URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iulie 2020, 16:15

Doi ambasadori, George Bologan şi Emil Hurezeanu, la inaugurarea unui service din Borş, de 4 milioane de euro (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ambasadorii români în Italia şi Germania, George Bologan şi Emil Hurezeanu, au participat vineri dimineaţă, în Borş, la inaugurarea celui de al nouălea service MHS Truck Service din România, specializat în camioane MAN şi Neoplan.

Un mesaj de încredere...

La eveniment au mai participat, printre mulţi alţii, personalităţi din toate domeniile, de la rectorul Universităţii de Vest, deputatul Marilen-Gabriel Pirtea (de origine bihorean), şi secretarul de stat Dragoş Preda, la primarii de Oradea şi Borş, Ilie Bolojan şi Bátori Géza, ori gazda întâlnirii Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

"Deşi trăim într-o societate fragmentată, unde există foarte multe orgolii, am reuşit cu domnul ambasador Emil Hurezeanu să creăm o echipă. Anul trecut, pentru prima dată în istoria diplomaţiei eficiente, am organizat un eveniment în Roma în amintirea celor 30 de ani de la Revoluţie. Astăzi, iată, suntem din nou împreună. Obiectivul nostru este să transmitem un mesaj de încredere şi stabilitate", a spus ambasadorul George Bologan, bihorean de origine.

Accentul pe economie

La rândul său, ambasadorul Emil Hurezeanu a vorbit despre întărirea relaţiilor economice dintre România şi Germania (ţara "mamă" a companiei MAN) pentru creşterea mediului de afaceri local şi a bunăstării românilor. "Aşteptăm momentul ca, prin investiţii multiplicate ca aceasta, să asistăm la o întoarcere a oamenilor, cu mai mult capital aici şi cu o recâştigare a încrederii", a spus Hurezeanu.

Potrivit ambasadorului din Germania, ţară cu care România avea în 2019 o balanţă comercială de 40 miliarde euro, revenirea românilor acasă se va putea face doar când veniturile din România vor începe să le egaleze pe cele din străinătate, fie şi la plafonul minim. "În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, dacă vrem să rămânem împreună şi să fim un partener egal, ar trebui să existe un venit minim garantat în UE, iar integrarea socială să se facă mult mai mult decât acum", a spus Hurezeanu.

Potrivit ambasadorului, creşterea economică este posibilă doar prin atragerea în România a unui număr cât mai mare de investiţii, aşa cum este cea din Borş, făcută de braşoveanul Michael Schmidt, crescut în Germania, preşedintele MHS Holding.

Un service de calitate MAN

Blocat în Germania ca urmare a măsurilor de siguranţă luate în ultimele zile, pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri provocate de noul coronavirus, Michael Schmidt, preşedintele MHS Holding, a participat la eveniment în sistem de teleconferinţă printr-o transmisie în direct.

"Decizia de a inaugura sediul de lângă Oradea în această perioadă dificilă a venit din dorinţa de a susţine sectorul de transport românesc şi de a genera noi locuri de muncă în zonă", a declarat Schmidt.

În absenţa preşedintelui grupului de firme, panglica inaugurală a noului sediu a fost tăiată de CEO MHS Truck & Bus, Elena Claudia Iordache, şi de primarul de Borş, Bátori Géza.

"Investiţia totală a fost de 4 milioane euro. Pentru început vom avea opt angajaţi productivi şi trei administrativi, pentru a ajunge apoi la 24 de angajaţi", a spus Claudia Iordache.

Atelierul din Sântion dispune de patru canale de lucru şi unul pentru verificări ITP pentru camioane. Clădirea a fost construită conform standardelor MAN, iar atelierul este autorizat pentru lucrări de service pentru mărcile MAN şi Neopan.

MHS Truck Service va oferi clienţilor în principal partea de service, însă va face şi vânzări de camioane noi şi rulate, vânzări de piese de schimb şi accesorii MAN etc. De altfel, celor prezenţi li s-au oferit detalii despre un cap de tractor MAN, expus în faţa service-ului (foto), care a fost lansat la începutul anului în Bilbao, Spania, şi care poate fi cumpărat la preţul de 90.000 euro. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON