URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2020, 12:32

Doi reţinuţi în dosarul fraudei cu deşeuri descoperite de poliţiştii din Bihor. "Creierul" afacerii e un orădean

Doi reţinuţi în dosarul fraudei cu deşeuri descoperite de poliţiştii din Bihor. 'Creierul' afacerii e un orădean foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean în vârstă de 52 ani şi un bărbat de 48 ani din judeţul Olt au fost reţinuţi, joi seară, în urma percheziţiilor declanşate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor într-un dosar de fraudă cu deşeuri reciclabile. Afacerea a fost pusă la cale chiar de orădean.

După cum a relatat, joi, BIHOREANUL, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au descins în şapte percheziţii domiciliare la sediile şi locuinţele unor persoane din Bihor, Cluj, Olt, Vâlcea şi Argeş, în cadrul unui dosar de urmărire penală în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Cazul vizează patru societăţi comerciale din judeţele Bihor, Cluj, Vâlcea şi Argeş, care, în perioada 2018 - 2019, ar fi creat un mecanism fraudulos, simulând colectarea şi reciclarea a  3.113.669 kg de deşeuri de ambalaje din sticlă.

Mecanismul a fost creat de orădean şi avea scopul să inducă în eroare Administraţia Fondului de Mediu. Motivul? Firmele care reciclează beneficiază de bonificaţii acordate de la bugetul de stat prin intermediul operatorilor autorizaţi de colectări de deşeuri de ambalaje.

Ca atare, orădeanul a făcut raportări fictive, declarând că a reciclat tone de sticle colectate, beneficiind de bonificaţii necuvenite în valoare totală de 6.227.338 de lei.

La finalizarea percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 6 persoane pentru audieri, dintre care două, orădeanul şi bărbatul de 48 ani din Olt, au fost reţinute. "Aceste persoane vor fi conduse, vineri, în faţa procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care va decide dacă va propune instanţei de judecată arestarea lor", a explicat, vineri, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Percheziţiile, a arătat tot ea, au dus la identificarea şi ridicarea unor documente utile anchetei. Totodată, poliţiştii au identificat mai multe proprietăţi ale suspecţilor. "S-au aplicat sechestre asiguratorii pe imobile şi terenuri în valoare de 4 milioane de lei. De asemenea, s-au aplicat popriri pe conturi în valoare de 2,2 milioane de lei şi 65.000 euro", a mai explicat Fărcuţa.

Acţiunea poliţiştilor orădeni s-a realizat cu sprijinul poliţiştilor de la structurile de investigare a criminalităţii economice din Cluj, Olt, Vâlcea şi Argeş, coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

UPDATE. 

Cele două persoane reţinute, joi, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, au fost prezentate, vineri după-amiaza, la Tribunalul Bihor, procurorii solicitând arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile. Este vorba despre orădeanul Fekete Imre, administratorul unei cunoscute firme profilată pe colectarea şi comerţul cu ridicare a deşeurilor reciclabile respectiv George Stănescu, asociat la o societate comercială din acelaşi domeniu, care funcţionează în satul Izbiceni, judeţul Olt.

După dezbateri prelungite până seara, judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins propunerea anchetatorilor, dispunând plasarea celor doi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Soluţia instanţei nu este, însă, definitivă, căci poate fi contestată atât de anchetatori cât şi de cei doi inculpaţi la Curtea de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
2018?
Stați liniștită...au început mult mai repede decât 2018!
Postat 03 Noiembrie 2020, 16:54 de Dajkamaria
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON