URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2021, 09:30

Direcția Arhitectului Șef Bihor se mută în casă nouă și va funcționa „cu perturbări” săptămâna viitoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în ultimii trei ani a funcţionat într-un spaţiu ultracentral pentru care Consiliul Judeţean Bihor plătea lunar o chirie de câteva mii de euro, Direcţia Arhitectului Şef al judeţului se mută din sediul actual, pentru care se plătea o chirie de câteva mii de euro lunar. Din cauza mutării, săptămâna următoare Direcţia ar putea funcţiona "cu perturbări", anunţă CJ Bihor.

"În săptămâna 22 - 26 februarie 2021, serviciile Direcţiei Arhitect Şef din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Bihor vor funcţiona cu perturbări din cauza faptului că are loc mutarea componentelor hardware de la actualul sediu din strada Gheorghe Dima nr. 3 la viitorul sediu din strada Armatei Române nr. 1. Ne cerem scuze cetăţenilor pentru neplăcerile cauzate", a informat, vineri, CJ Bihor printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, Direcţia Arhitectului Şef va începe să funcţioneze la noul sediu din strada Armatei Române nr. 1, în clădirea Muzeului Ţării Crişurilor, cu începere din data de 1 martie. Accesul se va face pe partea cu Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, precizează comunicatul CJ Bihor.

Tot de la începutul lunii martie, mai arată acesta, va fi eficientizată relaţia cu cetăţenii, astfel încât timpii pentru eliberarea documentelor să fie considerabil reduşi.

Prin urmare, eliberarea certificatelor de urbanism se va face în termen de 5 zile lucrătoare (dacă avizele primarilor sunt emise în 48 de ore), în timp ce pentru eliberarea autorizaţiilor de construire noul termen va fi de 10 zile lucrătoare, cu posibilitatea de a fi redus la 5 zile în schimbul unei taxe de urgenţă de maximum 300 lei (în funcţie de tipul construcţiei această taxă de urgenţă va fi diferenţiată). Până acum, termenul de soluţionare a cererilor a fost de peste o lună.

La noul sediu se vor înregistra şi documentele, în condiţiile în care în prezent cetăţenii sunt nevoiţi să se prezinte la sediul Consiliului Judeţean Bihor pentru a primi numere de înregistrare pentru documentele solicitate, iar mai apoi poate să le depună la sediul Direcţiei Arhitect Şef. De asemenea, taxele vor putea fi plătite tot la noul sediu, cu numerar sau cu cardul bancar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
drivethru
Pentru cei care o calca probabil le-ar trebui un drive-thru still McDrive, functionarul sa stea in toneta. La cat de des are de mers un cetatean obisnuit acolo putea s-o faca oriunde.
Postat 20 Februarie 2021, 11:31 de cristi11
Direcția asta folosește județului și oamenilor din comunele Bihorului !?!
Pe cale de consecință ... te întrebi cât de facilă este repoziționarea arhitectului șef, față de cei care vin de mulți kilometri !?! Parcare nu ... tramvai nu ... zonă înghesuită da ... o linie de autobus aglomerată da. Normal ar fi fost să gândească asta șeful de la CJ Bihor și nu să-i lase pe acești funcționari "izolați" într-o clădire numai bună de ascunziș !?! Instituția arhitectului șef al județului ar trebui să fie poziționată undeva pe centură ... ca facilitate de acces rapid pentru toți cei care "o calcă" !?!
Postat 20 Februarie 2021, 10:14 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON