URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Mai 2020, 21:23

Dor de mare. Circa 10.000 de români şi-au făcut rezervări pe litoral pentru prima săptămână din iunie

Dor de mare. Circa 10.000 de români şi-au făcut rezervări pe litoral pentru prima săptămână din iunie foto: travelidea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circa 10.000 de români 10.000 de români şi-au făcut rezervări pe litoral pentru prima săptămână din iunie.

La preţurile din 2019

Obligaţi să stea în casă timp de două lună pentru a preveni răspândirea epidemiei de COVID-19 românii se grăbesc să îşi reia viaţa după programul normal. Dacă se poate, cu o vacanţă.

"Litoralul este, ca în fiecare an, destinaţia – vedetă, circa 10.000 de rezervări pentru prima săptămână de după 1 iunie, iar recomandările şi studiile promovate de reputaţi medici şi cercetători, conform cărora apa mării ar distruge virusul, transformă vacanţa la mare, anul acesta, în terapie şi medicament", a declarat pentru Digi 24, preşedintele Federaţiei Asociaţiei pentru Promovare Turistică din România, Corina Martin.

Preşedintele FAPT a afirmat că hotelierii nu vor majora tarifele deşi au fost obligaţi să facă investiţii pentru protecţia clienţilor.

Tarifele pentru luna iunie vor varia între 180 lei pe cameră cu mic dejun pe noapte în Eforie, 200 lei pe cameră cu mic dejun în hotel de trei stele la Mamaia şi circa 300 lei pentru un apartament pe noapte în Mamaia.

"Lunile iulie şi august se anunţă deja foarte aglomerate, cu tarife pe care le regăsim acum mai mici chiar decât anul trecut, în timp ce iunie şi septembrie au oferte cu adevărat speciale", a spus Corina Martin.

Potrivit estimărilor FAPT anul acesta românii vor prefera să îşi petreacă vacanţa în ţară din măsuri de siguranţă având în vedere epidemia noului coronavirus.

Pierderi de 240 milioane euro

Ideea ca turiştii care până acum îşi petreceau vacanţele în străinătate să aleagă destinaţii din ţară îi încurajează pe hotelierii români să spere că vor mai acoperi din pierderile înregistrate în ultimele luni.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Călin Ile, citat de Agerpres, industria de profil a înregistrat în ultimele trei luni pierderi consistente.

 "Estimăm o pierdere de circa 6 milioane de înnoptări, ceea ce duce undeva la 240 de milioane de euro pierdute în lunile martie – aprilie – mai", a declarant Călin Ile.

Potrivit preşedintelui FIHR operatorii din turism şi-au asumat cheltuieli consistente pentru a putea funcţiona în condiţii de siguranţă.

"Costurile de conformare igienico – sanitară sunt undeva la 50 de euro per angajat. Acestea sunt costuri care, la această oră, sunt asumate de investitor", a spus Ile.

Hotelierii au investit în materiale de protecţie pentru a le oferi turiştilor siguranţa necesară pentru petrecerea unei vacanţe plăcute după data de 1 iunie.

Operatorii din turism îşi doresc redeschiderea piscinelor şi zonelor de agrement începând din 15 iunie urmând ca, în funcţie de evoluţia epidemiei noului coronavirus, să poată trece treptat după 1 iulie şi la organizarea de evenimente în interior.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
advertorial
toti din Bucuresti. si ce ne, beeep, pe noi grija de imbulzeala lor??? s-a dat ordin de la Bucale sa se spuna de mare? De ce nu se da ordin sa se spuna de mariri salariale si diminuari de preturi???
Postat 31 Mai 2020, 23:06 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON