URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iunie 2024, 20:23

E definitiv: Procurorul Cristian Ardelean se întoarce la DNA Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul bihorean Cristian Ardelean a câştigat definitiv procesul prin care a solicitat anularea ordinului din 2019 de revocare din DNA. Decizia Curţii de Apel Cluj care îi dăduse dreptate nu a mai fost atacată cu recurs de DNA, astfel că procurorul Ardelean trebuie reîncadrat în DNA Oradea şi să i se plătească diferenţa dintre salariul încasat şi cel pe care ar fi trebuit să-l primească în calitate de procuror anticorupţie, în ultimii 5 ani.

Sentinţa pronunţată în 29 aprilie a.c. de instanţa din Cluj, rămasă definitivă prin nerecurare, a anulat ordinul de revocare a lui Ardelean, emis de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticoruptie, şi l-a obligat pe şeful DNA să dispună reintegrarea lui în funcţia de procuror anticorupţie în cadrul DNA - Serviciul teritorial Oradea.  

Totodată, judecătorii au obligat DNA să-i plătească procurorului diferenţa dintre salariul încasat şi cel pe care ar fi trebuit să îl primească în calitate de procuror DNA, începând cu data de 5 februarie 2019, "până la reintegrarea efectivă a reclamantului Ardelean Cristian Marius în funcţia de procuror DNA - Serviciul Teritorial Oradea".

De asemenea, DNA şi procurorul şef al DNA au fost obligaţi să-i plătească lui Ardelean suma de 4.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

"Mă bucur că s-a făcut dreptate, chiar şi după 5 ani şi jumătate. Această sentinţă reprezintă o dovadă clară că la DNA Oradea nu s-au comis «abuzuri» şi că întreaga campanie declanşată împotriva noastră, a fostei echipe de la DNA Oradea, viza altceva: dezintegrarea insituţiei. Şi e lesne de înţeles care au fost principalii beneficiari. Am suferit multiple repercusiuni pe baza acelei pseudo-înregistrări oculte din sediul DNA, care nu poate fi folosită ca probă într-un proces penal sau civil: de la dosare penale şi disciplinare, la revocarea din funcţie şi discreditarea publică. A fost ca un film de prost gust, care a avut de toate: regizor, scenariu, actori principali, figuranţi, scenografie. La acel moment, 2019, manipularea a învins realitatea. Dar victima principală a fost societatea, nu neapărat «revocaţii de serviciu», ca să parafrazez un celebru film, bun de această dată (n.r. - Suspecţi de serviciu)", a declarat procurorul Ardelean joi pentru BIHOREANUL.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, procesul a fost deschis de procurorul Cristian Ardelean împotriva revocării sale de la DNA Oradea, din 10 ianuarie 2019, printr-un ordin dat de şeful interimar al DNA, Călin Nistor. Acesta a invocat prejudiciul de imagine adus DNA de celebra înregistrare făcută publică de avocatul Răzvan Doseanu.

În înregistrări se poate auzi cum procurorii, între care şi Ardelean, ar fi discutat să le facă dosare unor judecătoare din Oradea ca să le liniştească şi "să intre frica în ele", "interpretarea dată în mass-media convorbirilor înregistrate fiind în sensul în care procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea au efectuat urmărirea penală în anumite dosare cu magistraţi în scopul intimidării acestora", potrivit DNA.

Ordinul de revocare, care l-a privit şi pe procurorul Ciprian Man, a fost atacat doar de Cristian Ardelean, în prezent procuror şef al Secţiei Urmărire Penală din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Cei doi procurori au fost anchetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară, dar şi penal de către fosta Secţie Specială, însă în cele din urmă au scăpat de dosare. Recent, Înalta Curte a admis o cerere şi a dispus reluarea anchetei în cazul celor doi procurori acuzaţi de abuzuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
O veste extraordinară!
Spor la treabă!
Postat 13 Iunie 2024, 21:03 de scorilo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON