URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Aprilie 2020, 18:19

Drumul rapid a fost asfaltat pe toată lungimea sa, până la viaductul peste Valea Frumoasă (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prelungirea drumului expres, care va lega strada Suişului de ieşirea din Oradea spre Biharia, a fost asfaltată pe toată lungimea sa de 2,6 kilometri. Noua arteră, amenajată pe la poalele dealurilor, continuă actualul drum rapid care leagă podurile Constantin Prezan și Teodor Neș pentru a înainta spre Oncea pe Calea Bihorului.

În cursul zilei de miercuri, constructorii lucrau la amenajarea sensului giratoriu de la intersecţia străzii Suişului cu serpentinele către Paleu şi Calea Bihorului. "Pornind dinspre giraţie către viaduct, drumul este finalizat până la nivelul stratului de uzură. Constructorii au terminat amenajarea iluminatului public şi lucrează în prezent la trotuare şi pistele pentru biciclete", a declarat viceprimarul Florin Birta.

În prezent, desfăşurarea de forţe de pe şantier s-a mutat în zona viaductului înalt de 10 metri care supratraversează Valea Frumoasă. Constructorii au început hidroizolarea viaductului, au finalizat construcţia podului peste Crişul Mic şi lucrează la amenajarea giraţiei de la intersecţia cu drumul de Biharia.

"Lucrările la drumul expres se vor încheia cu turnarea stratului final de asfalt, pentru ca acesta să nu fie afectat până atunci de traficul greu din şantier. Estimăm că până la sfârşitul lunii mai drumul expres va fi deschis circulaţiei", a spus viceprimarul.

Construcţia ultimului tronson din drumul expres, în valoare de 23,1 milioane lei, a fost atribuită unei asocieri de firme reprezentate de Drumuri Orăşeneşti, din care mai fac parte societăţile MBS Group şi Abed Nego, având ca subcontractor firma Electroconsult Sildac.

Noua cale de legătură are o lungime de 2,8 kilometri, din care 270 metri de viaduct şi pod. Drumul va fi dotat cu spaţii verzi, trotuare şi piste pentru biciclete, precum şi reţele de canalizare pluvială şi energie electrică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CrsDumi
Sau poate ca nu știi tu diferența.
Postat 30 Aprilie 2020, 19:53 de Sandu2100
În mod sigur, la cei peste 5 milioane Euro kilometrul ...
... va fi cea mai scumpă stradă, cu trotuar pe o parte doar pe jumătate din traseu, de pe planetă !?! Bașca faptul că 600 m din ea este proprietatea căilor ferate, pentru care orădenii plătesc chirie !?! Ca "alee expres" e în regulă dar, să-i spui "drum expres" ... e ca și când nu ai aflat că denumirea extinsă înseamnă două benzi pe sens și separatoare în regim de autostradă !?! Cum e, dpre exemplu, drumul expres de la Budapesta către Artand, cu 4 benzi continue și chiar, pe porțiuni, benzi de rezervă și de accelerare/deccelerare ... care nu a depășit 5 milioane Euro kilometrul, pe cei mai bine de 200 km deja dați în folosință !?!
Postat 30 Aprilie 2020, 10:52 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON