URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Octombrie 2017, 16:50

Detalii despre omorul de la Gălăşeni: Autorul, un consilier local din Măgeşti, este naşul copilului victimei sale

Detalii despre omorul de la Gălăşeni: Autorul, un consilier local din Măgeşti, este naşul copilului victimei sale foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cercetările în cazul accidentului de vânătoare produs joi seară într-o pădure din apropierea satului Gălăşeni, întrerupte din cauza întunericului, s-au reluat, vineri, în condiţii de zi.

Potrivit unui comunicat făcut public, vineri, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, tragedia a fost anunţată joi seară, printr-un apel pe numărul de urgenţă 112. "Poliţiştii au fost sesizaţi că, în zona comunei bihorene Măgeşti, a avut loc un accident de vânătoare, în urma căruia un bărbat de 43 ani din comuna Ţeţchea a fost împuşcat mortal", se arată în informare.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, formată din poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Serviciului Criminalistic şi poliţişti de investigaţii criminale de la Poliţia oraş Aleşd, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd. Corpul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. 

BIHOREANUL a aflat că victima se numeşte Banc Crăciun, era căsătorit, avea doi copii şi locuia, de fapt, în Aleşd, unde lucra ca bucătar. Banc era cunoscut în zonă după poreclă, "Brancu", şi, potrivit unor localnici din Măgeşti, era prieten cu cel care l-a împuşcat: Florian Maliţa, pe vremuri patron al unei firme de exploatări forestiere şi consilier local în comună. Maliţa chiar i-a botezat lui Ban copilul mai mic.

Florian Maliţa este anchetat acum pentru ucidere din culpă, însă cercetările sunt doar la început, urmând ca în cadrul anchetei să fie documentate toate aspectele cu privire la împrejurările în care s-a produs tragedia şi la modul în care a fost organizată partida de vânătoare.

Sursele BIHOREANULUI spun că Florian Maliţa ieşise legal la vânătoare, împreună cu alte trei persoane, însă pe autorizaţia care i-a fost emisă nu apărea numele victimei. În timpul partidei, vânătorii s-au dispersat, pentru că aduseseră hrană căprioarelor, Banc s-ar fi speriat şi a început să fugă, iar Maliţa, auzind crengile troznind în tufişurile din apropiere, ar fi tras fără să aştepte să vadă dacă e om sau animal, nimerindu-şi victima direct în inimă. Bărbatul în vârstă de 43 ani a murit pe loc.

Investigaţiile sunt continuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Bihor sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd, care au ridicat atât arma lui Banc, cât şi pe cea a lui Maliţa, până la finalizarea anchetei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
...mda
....DUMNEZEU SA TE IERTE CRACIUNE, familiei sai dea putere sa treaca peste aceasta pierdere, pe cat de stupida pe atat de inutila. Poate inca odata politia va analiza cu mai multa seriozitate cui ii da o arma de vanatoare. Cred ca 80% dintre posesorii de arme de vanatoare, nu merita acest statut.
Postat 28 Octombrie 2017, 23:48 de FLORIN64
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON