URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iunie 2014, 18:30

Directorul bihorean al Electrica, Nicolae Coroiu, urmărit penal pentru contracte cu "băieţii deştepţi"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DNA au anunţat, miercuri, că trei foşti directori ai Electrica SA, printre care şi bihoreanul Nicolae Coroiu, fost director general al societăţii, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu.

Potrivit comunicatului de presă al DNA, în perioada 2004-2005, Electrica SA a făcut achiziţii de echipament de protecţie şi echipament de lucru de la un singur furnizor - SC Tech Safety SA Târgu Jiu - în cantităţi nejustificat de mari şi la preţuri supraevaluate.

Totul s-a făcut, spun procurorii DNA, din dispoziţia directorului general al Electrica SA, Nicolae Coroiu, propulsat în funcţie în 2004 de prietenul său, Vasile Blaga, la vremea respectivă ministru al Administraţiei şi Internelor, şi cu care Coroiu a fost coleg de şcoală şi liceu la Ştei.

"În calitate de director general al SC Electrica SA, suspectul Coroiu Nicolae împreună cu suspectul Chivulescu Constantin, directorul Direcţiei Finanţe Patrimoniu, a dispus efectuarea de achiziţii publice de echipament de la SC Tech Safety SA, fără a exista necesitatea acestor achiziţii, cu încălcarea prevederile OUG 60/2001 şi a regulamentelor interne", se arată în comunicatul DNA.

În baza dispoziţiilor date de Coroiu şi Chivulescu, Electrica şi Electrica Serv, condusă de directorul general Constantin Oprea, au încheiat în perioada 2004-2005 peste 70 contracte cu Tech Safety SA, tranzacţii prin care Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA (prin sucursalele Moldova şi Muntenia Nord) au fost păgubite cu aproximativ 1,6 milioane euro.

Procurorii DNA i-au pus sub urmărire penală şi pe subalternii celor trei directori - Petru Andronache, Paula Livinţ, Vasile Adam, Sorin Popescu, Mihai Săraru, Nicolae Rotărescu, Sorin - Paul Iliescu, Nicuşor Bolboacă şi Ionela Dolea, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu.

"Aceste persoane şi-au depăşit sau încălcat atribuţiile de serviciu, înlesnind cauzarea prejudiciilor sus menţionate", se spune în informarea DNA.

Nicolae Coroiu a fost director al sucursalei Electrica Oradea în perioada 2002-2004 iar apoi director general al societăţii până în 2007 când a fost schimbat din funcţie şi când s-a angajat la Universitatea Oradea, unde este conferenţiar şi predă la Facultatea de Inginerie Energetică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Doar el ?
Citeam ca electrica se privatizeaza. Pai fratilor, e privatizata de mult. Daca va uitati de sus in jos la sefi (Boja Ionel, Popa Mircea, Marnea Rodica) si la firmele lor, veti vedea ca electrica de fapt este robinetul si ei doar manevreaza presiunea cu care sa le intre banii in (case, vile, pensiuni, masini, vacante, firme). Speram ca DNA-ul sa-i lege pe toti.
Postat 23 Iunie 2014, 16:49 de miha77
In fine !
Lucrurile pentru care este cercetat acest individ sunt doar varful icebergului. Daca institutiile statului si-ar fi facut datoria la timp si in mod corect el ar fi stat la loc cu racoare de mai bine de zece ani. Dar nu s-a dorit acest lucru, ba din contra, chiar a fost protejat. Acum probabil ca il va trage dupa el si pe finul sau Boja si poate chiar si pe protejatii Popa Mircea si Marnea. Acestia aproape ca si-au intrecut maestrul la furat banii statului.
Postat 20 Iunie 2014, 19:20 de Floare Albastra
Da de Boja ce ziceti?
De directorul Boja si de Electro Excel ce ziceti?
Postat 20 Iunie 2014, 08:02 de Ionel
Da Da Da
Cam asa!
Postat 20 Iunie 2014, 08:00 de Ionel
ce dracu au pazit 10 ani astia?
la ce mama naibii le-a trebuit astora 7-10 ani sa descopere rahatu ? In ritmul asta , in contemporaneitate doar 2 % din mizerii se vor descoperi.
Postat 19 Iunie 2014, 18:43 de laur cu glaur
Curatenie DNA ca Bungau nu poate
Dar la Universitate cu multe alte "personalitati" ca domnul in cauza, care sunt platite cu bani grei si nu vin la cursuri iar Universitatea nu are bani de "mers la buda " nu se sesizeaza DNA.
Postat 19 Iunie 2014, 07:09 de angajat UO
Dar Mircea Popa și Marnea
Dar Mircea Popa directorul tehnic cu Marnea directoarea economica care au firma Tersel și iau toate contractele din Bihor nu se sesizează DNA?
Postat 19 Iunie 2014, 03:36 de Marcu Vlăduț
A
Asta a fost tot timpul profesor si cand era director,la cursuri nu venea dar leafa o lua
Postat 18 Iunie 2014, 19:36 de A
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON