URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 August 2020, 11:36

DNA Oradea arată cum se fură în agricultură: fermieri care cer subvenţii pentru terenuri pe care nu le au

DNA Oradea arată cum se fură în agricultură: fermieri care cer subvenţii pentru terenuri pe care nu le au foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DNA Oradea au trimis în judecată o sătmăreancă, după ce au depistat-o că a prezentat Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) documente false, pentru a obţine ilegal banii din subvenţie.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, în perioada 2012-2013, femeia – a cărei identitate este protejată – a depus la APIA mai multe documente false (contract arendă, adeverinţe, etc) "în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafaţă, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate". În acest mod, a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 158.133 lei.

Mai mult, femeia i-a dat documente false şi fiicei ei. Fără ca aceasta să ştie că actele nu sunt reale, le-a dus la APIA şi a obţinut şi ea 20.624 lei.

Acum, sătmăreanca este trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru infracţiunile de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (două infracţiuni), respectiv participaţie improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Satu Mare, iar Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 163.417 lei.

DNA mai precizează că în cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor terenuri ce aparţin inculpatei, dar şi asupra sumelor de bani deţinute de către inculpată în mai multe conturi şi poprirea asupra sumelor de bani cu care vor fi alimentate acestea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
E veche combinația si inca ține
Dacă nu te grăbești să depui actele pt subvenție la APIA si lasi pe ultima sută de metri , vei ramane consternat sa afli când vei dorii sa depui ca terenul tau proprietate privată e depus la Apia de altcineva. La fel am pățit și anul aceste si acum 3 ani. Marii latifundiari sau concesionari urmăresc hărțile cu terenurile pt care s a cerut sau nu subvenție si înainte cu 2 saptamani de închiderea expunerilor depun ei . Astfel banii ajung in contul lor. Cam asa se fac banii in agricultura fără să muncești o zi!
Postat 09 August 2020, 17:09 de Adrian_Preda
Vrăjeală de APIA !?!
Nu poți prezenta acte false, așa doar ... de dragul banilor veniți pe "inginerii imobiliare". Verificările APIA se fac direct în teren, pe baza documentelor prezentate și prin atestarea scriptică a conformității tehnico-administrative cu Cartea Funciară, cu actele de cumpărare a terenurilor respective și cu plata impozitelor aferente la primăria din cadrul acelui UAT, indicat și identificat ca atare. Șmecheriile se pot face doar dacă "beneficiarul" e în cârdășie cu funcționarul de la APIA care "prelucrează" dosarul de finanțare. Așa că, să ne mai lase DNA cu poveștile astea, dacă nu știe nici măcar că ... supa se mănâncă cu lingura, nu cu furculița !?!
Postat 09 August 2020, 12:31 de CrisDumi
Herald Cheresig
Bună ziua DNA, ați avut o plângere în 2017 asemănătoare pe Valea Alceu zona Toboliu /Cheresig unde firma Herald administrata de n Constantin a reușit sa se intabuleze ve Valea Alceu, vale aflata în proprietatea publica a statului roman și încasează subvenții pt culturi agricole pe un teren inventat inventar căruia i s-a modificat CF-ul transformându-l în teren agricol iar în realitate este luciu de apa de aproximativ 36.000 m2. Ma puteți contacta prin redacția Bihoreanul pt detalii. Cu stima MDM
Postat 09 August 2020, 12:07 de MDM
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON