URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iunie 2021, 10:34

Deputatul Silviu Dehelean, victorie zdrobitoare în alegerile pentru președinția USR-PLUS Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nevoit să demisioneze după alegerile locale de anul trecut, la fel ca omoloaga sa de la PLUS Bihor, Ioana Mihăilă, fostul preşedinte al USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean, a fost ales în fruntea organizaţiei judeţene a USR-PLUS. Dehelean a câştigat fără drept de apel în faţa contracandidatei provenite tot din USR Bihor, Eleonora Tiu Chiriac, dar aflată în tabăra „disidenților”.

Alegerile interne pentru desemnarea echipei de conducere a USR-PLUS Bihor, contopită într-o singură organizaţie prin fuziunea celor două partide, au avut loc de-a lungul zilei de sâmbătă, când 117 din cei 139 delegaţi ai filialelor din judeţ s-au prezentat la sediul din Oradea al USR Bihor pentru a-şi introduce în urne buletinele de vot, între orele 8 şi 18, pentru a respecta regulile de prevenire a răspândirii Covid.

La finele zilei, când s-au numărat sufragiile, deputatul USR-ist Silviu Dehelean a fost declarat câştigător în faţa singurei contracandidate, Eleonora Tiu Chiriac, cu 107 voturi la doar 8.

Pe de altă parte, delegaţii au ales şi viitorul Birou Judeţean de conducere a USR-PLUS Bihor, cu 8 vicepreşedinţi: Daniel Palaghianu (provenit de la USR, ales în weekend-ul trecut preşedinte al USR-PLUS Oradea), Mihai Şvab (de la USR), Ioana Mihăilă (ministru al Sănătăţii şi fosta preşedintă a PLUS Bihor până la alegerile locale de anul trecut), Ioan Gal (fost preşedinte interimar USR Bihor după demisia lui Dehelean), Andrei Acs (fost preşedinte interimar PLUS Bihor după demisia lui Mihăilă), Cătălin Sime (de la USR), Adrian Derban (USR) şi Alin Puşcău (USR).

De asemenea, Biroul Judeţean va avea şi 8 membri: Sebastian Bradea (USR), Mihai Florea (USR), Traian Cosor (USR), Călin Petriţa (PLUS), Alina Bota Sziber (PLUS), Dan Popa (PLUS), Gena Măgureanu (USR) şi Ligia Mihuţ (USR).

Amintim că în weekend-ul trecut, "oamenii noi" şi-au ales şi conducerea organizaţiei municipale Oradea, în frunte cu subprefectul Daniel Palaghianu, care a câştigat fără nicio problemă în faţa a nu mai puţin de patru contracandidaţi anti-Dehelean, şi anume Cristian Rusu (fost preşedinte USR Bihor), Delia Ungur, Vasile Dumitriu (ambii foşti candidaţi USR la Consiliul Local Oradea) şi Paul Mercea (membru PLUS).

După eşecul încasat (fiecare a "smuls" doar câte 12 voturi), Delia Ungur şi Vasile Dumitriu au demisionat din USR-PLUS, acuzând aranjarea alegerilor prin "metoda Autobuzul", sugerând că tabăra Dehelean ar fi făcut înscrieri recente în partid, ale unor persoane care au votat în favoarea apropiaţilor săi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON