URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Mai 2021, 13:49

Dezastru în prima zi de funcționare a centrului de vaccinare din Vama Borș: doar trei persoane imunizate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anunțat cu o săptămână în urmă, centrul de vaccinare anti-Covid din Vama Borș I, primul situat la frontierele de stat ale României, și-a început activitatea cu stângul.

Deși oferă posibilitatea imunizării cu serul Johnson & Johnson, care se administrează o singură dată, personalul centrului, format din angajați ai Spitalului Militar de Urgență din Timișoara, a convins în prima zi de lucru doar trei persoane care intrau în țară să se vaccineze.

Centrul de vaccinare din Borș a fost deschis luni, 24 mai, fiind - potrivit unui comunicat emis de către Direcția de Sănătate Publică Bihor - primul situat la frontierele de stat din România, scopul său fiind „creșterea accesibilității la vaccinare a populației care intră în țară”.

Situat la 50 metri de punctul de trecere a Frontierei Borș I, pe partea dreaptă în direcția de intrare în țară, centrul funcționează într-un container pus la dispoziție de Centrul Militar de Comandă prin Spitalul Militar de Urgență Dr. Victor Popescu din Timișoara, care asigură și personalul vaccinator, iar orarul zilnic este între ora 8.00 și 20.00.

Vaccinarea, arată DSP Bihor, se face într-un flux, cu serul Johnson & Johnson, pentru care imunizarea completă se realizează cu o singură doză, așadar printr-o singură înțepătură.

În ciuda faptului că autoritățile fac eforturi pentru a pune la dispoziția populației cât mai multe posibilități de vaccinare, centrul din Vama Borș nu a avut deloc succesul scontat, ba dimpotrivă.

Contactată de BIHOREANUL, directoarea DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, a declarat că în cursul primei zi de funcționare, adică luni, la centrul din vama Borș au fost vaccinate doar trei persoane.

„Centrul a început să funcționeze la ora 14.00, dar s-au vaccinat numai trei persoane. Este foarte accesibil pentru toate persoanele care intră în țară, șoferii de TIR chiar au o parcare în apropiere, dar nu au fost mai multe persoane care au dorit să se vaccineze”, a spus dr. Rahotă.

O explicație pentru acest eșec ar putea fi și faptul că în zonă nu există nici măcar un panou care să arate prezența acestuia.

Directorul DSP Bihor spune că, totuși, speră ca de marți centrul să aibă mai multă căutare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
acei analfabeti?
Ati mai vazut mutra celor care vin acasa din diaspora?
Postat 25 Mai 2021, 22:44 de sasi
.
Nici la Era nu am vazut foarte mult interes. Trec zilnic de mai multe ori pe acolo si e mai mereu pustiu indiferent de ora. Trebuie luat in considerare ca cei care vin de afara poate sunt deja vaccinati.
Postat 25 Mai 2021, 22:41 de User anonimizat
valori
la ce valori avem in diaspora, va mai mirati?
Postat 25 Mai 2021, 22:31 de sasi
Debili.
Debilii care pana acum nu s-au vaccniat, nu o sa se vaccineze pana intr-un fel sau altul nu vor fii obligati.
Postat 25 Mai 2021, 18:24 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON