URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 August 2017, 16:11

Echipa orădeană de handbal feminin CSU CSM Oradea, aproape de desfiinţare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar doi ani de la înfiinţare, echipa orădeană de handbal feminin CSU CSM se află în impas, având în prezent situaţia incertă, după ce conducerea Clubului Sportiv Municipal a luat decizia de a-şi retrage total sprijinul acordat până în luna mai a acestui an, printr-un protocol de colaborare.

Formaţia orădeană a participat în cele două sezoane de la înfiinţare în Campionatul Naţional - Divizia A. Dacă în primul an obiectivul a fost acela de a închega o echipă, locul 10 fiind cel ocupat la final, în cel de-al doilea sezon saltul a fost unul spectaculos, CSU CSM terminând ediţia pe locul al V-lea.

E de menţionat însă că în cea de-a doua parte a campionatului ediţiei 2016-2017, orădencele au devenit un adversar incomod pentru toate formaţiile din seria de vest, chiar şi pentru echipa care a promovat în Liga Naţională, CSM Slatina, aceasta având mari probleme în disputa de la Oradea.

În pofida acestor rezultate şi a acestei ascensiuni, cumulate cu publicul orădean, care a venit în număr tot mai mare la meciurile de handbal feminin, conducerea clubului CSM a anunţat în această lună că renunţă la susţinerea acordată handbalului feminin.

E de menţionat totuşi că această susţinere nu a fost una consistentă, cifrându-se la  mai puţin de 20.000 lei pe lună.

Din păcate însă, această decizie a dus însă la instalarea unei stări de nesiguranţă şi incertitudine, atât jucătoarele cât şi antrenorii neştiind dacă activitatea va fi sau nu continuată şi nici în ce condiţii.

"După doar doi ani în care oraşul nostru a câştigat încrederea jucătoarelor din ţară, mai multe handbaliste exprimându-şi dorinţa de a evolua pentru Oradea, aşteptarea îndelungată la care au fost supuse le-au determinat să se reorinteze spre alte echipe. Astfel, unul dintre puţinele sporturi de echipă din România în care încă contăm, singurul sport care încă ne dă cea mai bună jucătoare a lumii, este ignorat în Bihor, iar viitorul lui pe plan local pare destul de sumbru în această situaţie. Dacă alte oraşe cu echipe de prima ligă asigură bugete de 1 milion de euro, echipa din Oradea ar fi avut nevoie de un buget de 70.000 de euro pentru un an întreg în Divizia A, însă n-a fost nici o şansă", a declarat Doina Ardelean, antrenoarea echipei bihorene.

Pentru continuarea activităţii formaţiei orădene de handbal feminin, se impune acum găsirea rapidă a unor susţinători, sponsori sau autorităţi locale, însă timpul este principalul duşman, majoritatea echipelor având deja loturile definitivate. Jocurile noii ediţii de campionat vor începe la jumătatea lunii viitoare. Totuşi, antrenori şi jucătoarele care au mai rămas la formaţia orădeană, mai aşteaptă o salvare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON