URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Ianuarie 2021, 18:42

Documentarul „Colectiv”, desemnat drept cel mai bun film străin, de către criticii din SUA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Colectiv", documentarul românesc în regia lui Alexander Nanau, despre incendiul devastator produs în 2015 în clubul bucureştean cu acelaşi nume, în care zeci de persoane şi-au pierdut viaţa şi foarte mulţi tineri au fost răniţi, a fost desemnat drept "Cel mai bun film străin", de Societatea Naţională a Criticilor de Film (National Society of Film Critics - NSFC) din SUA, formată din 60 de critici de la mai multe publicaţii prestigioase.

Pelicula "Colectiv", propunerea României al Premiile Oscar 2021, a primit premiul pentru cel mai bun film străin, cu 38 de puncte, după cum informează Libertatea.ro.

NSFC, prezidată de criticul de la Los Angeles Times Justin Chang, a ales filmele anului 2020 în noaptea de sâmbătă spre duminică,

Sursa citată mai scrie că documentarul românesc a mai fost nominalizat şi la categoria "Cel mai bun film de non-ficţiune", însă nu a reuşit să-şi adjudece trofeul, terminând pe a treia poziţie, cu doar 22 de puncte, după "Time" (46 puncte) şi "City Hall" (28).

Libertatea aminteşte că documentarul s-a bucurat şi în luna decembrie de aprecierile criticilor. Cei din Boston l-au plasat pe locul 1 la categoria documentare, în timp ce Asociaţia criticilor din Los Angeles a aşezat documentarul Time pe 1 şi Colectiv pe 2. Ambele titluri au figurat şi în lista de filme care l-au impresionat pe Barack Obama în 2020, mai arată sursa citată. De altfel, şi în România a fost cel mai vizionat film pe HBOGo în 2020.

Societatea Naţională a Criticilor de Film din SUA este formată din 60 de critici ai unor publicaţii reputate din Los Angeles, Boston, New York, Philadelphia şi Chicago, precum Wall Street Journal, Los Angeles Times sau the New Yorker.

Cel mai bun film din 2020 a fost desemnat drama "Nomadland", care a mai câştigat şi la categoriile "Cel mai bun regizor" (Chloé Zhao), "Cea mai bună cinematografie" (Joshua James Richards) şi "Cea mai bună actriţă" (pentru rolul principal interpretat de Frances McDormand).

Categoria „Cel mai bun actor” a fost câștigată de Delroy Lindo (DA 5 BLOODS), „Cea mai bun actriță în rol secundar” - de Maria Bakalova (BORAT SUBSEQUENT MOVIEFILM), „Cel mai bun actor în rol secundar” - de Paul Raci (SOUND OF METAL), „Cel mai bun scenariu” - Eliza Hittman (NEVER RARELY SOMETIMES ALWAYS), „Non-fiction Film” - TIME, „Film Heritage Award” - Women Make Movies.

Documentarul „Colectiv” reprezintă mai mult o radiografie a sistemului, a ceea ce s-a întâmplat după noaptea de 30 octombrie 2015, când 64 de tineri au murit, dintre care 27 pe loc, iar restul s-au stins apoi la Spitalul de Arşi din Capitală, majoritatea nu atât din cauza rănilor, ci omorâţi de bacterii în medii care, teoretic, erau sterile. Filmul a fost lansat în cinematografele din România la începutul anului trecut. Citiți aici mai multe despre el!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON