URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Septembrie 2018, 13:59

Delicații nu rezistă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai tânăr cartier mamut al orașului este Nufărul. În perioada în care țăranii veneau la fabricile din Oradea să se odihnească, astfel că la coasă ajungeau gata osteniți, partidul comunist a decis să-i stabilizeze, și uite așa s-a născut cartierul Nufărul.

După Revoluție, a apărut o marcă de mașină de spălat numită Indesit. Pentru a-i scoate în evidență fiabilitatea, sloganul produsului era: „Cei delicați nu rezistă”. Zicala s-a transferat cartierului Nufărul, devenit Indesit pentru că acolo cei delicați nu rezistă.

Anii au trecut, s-a făcut și un mall, unde locuitorii să se poată plimba în voie la aer condiționat, șoseaua de centură le facilitează accesul spre locurile de baștină, există McDrive, parcuri, biserici, școli foarte mari... Din păcate, însă, vechile obiceiuri de pe vremea balurilor sătești au rămas.

Noul complex sportiv construit în parcul Salca, după reguli urbane, a cedat din primul moment. Fără polițiști comunitari, fără camere de luat vederi și iluminat non stop, investițiile edililor se dovedesc o pradă ușoară pentru băieții cu pumnul mai mare decât creierul. Nu pricep de ce Primăria nu admite că numai plantând doi polițiști la trei vandali, cetățenii civilizați apucă să se bucure de lucrurile făcute, până la urmă, și din banii lor.

Câte lecții usturătoare mai trebuie să primească Primăria, după ce parcul din Cetate a fost vandalizat şi s-a dovedit că durata de viață a coșurilor de gunoi e mai mică decât a teroriștilor, iar băncile din parcuri sunt sparte de parcă ar fi sucursale ale Băncii Naționale?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@excalibur
Și astea de acum sunt scumpe, de ai zice că sunt anti-vandalizare. În altă ordine de idei, de dragul economiei cu orice preț (ca să umfle frumos indicatorii contabili ai primăriei, pe baza cărora se poate îndatora) s-a renunțat prea ușor la o mare parte dintre polițiștii comunitari. Nu că ar fi ei indispensabili, dar simpla prezență a unei uniforme îndeamnă la cumpătare...
Postat 26 Septembrie 2018, 16:16 de TomaAlimos
Anti-vandal
Exista o categorie de produse cu caracteristici superioare de anduranta,rezistenta...bineinteles costa mai mult,dar sunt facute sa reziste. Din pacate nu e specialitatea pmo, orientata spre "ieftin si bun" ...ciuperca,porfir,trani.Si tot ea are solutia: AMENDA
Postat 24 Septembrie 2018, 19:34 de excalibur
Altoradean
Sunt mândru de ce sa realizat in ultimii 10 ani in Oradea, sunt mândru că nu mai exista șmecherii care făceau legea in anii '90 . Dar nu uita că ILIESCU a dat startul la furat după '89 când fiecare fura ce vrea de la fabrica unde lucra. Am umblat și umblu prin multe țări și pot să-ți spun că și acolo se fură și vandalizează. Spre exemplu în Anglia toată calea ferată are gard și pe o parte și pe alta , în plus sunt și camere video dar tot se fură și unii fac grafitii , am văzut cu ochii mei oameni care furau un gard de la calea ferată , dar acolo cetățenii sunt mulțumiți pt că există legi și în cazul asta e furt și atentat la siguranța națională . Degeaba ne dam culți și cu dicție perfecta când îi văd că aruncă mizeria pe jos, cult e una educat e alta, pt că un cult cu o dicție perfecta mi-a lovit mașina în parcare și nu a recunoscut, l-am băgat la masa și i-am arătat filmarea și a spus că e doar o zgârietură, da așa a fost dar , a fost de o zgârietură 1100 Ron plătită de el. Când vezi pe cineva că vandalizează sau aruncă o hârtie pe jos , încearcă să-i explici că nu e frumos ce face nu îți fie frica .
Postat 24 Septembrie 2018, 19:19 de Sandu1206
Oradea necosmetizată
Observ în ultima perioadă foarte mulți orădeni înfierbântați și mega extaziați de frumusețea lor de oraș,gata sa te pună la colțul infamiei dacă îndrăznești sa spui ceva negativ,chiar dacă argumentat despre Oradea și cei care-o conduc.În doi timpi și trei mișcări ești expediat la “origini”,ești făcut venetic,țaran nerecunoscător,răutăcios și alte cele.Realitatea este asta dragi orădeni fanatici și naivi și anume ca orașul este frumos și va fi și mai frumos,dar populat de-un număr mai mare decât prevede legea,de hominizi bipezi,analfabeți,ratați,alcoolici și scursuri mizerabile,care ne fac viața tot mai imposibilă.din păcate.
Postat 24 Septembrie 2018, 17:54 de altoradean
Nu mai putin adevarat...
Nu mai putin adevarat este si faptul ca datorita smintelii liberale ocidentale locurile de penitaenta pentru vandali, hoti,..politruci au ajuns locuri de odihna, refacere si marire a cunostintelor in domeniul eludarii legilor, bunului simt si a minimei bune cresteri. Nimanui nu ii mai este frica sa ajunga la "bulau", multi chiar doresc sa se educe acolo. Gherla de odinoara reusea sa imblanzeasca firea patimasa si degraba dadatoare spre miselie, hotie, distrugere.
Postat 24 Septembrie 2018, 15:20 de scortosul
asa e cand angajezi toti pensionarii
Normal ca nu sunt bani. Un salar de paznic e 1150 lei net. Dar in loc sa angajeze 4 paznici, primaria prefera sa faca economie si angajeaza un pensionar de la STS cu salar cat 4 paznici - 4500 lei /luna - sa planifice omul securizarea Oradiei. Nu va simtiti mai in siguranta de 1 an si jumatate de cand e responsabilitatea pensionarului? Nici eu! Nu mai mergeti la plimbare cu nepotii in parcul cetatii, parcul Olosig sau parcul Salca? Nici eu! Pentru ca e plin de dubiosi care vand si consuma etnobotanice in toate parcurile din oradea de cand nu mai sunt pazite! Dar asa merg lucrurile la noi... Tara pensionarilor. Tactica PSDista de a castiga voturile batranilor: ii angajeaza la stat si da si pensie speciala!
Postat 24 Septembrie 2018, 15:03 de QpqDornq
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON