URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Septembrie 2017, 09:42

Ecologiştii lui peşte

Ecologiştii lui peşte foto generic, reference.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au vrut sătenii din zona Sânnicolau un drum care ar fi redus distanţa până la Oradea cu 20 de kilometri. Degeaba: au venit ecologiştii şi s-au opus pe motiv că traficul ar tulbura siesta vâturelului de seară, o cioară ceva mai nervoasă.

Când a fost vorba despre deblocarea tronsonului de autostradă Borş - Suplac s-a constatat că trebuie din nou aviz de mediu, pentru că între timp au crescut prin zonă nişte buruieni protejate. Când s-au găsit constructori pentru coridorul IV al autostrăzii Bucureşti - Nădlac a apărut din neant un neica nimeni care a visat că a văzut nişte castori în zonă şi lucrările au fost oprite. Iar situaţii similare sunt peste tot...

România a fost declarată, în cvasitotalitatea teritoriului ei, un imens sit natural, aşa că nu mai poţi băga o cazma în pământ fără acordul unor băieţi deştepţi. Aceştia, mari specialişti în mătasea broaştei, sunt un fel de asistaţi sociali, numai că pe bani mulţi.

Opresc investiţiile şi cer studii de impact pe care adesea le fac, prin interpuşi, tot ei. Paguba este dublă: o dată că nu avem drumuri, apoi că beneficiarii sunt siliţi să dea sume imense pe noi documentaţii, căci cel care vrea să facă investiţia plăteşte şi studiul. Cazul Nuripork de la noi e elocvent: domnul Pazurik plăteşte o firmă să elaboreze un studiu prin care vom afla nu doar că duhoarea de porci nu este dăunătoare, ci şi că-i de-a dreptul reconfortantă.

Nu întâmplător, România e singura ţară în care mişcarea verzilor este ca şi inexistentă. S-a prins şi poporul cu cine are de-a face.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Jurnaliștii lu' pește
Un material de c@cat tipic pentru zilele noastre. Chiar și dacă e doar o „opinie”, cineva care se respectă, adună informații din mai multe surse să-și facă opinie despre un caz sau altul. Ori, dacă face asta cu intenție, nu este decât un manipulator, 0 marionetă de doi lei a politrucilor, a jegoșilor cu interese. Oricare ar fi cazul, prin această atitudine se autoexclud din categoria de jurnaliști. Shame on you...
Postat 30 Septembrie 2017, 13:07 de Buitre
Extorționiști, nu ecologiști
Ați priceput datele problemei. Bine spus!
Postat 27 Septembrie 2017, 13:17 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON