URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Mai 2020, 15:00

Direcţia de Sport Bihor a anulat 15 competiţii din cauza pandemiei 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Criza cauzată de pandemia de coronavirus a afectat şi activitatea la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, care începând cu data de 11 martie nu a mai putut să-şi desfăşoare calendarul competiţional programat şi tot atunci a fost întreruptă activitatea la bazele sportive, taberele şcolare şi spaţiile de cazare pe care le deţine.

Totuşi, conducătorii de la DJST Bihor au profitat de această perioadă şi au făcut lucrări de reabilitare la taberele de la Şuncuiuş, Remeţi şi Bratca. Astfel, după cum a precizat pentru BIHOREANUL, directorul DJST, Petruţ Drăgan, la cele trei tabere au avut loc reparaţii şi zugrăveli, precum şi alte lucrări de igienizare. "Spre exemplu, la tabăra de la Şuncuiuş am efectuat lucrări de reparaţii la grupurile sanitare, duşuri şi baie. S-a intervenit la blocul alimentar, la sălile de mese, la bucătărie, spălătorie, unde a fost schimbat ce trebuia schimbat. Au avut loc apoi lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare", a precizat Drăgan.

Conform directorului DJST Bihor, la cele trei tabere din subordinea instituţiei de sport şi tineret din Bihor erau aşteptate şi persoane în carantină. "Încă de la început am fost avertizaţi ca să ne pregătim pentru că există posibilitatea ca şi în taberele noastre să găzduim persoane care vin din străinătate şi intră în carantină. Noi, ne-am luat toate măsurile, ne-am pregătit, dar până la urmă nu a mai fost cazul, pentru că nu au mai fost aduse la noi aceste persoane", a afirmat directorul DJST.

În ceea ce priveşte calendarul sportiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, acesta a fost afectat în aşa măsură încât, din 11 martie, când s-a oprit întreaga activitate, nu s-au mai putut desfăşura aproximativ 15 competiţii, atât din Programul P1 (sport de performanţă), cât şi din Programul P2 (sportul pentru toţi şi competiţii şcolare şi universitare).

Printre competiţiile afectate de măsurile restrictive luate de autorităţi din cauza pandemiei se numără crosul de 9 mai, de Ziua Europei, turneul de handbal Memorialul Sasz Ladislau, Săptamâna Sportului Universitare (cu întreceri de handbal, baschet, atletism, volei), turneul de fotbal de la LPS Bihorul, regionalele de înot, turneul de polo organizat împreună cu CS Crişul, precum şi concursul de tir cu arcul.

"Am avut un început foarte bun de an în acest 2020, până a venit pandemia. Acum, în funcţie de situaţie şi de măsurile luate de autorităţi, vom vedea dacă vom putea reprograma unele din competiţiile pe care nu le-am putut organiza, asta în funcţie şi de buget, sau vom relua calendarul competiţional de la competiţiile programate în perioada a doua a acestui an", a mai declarat Petruţ Drăgan, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON