URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Decembrie 2017, 15:18

DNA Oradea: Un fost director din Apele Române a primit peste 9 milioane de lei și 8.800 mp de teren în Padiș pentru protejarea unor firme

DNA Oradea: Un fost director din Apele Române a primit peste 9 milioane de lei și 8.800 mp de teren în Padiș pentru protejarea unor firme sursa foto: www.agerpres.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost director al Departamentului Dezvoltare, Investiţii şi Achiziţii din cadrul Administraţiei Naţionale "Apele Române", Vasile Ofimiaş (foto) a fost trimis în judecată de DNA Oradea pentru luare de mită şi spălare de bani, ambele infracţiuni reţinute ca fiind în formă continuată.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Biroul de Presă al DNA, procurorii orădeni au trimis în faţa instanţei şi mai mulţi oameni de afaceri, dar şi o firmă din judeţul Satu Mare. Este vorba despre Eugen Laurean Popa din Târgu Mureş, acuzat de dare de mită în formă continuată, sătmărenii Ioan şi Maria Ciocan, respectiv firma pe care o administrează, River Shore SRL, acuzaţi de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani, şi Gheorghe Fedorca, tot din Satu Mare, acuzat de complicitate la luare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Oradea susţin că, în perioada 2009-2011, Vasile Ofimiaş, în calitate de director în Administraţia Naţională "Apele Române", a primit şpăgi imense de la doi oameni de afaceri, printre care şi inculpatul Eugen Laurean Popa.

Potrivit procurorilor, prin intermediul unei firme "paravan", River Shore SRL, Ofimiaş a încasat 8.812.202 lei, a primit un autoturism marca Volvo (în valoare de 43.999 euro), şi, la cerere, un teren în suprafaţă de 8.800 mp situat în zona turistică a platoului Padiş, estimat la o valoare de 82.000 lei.

În schimbul foloaselor, Ofimiaş trebuia "să susţină în cadrul comisiei tehnico-economice reactualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţii "Acumulare pe râul Mara la Runcu", judeţul Maramureş, să-l informeze pe inculpatul Popa Eugen Laurean despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea, precum şi să sprijine societatea comercială reprezentată de acesta în obţinerea de contracte de execuţie lucrări, prin încredinţare directă, în contextul eforturilor de înlăturare a efectelor inundaţiilor din anul 2010".

Totodată, Ofimiaş avea sarcina să supravegheze, să urgenteze şi să avizeze întocmirea documentaţiilor necesare fundamentării proiectului unei hotărâri de guvern, prin care să se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finanţării lucrărilor de consolidare şi reprofilare a râului Timiş în anul 2010, şi să-l informeze pe reprezentantul unei societăţi comerciale despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea.

"Pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei de 8.812.202,56 lei remisă cu titlu de mită, S.C. River Shore S.R.L. a emis 12 facturi fiscale care au fost achitate inculpatului Ofimiaş Vasile de oamenii de afaceri, pretinşii beneficiari ai "serviciilor"", se precizează în comunicat.

Din şpăgile asfel încasate, Ofimiaş ar fi cumpărat case, terenuri, autovehicule şi alte bunuri. Dosarul procurorilor DNA Oradea a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON