URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2021, 14:52

Dezvăluiri înfiorătoare ale tinerei care şi-a denunţat tatăl şi bunicul pentru viol: "Bunicul voia să fie primul bărbat din viaţa mea" (VIDEO)

Dezvăluiri înfiorătoare ale tinerei care şi-a denunţat tatăl şi bunicul pentru viol: 'Bunicul voia să fie primul bărbat din viaţa mea' (VIDEO) foto:generic Shutterstock/PVStudio
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tânăra care şi-a dat tatăl şi bunicul pe mâna procurorilor din Aleşd, pentru viol, a dezvăluit BIHOREANULUI abuzurile incredibile la care a fost supusă vreme de doi ani de către cei doi bărbaţi. Bunicul voia să fie primul bărbat din viaţa ei şi o bătea dacă o vedea cu vreun băiat, iar tatăl, un alcoolic, i-a spus că e destul de mare şi, deci, poate face cu ea "ce ar face cu alte femei".

Doi ani de coşmar

"Nu pot dormi, nu mănânc, mă panichez numai când aud de ei. Numai eu ştiu prin ce am trecut". Aşa îşi începe tânăra în vârstă de 18 ani, pe care o vom numi Maria din motive lesne de înțeles, povestea aproape incredibilă a celor doi ani în care susţine că a fost abuzată sistematic de cei care ar fi trebuit, de fapt, să o protejeze: tatăl şi bunicul ei patern.

Fata a copilărit într-o gospodărie din satul Groşi, comuna Auşeu, unde, aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit deja, consătenii bănuiau că are probleme, însă nu au ştiut niciodată cât de grave, pentru că, mai retrasă din fire, ea nu s-a plâns niciodată. Nici lor şi nici profesorilor care, zice chiar tânăra, au văzut-o de multe ori plângând, chiar şi la ore, însă cărora nu le-a zis niciodată despre teroarea pe care o trăia. "Mi-a fost frică. Tata mi-a spus că mă omoară, bunicul că oricum nu mă crede nimeni, că n-am cum dovedi. La fel zice şi acum, a zis-o la televizor (n.r. - vezi mai jos reportajul Antena 3)", spune Maria.

"Ai prieten?"

Totul ar fi început după ce adolescenta a împlinit 16 ani. Părinţii ei erau divorţaţi, ea fusese încredinţată tatălui şi a crescut în familia lui. Bunica ei era de o viaţă victima violenţelor bunicului ei, iar tatăl avea probleme cu băutura din tinereţe, la care în ultimii ani s-a adăugat dependenţa de jocuri de noroc, vicii care i-au ţinut la limita subzistenţei.

De altfel, din lipsa banilor, în casa părintească, singura cameră amenajată era cea în care dormea bărbatul. Acolo i-a pus şi ei pat, de copil, şi acolo a rămas mai târziu, când a crescut.

Din această cauză, în timpul zilei, fata stătea mai mult la bunici. "Era încă în timpul şcolii şi îmi făceam temele la ei. Bunicul a venit la mine şi a început să mă întrebe dacă am vreun prieten, dacă am făcut-o cu cineva. Ştia că nu, că doar eu mergeam doar la şcoală şi acasă, nu am avut voie să ies cu nimeni niciodată. Dar a continuat şi s-a tot apropiat de mine, îmi zicea că aşa e bine să rămână, că el vrea să fie primul bărbat din viaţa mea. Şi atunci a început să mă atingă pe sâni. M-am speriat rău, am început să plâng şi am fugit", spune fata.

A doua zi, bătrânul s-a comportat ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. "Mi-a spus că dacă zic cuiva ce s-a întâmplat, vom ajunge amândoi la închisoare", spune ea. 

"Eşti mare deja"

Câteva luni mai târziu, însă, avansurilor şi atingerilor indecente ale bunicului s-au adăugat şi cele ale tatălui ei. Bărbatul a venit băut acasă şi a trezit-o din somn, ca să-i spună că el are nevoie de femeie. "Mi-a spus că n-are femei, că am o vârstă deja, sunt mare, şi că poate face cu mine ce ar face cu altele. Am fost atât de şocată, încât n-am ştiut ce să-i zic, am început să urlu la el, iar el a început să mă lovească. În noaptea aceea am dormit afară", spune tânăra.

Situaţia s-a înrăutăţit. În timpul zilei îşi chema o verişoară să nu rămână singură cu vreunul dintre cei doi bărbaţi. "Dar nu putea sta tot timpul cineva cu mine. Iar când venea seara, începea teroarea. Mă pipăia, m-a forţat să-l ating, să-l mângâi, mă punea să dorm cu el, îmi făcea lucruri anormale, nici nu pot să le spun. Dacă refuzam, mă bătea. La un moment dat m-a lovit atât de rău, încât am leşinat. Mi-a zis că dacă spun cuiva ce face, mă omoară".

Bărbatul i-ar fi făcut avansuri, anul trecut, chiar şi verişoarei care îi ţinea companie fetei, dar care a fugit imediat acasă şi l-a pârât părinţilor. "Au mers la bunicul, dar i-a minţit că nu e adevărat, că poate a interpretat ea greşit un gest. La fel ca mine, nici ei nu aveau nicio dovadă. Dar din acel moment ea nu a mai venit în casă la noi".

Fuga

După o tentativă de a fugi, în 2016, când cei doi au mers și au luat-o cu forţa acasă din locuinţa mamei sale, din Bucea, unde se refugiase, Maria a decis să aştepte până devine majoră ca să facă o nouă încercare.

Momentul în care a decis să plece a fost după ce tatăl ei a agresat-o cu sora mai mică în casă. Adolescenta în vârstă de 15 ani, care rămăsese cu mama lor după divorţ, a venit să petreacă cu ea noaptea dintre ani. Tatăl celor două fete a băut din nou peste măsură, iar la un moment dat s-ar fi dezbrăcat şi a plecat în baie, unde a chemat-o pe cea mare sub pretextul că are nevoie de ajutor, să-l spele pe spate şi pe cap. "M-am dus să-i spun să ne lase în pace, dar m-a lovit din nou, m-a forţat să-l ating. Spre dimineaţă, ne-am luat amândouă şi am plecat. Am stat la ocazie şi ne-am dus la mama". Aşa a aflat şi mama tinerei prin ce a trecut aceasta...

Pe 4 ianuarie, cele două s-au întors la Auşeu, de astă dată ca să meargă la sediul Poliţiei. Plângerea penală poliţiştii i-au înregistrat-o însă abia a doua zi, când a fost chemată, din nou, de data asta deodată cu tatăl şi bunicii ei. Cum era de aşteptat, cei doi bărbaţi au negat totul.

Căutaţi, joi, de ziarişti, atât bătrânul, cât şi fiul său au pretins că fata ar fi inventat întreaga poveste, sfătuită de vreo prietenă sau chiar de mama ei, pentru a putea fugi de acasă. "Nu e adevărat. Nu există nicio dovadă, se va opri tot", a declarat bătrânul, pentru alesdonline.ro.

Vor să scape

Pe de altă parte, însă, deşi bărbații se declară "liniştiţi" în privinţa anchetei penale declanşate în caz, fata spune că atât tatăl, cât şi bunicul ei au abordat-o în mai multe rânduri, telefonic, prin SMS, prin intermediari, ca s-o convingă să-şi retragă plângerea.

"În sat au împrăştiat zvonul că, de fapt, nu ei au profitat de mine, ci un unchi. Ziariştilor le-au spus că am fost învăţată să fac lucruri. Spun că n-am dovezi, că nu s-a întâmplat nimic, dar mă caută să-mi retrag plângerea. Dar dacă n-au făcut nimic, de ce se tem?", zice tânăra.

Plângerea penală depusă la Postul de Poliţie Auşeu a ajuns obiectul unui dosar penal aflat în ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Gligor Sabău, a confirmat, joi, începerea urmăririi penale în caz, însă doar faţă de faptă, pentru două infracţiuni de viol asupra unei rude minore a făptuitorului.

De partea cui stă dreptatea rămâne să stabilească procurorii, în urma anchetei aflate în plină desfăşurare. Anchetatorii vor începe în curând audierea martorilor, dar şi a celor doi bărbaţi, şi au dispus realizarea unor expertize de specialitate. Între timp, tânăra îşi vede de şcoală şi de pregătirile pentru examenul de Bacalaureat. Ar trebui să fie un examen al maturităţii pentru un copil care, din păcate, şi-a pierdut cu mult timp în urmă copilăria...

Vezi mai jos reportanul Antena3 (sursa: www.antena3.ro)

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
rogher
Tu nu stii sa citesti sau nu intelegi ce citesti. Fata, parea ca are probleme, a fost intrebata si la scoala si de cunoscuti ce se intampla. Ea nu a vrut sa spuna nimic. Ea spune ca de teama nu a spus nimanui. Acum a vorbit. Cat despre cele doua animale (daca e adevarat), merita sa putrezeasca in puscarie.
Postat 12 Februarie 2021, 21:08 de B90
o societate putreda, fara valori, de la vecini, la profesori si familie
aceasta societate in care traim este plina de excremente umane cum sunt cei doi barbati din poveste, dar si de nesimtiti ignoranti cum sunt vecinii, profesorii! si familia fetei... la fel ca in cazul fostei neveste a politistului, injunghiata pe strada fara sa intervina nimeni, asa si in aceasta poveste trista, in care vad toti ca ceva nu este in regula si continua sa isi duca mai departe viata trista, in cel mai egoist si inuman mod cu putinta. **** cate cazuri de acest fel mai sunt in jurul nostru, fara sa intervenim, pentru ca avem o viata prea confortabila si suntem prea ocupati de noile noastre telefoane mobila si poze pe facebook? cati copii sunt abuzati fizic, psihic, emotional din jurul nostru? cati copii merg plangand seara la culcare fara ca chiorii (cacofonie intentionata)din familie sau scoala, poate chiar din sectia de politie sau dispensare medicale sa doarma nestingheriti somnul dulce al indiferentei??? ****sper ca tatal si bunicul sa isi gaseasca destule "femei" in penitenciar si sa cunoasca si alte senzatii pentru prima data acolo, cel putin zece ani, dupa masura dorintei si a curiozitatii lor!
Postat 12 Februarie 2021, 16:14 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON