URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2023, 15:00

Dorian Popa: „Am consumat cannabis. A greși este omenește” (FOTO)

Dorian Popa: „Am consumat cannabis. A greși este omenește” (FOTO) captură video Dorian Popa / YouTube

Dorian Popa şi-a cerut public iertare pentru incidentul în care a fost prins drogat la volan în urmă cu aproape două săptămâni, printr-un clip publicat pe YouTube. Popa a explicat că purta doar lenjerie intimă şi un halat când a fost oprit de Poliție pentru că ieşise din duş şi mergea la un magazin aflat aproape de locuința sa.

În filmuleţul de aproape 10 minute postat marți pe contul de YouTube, ce a strâns peste 180 de mii de vizualizări în câteva ore, Dorian Popa începe prin a spune: „Am greşit indiscutabil la vârsta şi experienţa de viaţă pe care le am, clar nu am circumstanţe atenuante”.

Deşi iniţial Dorian Popa ar fi declarat poliţiştilor rutieri că nu a consumat substanţe interzise, ci că ar fi inhalat doar vapori contaminaţi, probele biologice recoltate atunci au arătat că a consumat canabis

„Îmi asum pe deplin consecințele acțiunilor mele. Nu sunt aici să mă scuz. Recunosc, am consumat cannabis. Nu în ziua în care am fost oprit de poliție, dar am consumat, a recunoscut vloggerul.

Era lucid

Dorian Popa a continuat susținând că a consumat cannabis cu câteva zile înainte de a fi oprit de poliţişti şi a adăugat că nu a condus înainte de incident pentru că avea şofer. „Eram conştient că, deşi nu mă mai aflam sub influenţa substanţei, aceasta poate ieşi la teste", a adăugat el. 

Totodată, el a mai spus că "atunci (n.red. când a fumat) am simţit, poate mai mult ca oricând, nevoia de relaxare, de linişte, după o perioadă agitată cu terminarea renovărilor şi toate lucrurile pe care le ştiţi din viaţa mea publică, plus un lucru din viaţa privată pe care nu am vrut să-l fac public, şi anume despărţirea de Bubs" (Claudia Iosif).

Pe 27 octombrie, când a fost oprit de poliţişti, Dorian Popa a petrecut ziua acasă, filmând un vlog, a decis să meargă la un magazin non-stop în apropiere pentru că era "lucid".

"«Ce se poate întâmpla până la câteva sute de metri de casă?». Nu contează dacă sunt 500 de metri sau 500 kilometri, fapta este aceeaşi, deşi trecuse ceva timp de la consum şi eram lucid. Încadrarea în lege este aceeaşi", a continuat vloggerul.

10 minute...

De asemenea, el a explicat şi de ce era îmbrăcat doar în lenjerie intimă şi în halat în momentul în care a fost oprit de poliţie.

„Ieşisem din duş, aşa că am tras un halat pe mine imediat, nici nu m-am uscat pe păr pentru că ştiam că mă întorc în cinci minute. La scurt timp după ce am ieşit din garaj am fost oprit de un echipaj de poliţie. Am respectat toate indicaţiile lor, am făcut drug-test-ul fără nicio ezitare, deşi eram conştient că sunt şanse reale să iasă pozitiv, chiar dacă eu eram lucid. A durat 10 minute până când aparatul a dat rezultatul. Vă daţi seama că acele 10 minute au fost cele mai lungi din viaţa mea şi că acele 10 minute au fost cele în care mi-am învăţat lecţia pentru că am realizat că indiferent de rezultat, pozitiv sau negativ, nu mai doresc să trec în viaţa mea prin aşa ceva", a mai explicat Dorian Popa.

S-au aşteptat la cocaină

Dorian Popa a continuat apoi, "într-o notă uşor amuzantă", spunând că în momentul în care au văzut rezultatul aparatului, poliţiştii au fost surprinşi pentru că s-au aşteptat să arate că vloggerul a consumat cocaină. 

„Probabil pentru că sunt o fire mai energică, mai expansivă. Multă lume are impresia că folosesc cocaină, lucru total fals. Aţi cunoscut-o pe maică-mea? E la fel de energică, la fel de tare vorbeşte. E o chestie genetică la noi în familie", a precizat el.

Cu zeci de mii de urmăritori pe reţelele de socializare, Dorian Popa le-a transmis fanilor de-a lungul carierei sale mesaje anti-drog. În perioada în care era membru al trupei Lala Band a cântat alături de Alina Eremia şi alţi colegi piesa "Nu te mai droga".

"Deşi mulţi mă văd ca un model şi ca un reper, eu nu m-am autoproclamat niciodată unul. Da, în viaţa publică am căutat, logic, cred, să transmit întotdeauna mesaje corecte, inclusiv să le spun celor care mă urmăresc să nu se drogheze, să nu facă exces de alcool şi, în general, să nu facă excese. Dar la sfârşitul zilei sunt om şi, ca orice om, am făcut greşeli... mai mici sau mai mari de-a lungul vieţii. A greşi este omeneşte, important este să-ţi asumi, să-ţi ceri iertare şi, cel mai important, să înveţi din greşeli", a încheiat Dorian Popa. 

În urma incidentului, Dorian Popa s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenta substanţelor interzise şi riscă o pedeapsă între un an şi cinci ani de închisoare. 

Vezi mai jos reacția integrală a lui Dorian Popa

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Intrebare..
Si aista e tot din Birtin?
Postat 11 Noiembrie 2023, 10:51 de grigore
Da, cu siguranță a fost o greșeală!
S-a împiedicat din greșeală și a picat în niște canabis ce era pe jos...
Postat 09 Noiembrie 2023, 11:36 de Vio_427
gaz de besapament
numai pe asta a mai castigat 100k foloweri instant, mult jeg si mizerie in tara
Postat 08 Noiembrie 2023, 05:48 de sodelica
Corect!
Te așteptăm în politică!
Postat 07 Noiembrie 2023, 18:04 de nealiniat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON