URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2021, 13:25

Deștepții lumii

Deștepții lumii sursa foto: libertatea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De când cu pandemia, despre care nu ne vine-a crede că poate fi învinsă prin vaccinare, nu mai putem fi siguri că, dacă vine iarna, vom avea destulă minte cât să punem un palton pe noi. Se vor găsi unii, bigoți, care să spună că dacă Dumnezeu ne-ar fi vrut cu „blană” ne-ar fi rânduit să ne naștem așa ori să ne crească toamna. Sau alții, cârcotași, care să observe că paltonul este oricum prea subțire la cât e de frig.

Adică vaccinul, că despre asta-i vorba, oricum nu te ferește 100% de boală, de vreme ce s-au infectat și persoane vaccinate, ba chiar te încurcă la mișcare. Ca și cum cineva cu cojoc și mănuși căruia îi poate curge nasul ar risca să degere la fel ca unul gol-goluț. Da, e drept că unul se mișcă mai greoi și celălalt e nevoit să țopăie, dar cine cade la pat?

Majoritatea conaționalilor, antivacciniști în gura mare sau în șușoteală, acuză „tirania medicală” și reclamă „libertate” necondiționată. Resping vaccinarea și în același timp îi revoltă că prețurile cresc. Cui să i se aprindă beculețul că pandemia nu doar scurtează vieți, ci și lungește, până la rupere, lanțuri de aprovizionare? N-are decât să se scumpească Loganul nou, dar să rămână la fel BMW-ul second-hand!

Indiferența nu-i o noutate, ci boală cronică națională. Nu suntem noi cei care, deși ne plângem că statul e „obez”, când se ivește ocazia să-i mai tăiem din cheltuieli, de pildă împuținând numărul de primării, la câte-un referendum avem mereu altceva de făcut?

Stricați la cap și obișnuiți cu răul, protestăm împotriva doctorilor, că ne pun „botnițe”, dar ni se fâlfâie că politicienii ne dau foc la spitale. Ne-am obișnuit, important e că n-am ars noi. Ba chiar unii se bucură cu cinism: îi pot convinge mai ușor pe alții că spitalele sunt locul unde oamenii sunt, iată, omorâți cu zile!

La cum arată vaccinarea în Europa, ai zice că noi (cu 33% vaccinați) și bulgarii (cu 22%) am rămas ultimii deștepți și #reziști ai continentului. Păcat că „înapoiații” ăialalți trăiesc și mai mult decât noi, și mai bine.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
38 Comentarii
mesia
multumim Divinitatii ca ne-a trimis pe pamant pe cel mai de seama apostol al ei sub numele e adrian cris.el face lucrarea Domnului pe pamant la redactia edyhoreanul incercand sa scape lumea de ignoranta luminandu-ne pe noi necredinciosii cu intelepciunea lui.Doamne,iarta-ma pe mine pacatosul robul tau pentru carcotare dar eu cred ca ai gresit tara in care l-ai trimis.el trebuia sa se nasca in coreea de nord,sa scrie acolo la fituica de propaganda.sincer imi vine sa vomit la fiecare articol scris de acest mesia a toate stiutor cu mult peste nivelul cititorilor pe care ii jigneste cu atitudinea lui de mesia.adriane,daca simti ca cititorii tai sunt cu mult sub nivelul tau incearca sa scrii in alta parte,pentru alt public,ca de ne orientam noi in alta parte nu e bine.incearca sa lasi nasul putin mai jos ca nu esti tu cel care ai dat gaura la macaroana,inceteaza sa ii faci prosti pe toti din jurul tau.da pe aia 70%
Postat 16 Octombrie 2021, 19:05 de User anonimizat
desteptii lumii
se da de inteles ca doar civilizatii se vaccineaza,odata bagat serul in tine devii civilizat si castigi 3000 de euro pe luna si nu mai scuipi seminte pe strada ca pana acum,le scuipi mai cu stil...vaccinul te civilizeaza,te face open minded.nu vedeti cate dependente am preluat din vestul "civilizat' dependenta de botox,operatii estetice,cofeina,energizante,junk food,fiul tau o ia in funduletz sau face bukkake ca asa e cool,dependenta de anticorpi luati din vaccin ca asa e civilizat.. ce atata cu salbaticii astia cu imunitate naturala hai sa luam anticorpii din fiola.tineti minte un lucru pe noi nu covidul ne omoara ci sistemul medical.aici intri in spital cu o boala iesi cu 3 asta daca nu mori de la infectiile infectii nosocomiale.hai sa fim "civilizati" sa devenim dependenti de anticorpii vanduti de big pharma.tot o dati cu vestul in stanga dreapta sus jos,cand o sa avem noi sistemul medical si clasa politica cum au ei atunci o sa fim si noi vaccinati 100%.look at the big picture
Postat 16 Octombrie 2021, 15:55 de User anonimizat
Tot mai multi prosti decat infectati
Daca se zice ca este bun vaccinul de ce vaccinatii nu au dreptul de a dona sange??? Va spun ca sunt donator si m-au pus sa semnez ca nu sunt vaccinat!
Postat 11 Octombrie 2021, 22:27 de User anonimizat
Daca sunteti destepti, raspundeti la intrebarea din articol
Intrebarea este : cum se face ca un popor, cu cat este mai civilizat , are procent mai mare de vaccinare? Noi suntem codasi nu numai la vaccinare, ci si la consumul de sapun, numarul de WC in fundul curtii, etc. Iar romanii, cu cat au un nivel mai mare de instructie, se vaccineaza mai cu harnicie. Cine nu este in stare sa traga concluziile, se leaga de Iohanis, Catu, paralelismul firelor de telegraf... si confirma concluziile articolului.
Postat 05 Octombrie 2021, 19:35 de Danora
Iohanis: Foarte MULTI romani se vaccineaza,pacat ca sunt asa PUTINI
Iohanis: Foarte MULTI romani se vaccineaza,pacat ca sunt asa PUTINI.Si asat-i cu IQ mare,pacat ca nu fac diferenta intre inteligenta si idiotenie.
Postat 05 Octombrie 2021, 11:33 de spaima_trepadusilor
INTREBARE
domnu Cris,cine au fost dobitocii si incultii care au zis ca am infrant pandemia? stii cumva,sau nu ai curajul sa raspunzi? pt ca de atunci s-au oprit romanii cu vaccinarea,de cand s-a facut acea declaratie ca am invins pandemia,si apoi au urmat numai inlesniri,pana cand valul ne-a prins din nou....!
Postat 05 Octombrie 2021, 11:24 de Fradi
neutryno ai perfecta dreptate
din pacate au ramas prea putini oameni care gandesc lucid... Romania este un mediu perfect pentru studii psihosociale. M-a ingrozit stirea cu femeia insarcinata care s-a stins ieri, odihneasca-se in pace, dar ma ingrozesc si mai tare comentariile.
Postat 05 Octombrie 2021, 10:09 de mitru
Da sterilitate pe 3 generații :::::)))))
Și nebuna aia de Bahmuțeanca aprobă :::::))))) , casa de nebuni baiiii ::::))))
Postat 05 Octombrie 2021, 00:38 de Sandu2100
@sasi: Asta să i-o spui lu' mutu!
Deși proorocia ta o știa oricine, totuși ai fost obligat să porți mască toată vara, de nu mai știai dacă îți curge în gură transpirație, ori muci de covid. Dar ei nu și nu: Batman, Batman!
Postat 04 Octombrie 2021, 23:05 de FaBULA
Puneti frau urii
Sa deschidem ochii intr-o privinta: strategia "dezbina si condu" a fost folosita cu succes inca din Roma antica si se pare ca este folosita cu mare succes si astazi, iar victimele sunt oamenii din toate categoriile sociale (inclusiv aia care se cred intelectuali dar care de fapt sunt niste oite ascultatoare ce pot fi scoase si bagate inapoi in case dupa cum vrea Statul). Nu va mai lasati antrenati in razboiul acesta "vaccinat vs nevaccinat", pentru ca ambele tabere in esenta vor acelasi lucru: revenirea la normalitatea pre-pandemica (ba chiar nevaccinatii sunt mai vocali in acest sens).
Postat 04 Octombrie 2021, 22:54 de Neutryno
Ghiocei si berze
Ba! Tu! psssssss .... Unde ai vazut TU barza in Decembrie????? Cum culegi Tu ghiocei in Iulie????? Ai mai auzit de ritmicitatile din natura????? Cunosti termenul "sezonalitate"????? Virusurile respiratorii prospera in perioade reci si uscate. Ia... uita-te la un termometru cu senzor de umiditate! Rece si uscat. Prima transa de sezon a aparut la cca 14 zile dupa zilele reci din august!!! Aka valul 4 a aparut putin mai repede fata de cum se astepta, insa exact cand am prorocit ca o sa apara! Nu e greu sa prezici ceva ce este logic. Insa, voi, analfabetii fucntionali, acest fenomen de "prorocire" numiti conspiratie... Eu numesc STIINTA!
Postat 04 Octombrie 2021, 22:31 de sasi
cine sa moara?
Astia, anti-masca si antivaxerii ucid. Clar! Iar daca spui ca mai bine ar muri ei decat cei nevinovati, imediat sar la tine si tu esti cel rau... Hm...
Postat 04 Octombrie 2021, 22:31 de sasi
Proștii lumii și bomba cu ceas
Dacă Covidul era atât de periculos, de ce trenurile regio estivale au circulat, până în toamnă, fără să asigure minima distanță socială de siguranță a călătorilor? Și nu doar atât, dar au circulat fără nici un regim de rezervare al locurilor, disconfortul creat de aglomerație amintind de trenurile naziste de exterminare. Din câte știm, CFR-ul nu este privat, ci e subordonat guvernului. Nu am auzit până acum ca acesta, guvernul, să își asume meritul de a declanșa tsunami-ul actual de gripă. Probabil că acum CFR-ul e regie autonomă cu statut privat și, deci, răspunderea e numai a acestuia. Dacă este așa, atunci înseamnă că CFR-ul e ca oricare persoană privată, fizică sau juridică, și, în consecință, poate fi expropriată. Cel puțin de cele câteva sute de metri de stradă Ecaterina Teodoroiu, din Oradea.
Postat 04 Octombrie 2021, 22:06 de FaBULA
Pastorul nu-si duce oile in prapastie
Orice presedinte de tara are interesul sa nu-si reduca numarul de contribuabili. Sau de soldati. SUA , Rusia, China si-au vaccinat armatele. Si la noi... armata si politia au fost printre `esentiali`, primii vaccinati. Unii au facut si scandal din acesta cauza. Cine e sinucigas: ministerele de forta sau antivacinistii ? https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/china-a-facut-peste-un-miliard-de-vaccinuri-cum-sunt-convinsi-chinezii-sa-se-vaccineze-1569519
Postat 04 Octombrie 2021, 21:16 de Danora
Mai citiți băieți
Ctp a ajuns un fel de Ginghis Han puțin știu însă cine e cu adevărat ctp care apropo și-a schimbat numele să nu fie recunoscut că nepot al lui Iulian Vlad fostul șef al securității după revoluție scria la comanda articole și elogii despre Iliescu. a dormit pe mesele ziarului Adevărul apoi prin trafic de influență a primit o locuință de la P.Roman ia trădat pe toți cu care a lucrat Novaceanu , inclușiv pe D.Tinu apropo a fost ultimul care la văzut în viața pe D.Tinu înainte de "accident" a făcut afaceri cu Taher a devalizat Adevărul luând pentru sine bani din publicitate și alte afaceri cu statul scria mizerii la adresa lui C.Coposu și mineriade însurat și despărțit de nici el nu mai știe câte ori etc etc acum ganditi-va cine a ajuns port drapelul unora cum apare el la televizor între cărți îmbrăcat cu trening adidas fabricație 1900 și ceva toamnă , bun la toate de la politica la tenis, fotbal , sănătate asta e ctp îl .
Postat 04 Octombrie 2021, 20:55 de sss
@andy
CTP a spus, din pacate, adevarul. Sunt perfect de acord cu el. Media coeficientului de inteligenta la romani va fi mai mare pe zi ce trece. Din pacate!
Postat 04 Octombrie 2021, 20:04 de Kid
@georgemarian
Poti sa pleci linistit si sa ne lasi pe noi, vaccinatii, sa murim in liniste peste 2-3 ani. Dumnezeu nu exista. Daca ar exista, sunt sigur ca nu ar lasa atata rautate umana pe planeta asta frumoasa. CTP a dovedit ca are coaje si daca nu au mers treburile in familie, omul a divortat. De cate ori? De cate ori a fost necesar! Divortul e oarecum o recunoastere a unei greseli. Nu ajungi sa cunosti cu adevarat omul de langa tine pana nu trec cativa ani de stat impreuna! Cei care au caracter, divorteaza, se recasatoresc, divorteaza, etc. Prin urmare, CTP, in privinta asta, asta poate fi considerat un model demn de urmat. Ceilalti se balacesc in noroi si isi inseala partenerul! Raspunde-mi si mie la o intrebare: au murit mai multi oameni din cauza vaccinului sau din cauza bolii? Azi sunt peste 4.8 milioane de morti din cauza covid. Inca o intrebare: cati sunt vaccinati dintre cei decedati?
Postat 04 Octombrie 2021, 19:59 de Kid
O parere
Titlul desteptii lumii ,adica? Toata lumea are o parere sunt cei care gandesc logic si turma merge la vaccin dar fara intrebari sau dubii inprivinta acestei manipulari genetice la nivel mondial ,adica o iei de buna ceea ce ti se spune de la autoritati fara a pune intrebari autoritatile fiind sustinatorii producatorilor de asa zise vaccinuri!!!
Postat 04 Octombrie 2021, 19:35 de User anonimizat
Andy
E ok..scuze nu am citit toate tampeniile debitate de ..luminatii adepti ai conspirationismului..
Postat 04 Octombrie 2021, 18:02 de zorro
Din nou pt Andy
Vaccinul nu s-a dovedit ca functioneaza. Doar pe hartie, in realitate e dezastru. Daca tu vrei să te minți în continuare că vaccinul ăsta salvează vieți n-ai decât dar în țările vaccinate masiv eșuează lamentabil. Dacă vaccinul funcționa în Israel erau 0 cazuri. Arata-mi un studiu științific complet, de la A la Z care garantează că dacă românii se vaccinează toți, la 1 lună după vaccin nu mai moare nimeni. Aștept. Daca CTP un om divorțat / despărțit de 5 ori, care nici în viața lui nu știe ce face și nici acolo nu a luat o decizie concretă și stabilă, un om fără Dumnezeu, un om debusolat moral a ajuns reperul nostru atunci e vai de noi! Dacă părerile lui CTP au ajuns păreri științifice, dacă de la CTP vă luați lumina nici nu mai merită să comentez.
Postat 04 Octombrie 2021, 17:52 de georgemarian
@georgemarian
O sa vreau sa vad daca o sa mai postezi si la 31.12. Poate o sa ne explici atunci ca a fost mai bine ca au murit cei aprox 25.000 de oameni pt ca daca se vaccinau puteau sa faca micardita si sa moara peste 5 ani. Cifra de 25.000 de morti de acum pna la finalul anului de din aceasti sursa specificata de tine. O sa ii astept si pe @sss si @KP sa ne scrie atunci. Nu-mi place CTP dar a facut o afirmatie care am memorat-o chiar daca e sinistra.
Postat 04 Octombrie 2021, 17:39 de andy
Pt . Andy
Da Andy, mă uit doar la părțile negative. Ca și la mașină, dacă e frumoasă doar pe exterior și dacă cedează motorul cu ce mă ajută s-o cumpăr. Părțile negative sunt cele mai importante. La un alt vaccin, în trecutul recent, s-au raportat 20-30 de decese la nivel mondial și s-a sistat tot vaccinul. La astea, sunt zeci de mii de cazuri și el se vinde în continuare ca apa minerală. Cum explicați avizii apărători ai vaccinului? Nu vă ridică semne de întrebare de ce nu-i interzis? Ne uităm la efectele negative pentru că sunt foarte grave (au fost cazuri de amputare mâini și picioare din cauza blocajului circulației) și nu dorim să facem și noi parte din statistici. Da 5 ani, afirmă studiile medicale și medicii cardiologi că este speranța de viață în 60% din cazuri la cei bolnavi de miocardită / pericardită (te poți documenta).Depinde de gravitate, bineinteles dar este o problema foarte serioasă. Râdeai de infertilitate, dar au fost raportări de dereglări de menstruație, și atât la bărbați cât și femei au fost raportări de inflamații ale organelor genitale (testicule și canale deferente, epididim, ovare, trompe), raportări în VAERS etc, care se pot lăsa cu sechele sau nu. Riscant. Pierderi de sarcină, zeci de mii. Aia nu-i tot infertilitate + crimă de la vaccin. Când umpli un top A4 cu efectele secundare poti sa afirmi că vaccinu-i valid științific? Să fim serioși!
Postat 04 Octombrie 2021, 17:30 de georgemarian
@zoro
Ai dreptate! Eram ironic. Afirmatia respectiva a facut-o Sosoaca in direct la TV. Cauta pe net daca esti curios. Eu am mentionat-o doar pt a scoate in evidenta absurditatile aruncate la tv sau pe retele de socializare a unor asa-zisi "aparatori ai libertatii".
Postat 04 Octombrie 2021, 17:06 de andy
@georgemarian
Daca tot urmaresti VAERS si ai incredere in raportarilor lor, de ce nu mentionezi si recomandarile lor : " COVID-19 vaccines are safe and effective. Millions of people in the United States have received COVID-19 vaccines under the most intense safety monitoring in U.S. history. CDC recommends everyone 12 years and older get vaccinated as soon as possible to help protect against COVID-19 and the related, potentially severe complications that can occur. CDC, the U.S. Food and Drug Administration (FDA), and other federal agencies are monitoring the safety of COVID-19 vaccines. Adverse events described on this page have been reported to the Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS)external icon. VAERS accepts reports of any adverse event following any vaccination." E corect ce scriu ei aici? Sau tu notezi doar punctele negative? Nu a contestat nimeni ca nu sunt efecte adverse, dar sa vii sa spui ca durata de viata e de 5 ani! Cum ai reusit, sau cum au reusit cei care te-au convins de acesta idee, sa ajungi la aceasta cifra. E probabil cum au ajuns si cercetatorii care ii cita Sosoaca cu sterilitate pe 3 generatii. E usor sa tot citesti pe Google diferite informatii si sa le alegi doar pe cele care sustin teoria ta, indiferenta daca prin aceasta nu oferi toata informatia. Exemple sunt multe : "inventatorul testului PCR a declarat cu nu e pt identificare virusi"; castigatorul premiului Nobel anunta ca vaccinatii vor mai trai 2 ani" etc
Postat 04 Octombrie 2021, 17:03 de andy
Bai Andy
Tu te auzi ce ti bubuie mintea?.....cum steriliate pe 3 generatii?...daca prima generatie nu procreeaza cum se ajunge la a3 a..?..interventie divina...?..te doate mintea cate tampenii spuneti...
Postat 04 Octombrie 2021, 16:53 de zorro
RE: Bai Andy
Vă rugăm să păstrați polemica în limitele decenței!
Postat 04 Octombrie 2021, 17:43 de Moderator
Pt Sasi
Asta nu pot înțelege vaccinații, că ei pot fi asimptomatici (nu de la vaccin, care-i apă de ploaie, ci de la imunitatea naturală care o mai au) și îmbolnăvesc pe alții ca și orice persoană purtătoare. Tocmai de aceea restricțiile (oricum aberante și inutile) trebuie să fie făcute pe bază de teste (nu RT-PCR ca nu-i mai valabil din 31 decembrie 2021, la americani, la noi probabil va fi valabil inca vreo 2 ani că așa-i filmu). Nu faptul că te-ai vaccinat te face nepurtător ci testul arată dacă ești sau nu infectat. Nu ordonanța de urgență stabilește lucrul ăsta ci laboratorul. Știința e cuantificabilă, măsurabilă. Vino cu testul în aceleași condiții de laborator dacă te lauzi că știința ta e mai bună. Să punem valorile matematice / calculabile una lângă alta, nu ce zice Gheorghiță sau viitorul ex-Câțu. Asta nu pot înțelege vaccinații, nu toți, că mai sunt și care judecă. PS: Sasi ai intrat pe VAERS sau pe raportările pe Europa să ne faci o sinteză în următorul comentariu cu efectele adverse de la vaccin? Să vedem și noi care efect sunt în top! Tot cu teoria că Oculta mondială ne vrea binele, au nevoie de noi să plătim impozite și taxe? Că de banii noștri nu mai pot ei, că și-i fac la imprimantă sau din 2 clicuri pe calculator!
Postat 04 Octombrie 2021, 16:41 de georgemarian
@sss
Explica-mi si mie te rog termenul "usteste-o". Nu de alta dar tu aminteai de "destepti".
Postat 04 Octombrie 2021, 16:33 de andy
@sss
Ai dreptate ca si vaccinatii pot transmite virusul, dar uiti cateva lucruri esentiale : 1. pt ca fac forme foarte usoare vaccinatii au un grad de transimtere mult redus; 2. "vaccinatii umbla peste tot fara test" - tu, ca nevaccinat cate teste faci ca sa umbli peste tot (exceptie cele pt iesit din tara)? 3. pe langa vaccin mai sunt si alte masuri de reducere a transmiterii : masca, dezinfectare maini si suprafete, evitarea aglomeratiilor. Toate aceste sunt respectate de vaccinati insa in mare masura nevaccinatii nu le respecta. Avand in vedere cele de mai sus, nu prea cred ca ai dreptate, dar cine sunt eu, un simplu vaccinat, pe cand voi....
Postat 04 Octombrie 2021, 16:32 de andy
Usteste-o de aicea duteeeee și colinda pe la alte porți .
Diliule n-ai face tu mai bine sa să ne scutești să-ți ștergi contul și cu asta basta tu nu vezi că te contrazici singur asimptomatici sau vaccinați transmit la fel virusul iar cum cei vaccinați umblă peste tot fără test etc nu transmit ei virusul deci cu atât mai mult ,toată lumea e proastă toți sunt in fel și chip doar tu ești o somnitate in toate domeniile așa e prostul se crede deștept și strigă tare prostul nu e prost destul.......
Postat 04 Octombrie 2021, 16:24 de sss
Prostii nu pricep că au vina
Chiar dimineața m-am întâlnit cu doua cunoștințe. Mama lor a făcut covid19. Greu a trecut. Cum ei nu aveau simptome, nici măcar nu a trecut prin capul lor că cel mai probabil ei au infectat-o. Idem la un fost coleg din liceu. Soția lui, una tanarica a făcut o forma gravă. Chiar gravă. El, spunea că ceilalți din familie nu au făcut. Nu. Au facut. Numai că el nu avea simptome. Cel mai probabil el a bagat-o pe ea la ATI... Dar nu înțelege. Nu înțeleg că există asimptomatici, purtători. Mai am multe alte exemple.
Postat 04 Octombrie 2021, 16:04 de sasi
@georgemarian=dorel
Ba Dorele! Daca ești prost mai bine taci! Voi, cei cu doi neuroni stricați societatea!!!! Daca am trăi într-o lume ideală nici drept de vot n-ai avea. Dreptul de vot trebuie acordat exclusiv persoanelor inteligente!!! Daca ai avea un IQ de 70, tot n-ai fi nici la jumătate...
Postat 04 Octombrie 2021, 15:54 de sasi
@georgemarian
Ai uitat de sterilitate pe 3 generatii!
Postat 04 Octombrie 2021, 15:41 de andy
???
Valeuuu no să mă mai lase ursula "dancila a Europei" să plec în germanica serios dar daca te uiți în pic la UK dar putea să îți revii, dacă rămân fără sparanghelisti vestici s-ar putea sa ii apuce disperare și să o lase mai moale sa nu mai zic de marfa lor cu care au umplut piața noastră în detrimentul economiei noastre pe care au distrus-o prin mana unor nenorociți de la noi apoi de petrol gaze lemn etc stai liniștit nu-și permit ei sa rămână fără mana de lucru ieftină și fără resurse că pentru asta ne-au primit în UE nu că le eram așa dragi pentru resurse și piata de desfacere pentru marfa lor ,și încă ceva s-ar putea că tocmai cei vaccinați sa plimbe virusul pentru că ei au voie peste tot fără test și pot la fel de bine sa transmită virusul nu-i așa ce ziceți ???
Postat 04 Octombrie 2021, 15:12 de sss
Feisbucul e pentru frustrari
Am crezut că feisbucul e pentru frustari nu spațiul de ziar. Până anul trecut eram toti nevaccinati inclusiv autorul articolului, inclusiv SASI sau SANDU and CO dar ei se fac că uită. A fost cumva responsabil autorul articolului de vreun deces anul trecut? Sau ceilalți comentatori? Mă indoiesc. Cum nici noi fiecare. Cum nu suntem nici acuma. Așa că silogismul îl aruncă în ipocrizie. Respectăm măsurile cât de bine putem fiecare. Pandemia din 1918, mult mai letală ca acuma, s-a încheiat în 2 ani de zile, fără vaccin. Studiind-o cercetătorii au ajuns la concluzia că inclusiv măștile au accelerat numărul de decese. De ce oare? Pentru că în primă fază s-a manifestat ca o epidemie virală ce a dus la pneumonii virale și la inflamarea teșutului pulmonar, ca o reacție de apărare a organismului, dar prin purtarea îndelungată a măștilor, acestea au acumulat bacterii, și astfel pneumoniile virale s-au transformat în pneumonii bacteriene, prin migrarea bacteriilor spre plămâni. Din acest motiv antiviralele nu sunt suficiente ci este nevoie suplimentar de antibiotice. Din acest motiv măstile au făcut și fac mai mult rău, pe lângă reducerea oxigenării și acidifierea PH-ului sângelui. Dar nu intrăm în detalii. Autorul articolului ar face bine să facă public o adresă de mail și să-și pregătească un hard-disk extern cu capacitate mare să-i trimitem mărturii + imagini + videoclipuri cu oameni schilodiți de la vaccin din toată lumea, poze de la înmormântări, poze cu adolescenți înainte și după, cu paralizați și epileptici, cu embolii pulmonare, cu miocardite ce au o speranță de viață de maxim 5 ani în 60% din cazuri etc. Îi trimitem și filmulețe cu analiza microscopică a vaccinurilor ce arată enormitatea de impurități în special anorganice (părți metalice inoxidabile, fibre, oxid de graphen, hidrogel etc) observate pe întreg mapamondul, de medici autorizați. Autorul articolului uită că prim-ministrul Japoniei si-a dat demisia din cauza impurităților metalice identificate într-un lot de cel puțin 2 milioane de doze. Autorul articolului închide ochii la raportările publice și reale atât în sistemul american (VAERS) cât și în cel european (https://www.adrreports.eu/ro/search_subst.html# - căutați după litera C cuvântul Covid și selectați vaccinul) referitoare la efectele adverse ale vaccinurilor, cazuri grave, nu doar cu roșeață la locul vaccinării ci cu certificat de deces. Și-a pus problema autorul articolului că există posibilitatea ca morții / invalizii din cauza efectelor adverse ale vaccinului să fie la urmă mai mulți decât cei din cauza pandemiei? S-a întrebat autorul articolului cât va fi efortul bugetar în următorii ani cu tratarea bolnavilor afectați de efectele adverse ale vaccinului, lucru care ne va costa pe toți, vaccinați și nevaccinați? Noi deștepții, spre deosebire de alții, ne punem aceste întrebări. O minte care nu se-ntreabă e o minte care nu gândește. Toate știința se bazează pe întrebări și pe răspunsuri. Știința încearcă prin ceea ce face să diminueze cât mai mult riscurile. Ori contrar a ce cred alții, noi suntem mai științifici și iubim știința mai mult deoarece ne străduim să eliminăm cât mai multe riscuri. Majoritatea produselor din comerț prezintă un certificat de garanție de la 6 luni în sus. Să ne prezinte autorul articolului poza cu Certificatul de garanție de la vaccin care l-a primit când l-a făcut și-i vom da dreptate. Dacă nu, să fie sănătos! În schimb noi am fost învățați să nu cumpărăm produse contrafăcute, fără acte! E ilegal de multe ori și încurajăm comerțul la negru.
Postat 04 Octombrie 2021, 14:56 de georgemarian
altii sunt tinerii frumosi si liberi acum
Acum ca ati trecut de la proteste la putere ti-e ciuda cand altii pot sa protesteze nu? Acum ti-e rusine sa recunosti ca Parlamentul nu mai reprezinta alegatorii. Uite ca si altii au voie sa iasa in strada. Aceeasi strada care pentru voi era voia poporului, echivalenta cu voia lui Dumnezeu pentru cei mai religiosi. Taci si inghite ce spune strada, asa cum ai cerut altora cand sustineai protestele. Sa vezi cat de logica e gandirea ta.
Postat 04 Octombrie 2021, 14:46 de testtest
Fraieri
Mari fraieri astia din tarile din vestul sau nordul Europei! Se duc ei si studiaza la Oxford, Cambridge, Berlin,Edinburgh etc, dau o gramada de banii pe studii si tot prosti raman. In loc sa vina sa faca matematica la UTTM si sa gandeasca "cu totul altfel". Noroc cu roamanii ca ei gandesc cu totul altfel, adica mai prost. De ce ma intereseaza nevaccinatul? Poate pt ca vreau si eu sa scapam de restrictii; sa pot sa ma duc si eu la spital daca am vreo problema (sa nu trebuiasca sa astept ca sa se elibereze spitalele de infectati); sa nu trebuiasca iar sa reducem activitatea in turism si comert si sa asistam la un nou val de plecari la lucru in vest; sa nu ma trezesc ca iar o sa trecem cu viza granita pt ca tarile vecine vor sa-si protejeze populatia de "desteptii" nevaccinati ai Europei (chiar si cu vaccin tot va trebui sa aplici pt viza); etc. Avertismentul a fost dat pt cine avrut sa auda : cine nu respecta recomandarile UE privind protectia la COVID se poate trezi in situatia de dinainte de 2007, cu obligativitatea unei vize. A spus-o presedinta CE. E adevarat ca o sa vina marii "revolutionari" si "luptatori pt libertate" AUR, Sosoaca et co, care o sa ne spuna ca libertatea de miscare in UE nu poate fi ingradita. O sa fiti putin surprinsi, dar nu-i nimic ca oricum e mai frumos la noi in tara!
Postat 04 Octombrie 2021, 14:34 de andy
Bați câmpi cu frustrări vechi și noi
Trăiesc mai mult și mai bine nu din cauza vaccinului a vaccinaților sau nevaccinatilor a referdumului de unire cu Sânmartin a BMW ului sau Loganului ci din cu totul și cu totul alte cauze și motive trăiau mai bine și înainte și vor trăi și după ce trec valurile și printe altele da ai punctat și esențialul politicieni și clasa politică indiferent de culoare acolo e problema pentru că nu poți strânge 5000 de oameni care poartă și nu prea masca iar tu șă stai că belferul in mijlocul lor fără masca apoi să vii să le spui dragi români purtați mască sa spui că România e un stat eșuat dar tu ești în fruntea lui de șapte ani in care ai fost mai mult plecat sau indiferent de la Sibiu la Miami la golf și schi alergând după titluri și diplome cu care te poți șterge exact la ... ești un eșuat erai și în 2019 și doar prostia vioricai te-a salvat și poate un pic băieți cu ochi albaștri poate cele șapte case cumpărate din meditații te-au făcut așa tăcut și indiferent" știi tu" de mațu ce sa mai ... Praf, guvernul meu ,romania educata și o românie normala au rămas doar niste lozinci ieșite din gura unui infatuat plictisit .
Postat 04 Octombrie 2021, 14:28 de sss
"Păcat că „înapoiații” ăialalți trăiesc și mai mult decât noi, și mai bine", ne spune mama Omida de la Bihoreanul.
Ți-a scăpat ceva ce ține de o logică elementară. În prospectul "vaccinului" care nu imunizează ci protejează, a scris de la bun început că este un ser de tip TGE (tratament genetic experimental). Termenul anunțat de la bun început pentru finalizarea studiului a fost 2023 (decembrie mai concret). De unde naiba mamii ști tu, Crișule, care vor fi efectele experimentului, atunci? Încă nu realizezi că "a treia doză" înseamnă, de fapt, un eșec al acestui TGE la primele sale etape derulate în decursul a nici 8 până la 12 luni pănă acum? În fond, dacă ești vaccinat și presupus bine protejat, ce te mai interesează ce face nevaccinatul? Cu ce te afectează pe tine, imunizatule? Dacă ai fi absolvit "matematica" la UTTM ai fi gândit cu totul altfel decât finalizând "jurnalistica" la UO, ceea ce te plasează la categoria "hai să batem câmpii dacă nu avem ce publica", nu-i așa !?!
Postat 04 Octombrie 2021, 13:52 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON