URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iulie 2020, 14:37

Deputatul PNL Bihor Gavrilă Ghilea, bilanţ la final de sesiune parlamentară: a iniţiat împreună cu alţi aleşi 86 de proiecte, din care 20 au devenit legi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La finalul actualei sesiuni parlamentare, deputatul bihorean Gavrilă Ghilea se menţine printre cei mai activi aleşi ai judeţului, având în palmares 90 declaraţii politice şi fiind co-iniţiator a 86 proiecte legislative, din care 20 au fost deja promulgate legi.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri, în ultima sesiune parlamentară, Ghilea a semnat 25 de moţiuni simple şi de cenzură şi a adresat nu mai puţin de 171 întrebări şi interpelări membrilor Guvernului şi reprezentanţilor instituţiilor publice.

Tematica acestora a vizat probleme ale alegătorilor, cum ar fi finalizarea proiectelor de infrastructură din judeţ, identificarea unor soluţii pentru ecologizarea depozitelor de reziduuri ale societăţii Petrol Derna SA, finanţarea construcţiei viitoarei săli de sport polivalente din Oradea ori izolarea “aeriană” a municipiului Oradea şi a judeţului Bihor prin practicarea de către Tarom a unor tarife prohibitive şi anularea curselor externe.

Proiectele legislative la care deputatul Gavrilă Ghilea a fost co-iniţiator şi care au fost promulgate ca legi au vizat, între altele, repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Munţilor Apuseni (Legea 33/2019), modificarea şi completarea legislaţiei privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice (Legea 194/204), modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr.18/19 (Legea 87/2020).

“În perioada vacanţei parlamentare de vară, voi monitoriza activitatea Comisiei de transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor - al cărei preşedinte am fost ales recent - şi voi fi prezent la sediul cabinetelor din Oradea şi Salonta, unde voi acorda audienţe, dar şi în teritoriu, unde voi avea întâlniri cu alegătorii, cu reprezentanţi ai administraţiilor locale, ai societăţii civile şi mediului de afaceri”, a transmis deputatul Gavrilă Ghilea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Si celalalt bilant?
Ala in care sa ne prezinti cat ai supt de la noi! Nu singur... cu primarul.... cu secretarul... cu consilierii... v-ati inmultit, i-ar se maresc birurile de tot felul!
Postat 12 Iulie 2020, 05:21 de pinonel
...
Deputatul Parcari.
Postat 10 Iulie 2020, 16:11 de oradeaveche
SINCER AJUNGE CU PROMOVAREA ACESTUI DOMN GHILEA!DE CE PNL BIHOR SĂ PROMOVEAZĂ ASEMENEA PERSONAJE FĂRĂ PRIZĂ LA ELECTORAT?!
Nu ne interesează rezultatele scoase din burtă ale acestui domn deputat ajuns la prag de pensionare care nu vrea sa se lase dus nicicum Tine cu dinții de scaunele pe care le ar putea obține din imaginea partidului și a echipei d-lui primar,nicidecum prin forțe proprii.Cunoastem realizările concrete ale echipei PDL conduse de Ghilea și implicit a dumnealui și ne-am saturat de PDL iști.Probabil că o bună parte a alegătorilor vor avea o reținere în a vota PNL datorita implanturilor PDL iste din vârf și dorința lor de a obține funcții publice, gen Ghilea,Avrigeanu etc.Cetatenii județului Bihor au înțeles f bn ce înseamnă PDL si oamenii promovați de acest partid.Poate a venit timpul ca oameni valoroși gen Dr Carp ,prefectul tiplea, băiatul ăla deștept de la pensii care ia dat cu masa in cap tampitei de ministru a muncii , viceprimarii oameni care chiar muncesc sa fie promovați ,care au luptat în linia întâi și au câștigat respectul nostru al cetățenilor, nu fosile politice PDL iste care daca ii bagi Intr un sondaj nu fac cu indulgenta 5%.
Postat 10 Iulie 2020, 15:17 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON