URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2020, 20:33

"Discover Bihor": Se lansează un joc inedit cu obiective turistice din județ. Cât costă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia de Management a Destinaţiei lansează în premieră un joc de aventură pe marginea obiectivelor turistice în Bihor.

Unic în ţară

Jocul, conceput să crească atractivitatea turistică a judeţului, va fi vândut pensiunilor pentru a oferi o ocupaţie turiştilor în zilele ploioase, dar şi bihorenilor care doresc să îşi cunoască mai bine judeţul.

"Din câte ştim noi nu mai există niciun judeţ din România care să fi făcut ceva asemănător. Mai există un joc cu toată România, dar mult mai simplu, pentru copiii de 7-8 ani", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul AMD Bihor, Bántó Norbert.

Mecanica jocului a fost concepută de bihorenii Sütő Fanni, masterand la Universitatea Partium, şi Paul Toderaş, stabilit în Germania la Düsseldorf, angajat al companiei Ubisoft, care a creat celebrul joc Assasinʼs Creed.

De-a turistul prin Bihor...

Jocul poate reuni până la şase concurenţi. Aceştia sunt turişti care trebuie să atingă în periplul lor pe harta judeţului cinci obiective turistice importante.

Planşa de joc cuprinde în total 40 de obiective turistice, de la Băile Felix, Diosig şi Pădurea Neagră, până la Stâna de Vale, Padiş şi Vârtop. "Jocul este diferit pentru că nu se joacă cu zar. Paşii se fac cu carduri", a explicat directorul AMD.

Astfel, o carte de joc turist înseamnă un pas în joc, o carte biciclist - doi paşi, iar o carte auto - trei paşi. Potrivit regulamentului, când atinge o destinaţie din foaia de parcurs, jucătorul o va activa şi va primi o "carte de poveşti", cu informaţii despre zona pe care o traversează.

Concurentul va citi textul informativ creionat de bihorenii Borsi Balás şi Florin Budea şi va încerca să reţină cât mai multe informaţii.

Datele memorate îi vor fi extrem de utile în etapa finală a jocului. Pentru a putea câştiga, primul jucător care a atins toate obiectivele va trebui să răspundă corect la măcar două întrebări despre locurile vizitate. Întrebările vor fi inspirate din mesajele de pe carduri. "Scopul jocului este, de fapt, promovarea judeţului Bihor ca destinaţie turistică", a explicat Bántó.

Disponibil din 25 septembrie

AMD a investit 160.000 lei în concepţia jocului, pentru care deţine drepturile de autor, şi producţia primelor 2.000 de exemplare, din care jumătate în limba română şi jumătate în maghiară.

"Joia sau vinerea viitoare vor veni cele 2.000 de exemplare. Probabil din 25 septembrie vom începe să le vindem. În primă fază la noi, la sediul AMD Bihor, la un preţ de 85 lei, pe urmă şi online pe site-ul discoverbihor.com", a spus directorul AMD Bihor.

Jocul va fi promovat pe reţelele de socializare, după care va fi disponibil în magazinele virtuale sau la diferiţi revânzători. Conceput inclusiv în limba maghiară, jocul va fi vândut şi în Ungaria, printr-un partener al AMD din Békéscsaba, la un preţ de circa 7.000 forinţi.

În eventualitatea în care jocul se va dovedi un succes, AMD ia în calcul editarea unei noi perechi de carduri cu informaţii despre alte obiective turistice din Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
AMD, ca instituție publică ...
... vrea să facă afaceri, investind bani publici într-un joc pentru copii și scoțând profit din timpul petrecut pe seama județului !?! Așadar, propun să se desprindă de consiliul județean și să devină societate comercială, ca să poată exista pe banii ei și să trăiască de pe propria minte !?!
Postat 18 Septembrie 2020, 09:33 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON