URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Aprilie 2020, 11:45

Dezinfecţia scărilor de bloc şi a staţiilor OTL din Oradea a început luni din cartierul Nufărul (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezinfecţia scărilor de bloc precum şi a staţiilor OTL împotriva COVID-19 a început luni dimineaţă, la ora 9, pornind din cartierul Nufărul către zona centrală.

Atenţie, dezinfectăm!

Municipalitatea a mobilizat trei echipe care lucrează în paralel la curăţarea celor circa 2.600 scări de bloc din Oradea.

"Lucrăm cu trei echipe care vor curăţa fiecare câte 60 de scări de bloc pe zi. În acest ritm am termina cartierul Nufărul în circa o săptămână şi vom ajunge în zona centrală", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei, Mircea Stejeran.

Viteaza de lucru depinde şi de modul în care orădenii înţeleg să coopereze şi să le permită angajaţilor să intre în blocuri, dat fiind că multe au accesul restricţionat cu interfon. "Până acum nu am avut probleme. Oamenii înţeleg importanţa dezinfecţiei şi mulţi ne aşteaptă cu uşile deschise", a spus Stejeran.

Operaţiunea de dezinfectare a scărilor de bloc vizează curăţarea spaţiilor comune inclusiv a lifturilor şi balustradelor. Lucrările au fost atribuite firmei Coral Impex, câştigătoarea licitaţiei pentru dezinfecţia şi deratizarea spaţiilor publice din municipiu.

Primăria va plăti executantului 42 lei pentru dezinfecţia unei scări de bloc, echivalentul a 2 lei pe apartament.

OTL dezinfectează toate staţiile

În paralel, angajaţii OTL au început tot din Nufărul dezinfecţia staţiilor de tramvai şi a celor de autobuz. "Duminică am dezinfectat toate staţiile de tramvai din oraş, iar luni s-a trecut la curăţarea staţiilor de autobuz", a declarat BIHOREANULUI directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

Dezinfecţia este realizată de angajaţii OTL, care pe lângă mijloacele de transport în comun vor curăţa toate spaţiile din administrarea societăţii de transport în comun inclusiv peroanele şi autogările. "Operaţiunea de dezinfecţie va fi reluată de câte ori va fi necesar", a spus directorul.

Ca o măsură preventivă, conducerea OTL ia în calcul ca pe viitor toţi călătorii care urcă în mijloacele de transport în comun să fie testaţi cu termoscanere pentru identificarea celor care manifestă simptome de infestare cu noul coronavirus. Acest lucru ar fi posibil pe fondul reducerii drastice a numărului de călători de la introducerea restricţiilor de circulaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON