URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Iulie 2014, 19:56

E oficial! Consiliul Local a aprobat ieşirea Primăriei din FC Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria nu mai dă nici un leu la FC Bihor! Consiliul Local a hotărât luni, la propunerea municipalităţii, renunţarea de către Primărie la calitatea de membru asociat al FC Bihor. Clubul sportiv va fi susţinut financiar exclusiv de către Consiliul Judeţean Bihor.

"Ţinând cont de poziţia fermă a CJ Bihor de a susţine financiar clubul, de faptul că activitatea fotbalistică orădeană va avea continuitate prin grija CJ Bihor şi nu în ultimul rând luând în considerare lipsa de resurse a Municipiului Oradea, se consideră oportună renunţarea la calitatea de membru asociat în Clubul Sportiv Fotbal Club Bihor Oradea", se menţionează în raportul anexat proiectului de hotărâre.

Consilierii locali au aprobat ieşirea Primăriei din FC Bihor cu 16 voturi "pentru", din partea grupurilor PNL şi PSD, în condiţiile în care reprezentanţii UDMR s-au abţinut de la vot. Având în vedere că municipalitatea nu va mai finanţa clubul, consilierii au cerut ca fondurile alocate acestuia şi necheltuite să fie alocate altor destinaţii.

"În 2014 am alocat 1,2 milioane lei pentru FC Bihor. Dacă Consiliul Local decide ieşirea din club, parte din acest buget ar putea fi economisit şi reorientat", a spus consilierul local Ritli Ladislau.

Punctul de vedere al UDMR-istului a fost împărtăşit şi de PSD-istul Aurel Mohan. "Aş vrea să ştiu dacă există vreo modalitate prin care suma bugetată pentru FC Bihor şi necheltuită să treacă la Clubul Sportiv Municipal pentru secţiile de baschet sau polo", a cerul alesul.

Având în vedere că din bugetul de 1,2 milioane lei alocat FC Bihor municipalitatea a plătit până acum doar 900.000 lei, consilierii locali se aşteaptă ca diferenţa să nu mai fie trimisă clubului. Lucru de altfel acceptat şi de reprezentanţii municipalităţii.

"Banii rămaşi cu siguranţă vor fi reorientaţi printr-o rectificare de buget", a declarat secretarul Consiliului Local, Ionel Vila.

Deşi Consiliul Local a renunţat la calitatea de asociat în FC Bihor, sportivii clubului se vor antrena în continuare pe stadionul din strada Olimpiadei aflat în administraţia Administraţiei Imobiliare Oradea. Conducerea municipalităţii a invitat în mod repetat reprezentanţii CJ Bihor la discuţii în vederea preluării stadionului odată cu echipa dar, potrivit primarului Ilie Bolojan, până acum oamenii preşedintelui Cornel Popa nu au dat curs invitaţiei.

Citeşte pe aceeaşi temă şi "FC Bihor, fluier final: Bolojan renunţă să finanţeze clubul fanion al judeţului, condamnându-l la faliment"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
investitor
Cum naiba,orase mici sau comune isi gasesc mereu investitor privat cu bani,iar oras ca Oradea sa nu aibe de atatia ani un om potent financiar care sa-l intereseze o echipa frumoasa de traditie,intr-un oras care iubeste fotbalul?!?Mare pacat.FCB 4ever!!!
Postat 22 Iulie 2014, 00:31 de fcb
mare problema ce sa vezi
de ce dracu nu se gaseste un iubitor de fotbal [de verzisori] care sa-si ia in spinare aceasta frumoasa si prodigioasa sarcina? ne tot kkm pe noi cu solutii cand n-avem nici macar piste de biciclete decente.
Postat 21 Iulie 2014, 22:22 de mega
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON