URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Septembrie 2018, 13:59

Delicații nu rezistă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai tânăr cartier mamut al orașului este Nufărul. În perioada în care țăranii veneau la fabricile din Oradea să se odihnească, astfel că la coasă ajungeau gata osteniți, partidul comunist a decis să-i stabilizeze, și uite așa s-a născut cartierul Nufărul.

După Revoluție, a apărut o marcă de mașină de spălat numită Indesit. Pentru a-i scoate în evidență fiabilitatea, sloganul produsului era: „Cei delicați nu rezistă”. Zicala s-a transferat cartierului Nufărul, devenit Indesit pentru că acolo cei delicați nu rezistă.

Anii au trecut, s-a făcut și un mall, unde locuitorii să se poată plimba în voie la aer condiționat, șoseaua de centură le facilitează accesul spre locurile de baștină, există McDrive, parcuri, biserici, școli foarte mari... Din păcate, însă, vechile obiceiuri de pe vremea balurilor sătești au rămas.

Noul complex sportiv construit în parcul Salca, după reguli urbane, a cedat din primul moment. Fără polițiști comunitari, fără camere de luat vederi și iluminat non stop, investițiile edililor se dovedesc o pradă ușoară pentru băieții cu pumnul mai mare decât creierul. Nu pricep de ce Primăria nu admite că numai plantând doi polițiști la trei vandali, cetățenii civilizați apucă să se bucure de lucrurile făcute, până la urmă, și din banii lor.

Câte lecții usturătoare mai trebuie să primească Primăria, după ce parcul din Cetate a fost vandalizat şi s-a dovedit că durata de viață a coșurilor de gunoi e mai mică decât a teroriștilor, iar băncile din parcuri sunt sparte de parcă ar fi sucursale ale Băncii Naționale?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@excalibur
Și astea de acum sunt scumpe, de ai zice că sunt anti-vandalizare. În altă ordine de idei, de dragul economiei cu orice preț (ca să umfle frumos indicatorii contabili ai primăriei, pe baza cărora se poate îndatora) s-a renunțat prea ușor la o mare parte dintre polițiștii comunitari. Nu că ar fi ei indispensabili, dar simpla prezență a unei uniforme îndeamnă la cumpătare...
Postat 26 Septembrie 2018, 16:16 de TomaAlimos
Anti-vandal
Exista o categorie de produse cu caracteristici superioare de anduranta,rezistenta...bineinteles costa mai mult,dar sunt facute sa reziste. Din pacate nu e specialitatea pmo, orientata spre "ieftin si bun" ...ciuperca,porfir,trani.Si tot ea are solutia: AMENDA
Postat 24 Septembrie 2018, 19:34 de excalibur
Altoradean
Sunt mândru de ce sa realizat in ultimii 10 ani in Oradea, sunt mândru că nu mai exista șmecherii care făceau legea in anii '90 . Dar nu uita că ILIESCU a dat startul la furat după '89 când fiecare fura ce vrea de la fabrica unde lucra. Am umblat și umblu prin multe țări și pot să-ți spun că și acolo se fură și vandalizează. Spre exemplu în Anglia toată calea ferată are gard și pe o parte și pe alta , în plus sunt și camere video dar tot se fură și unii fac grafitii , am văzut cu ochii mei oameni care furau un gard de la calea ferată , dar acolo cetățenii sunt mulțumiți pt că există legi și în cazul asta e furt și atentat la siguranța națională . Degeaba ne dam culți și cu dicție perfecta când îi văd că aruncă mizeria pe jos, cult e una educat e alta, pt că un cult cu o dicție perfecta mi-a lovit mașina în parcare și nu a recunoscut, l-am băgat la masa și i-am arătat filmarea și a spus că e doar o zgârietură, da așa a fost dar , a fost de o zgârietură 1100 Ron plătită de el. Când vezi pe cineva că vandalizează sau aruncă o hârtie pe jos , încearcă să-i explici că nu e frumos ce face nu îți fie frica .
Postat 24 Septembrie 2018, 19:19 de Sandu1206
Oradea necosmetizată
Observ în ultima perioadă foarte mulți orădeni înfierbântați și mega extaziați de frumusețea lor de oraș,gata sa te pună la colțul infamiei dacă îndrăznești sa spui ceva negativ,chiar dacă argumentat despre Oradea și cei care-o conduc.În doi timpi și trei mișcări ești expediat la “origini”,ești făcut venetic,țaran nerecunoscător,răutăcios și alte cele.Realitatea este asta dragi orădeni fanatici și naivi și anume ca orașul este frumos și va fi și mai frumos,dar populat de-un număr mai mare decât prevede legea,de hominizi bipezi,analfabeți,ratați,alcoolici și scursuri mizerabile,care ne fac viața tot mai imposibilă.din păcate.
Postat 24 Septembrie 2018, 17:54 de altoradean
Nu mai putin adevarat...
Nu mai putin adevarat este si faptul ca datorita smintelii liberale ocidentale locurile de penitaenta pentru vandali, hoti,..politruci au ajuns locuri de odihna, refacere si marire a cunostintelor in domeniul eludarii legilor, bunului simt si a minimei bune cresteri. Nimanui nu ii mai este frica sa ajunga la "bulau", multi chiar doresc sa se educe acolo. Gherla de odinoara reusea sa imblanzeasca firea patimasa si degraba dadatoare spre miselie, hotie, distrugere.
Postat 24 Septembrie 2018, 15:20 de scortosul
asa e cand angajezi toti pensionarii
Normal ca nu sunt bani. Un salar de paznic e 1150 lei net. Dar in loc sa angajeze 4 paznici, primaria prefera sa faca economie si angajeaza un pensionar de la STS cu salar cat 4 paznici - 4500 lei /luna - sa planifice omul securizarea Oradiei. Nu va simtiti mai in siguranta de 1 an si jumatate de cand e responsabilitatea pensionarului? Nici eu! Nu mai mergeti la plimbare cu nepotii in parcul cetatii, parcul Olosig sau parcul Salca? Nici eu! Pentru ca e plin de dubiosi care vand si consuma etnobotanice in toate parcurile din oradea de cand nu mai sunt pazite! Dar asa merg lucrurile la noi... Tara pensionarilor. Tactica PSDista de a castiga voturile batranilor: ii angajeaza la stat si da si pensie speciala!
Postat 24 Septembrie 2018, 15:03 de QpqDornq
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON