Ofiţerii le-au vorbit poliţiştilor despre instituţiile de combatere a infracţiunilor de corupţie în general, în special despre DGA, dar şi despre corupţie, cauzele generatoare, diferenţa dintre mită, primirea de foloase necuvenite şi traficul de influenţă, dar şi despre conduita adecvată pentru a se feri de "păcat".
Seminarul a fost organizat pentru a marca Ziua Internaţională Anticorupţie, sărbătorită în fiecare an pe 9 decembrie, dată stabilită prin Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei. Semnată de România pe 9 decembrie 2003 şi ratificată prin Legea 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia ONU împotriva corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.
Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată ca structură specializată pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în cadrul Ministerului Afacerilor Interne având ca atribuţii principale instruirea periodică a funcţionarilor, informarea şi conştientizarea cetăţenilor, respectiv desfăşurarea de activităţi de poliţie judiciară, investigative şi de urmărire penală.
În Bihor, DGA vine în sprijinul persoanelor care doresc să formuleze sesizări prin linia telefonică gratuită TelVerde 0800.806.806; e-mail la adresa bihor.dga@mai.gov.ro ; telefon/fax 0259-469.043; audienţe, la sediul serviciului; petiţii scrise, expediate prin poştă pe adresa serviciului - Mun. Oradea, str. Dunărea, nr. 2, jud. Bihor.
Cei care doresc să discute cu un reprezentant al DGA Bihor o pot face în timpul programului de audienţe la sediu: Şeful serviciului, comisar şef Cheregi Gabriel - în prima şi a treia zi de miercuri din lună, între orele 12-15; Ofiţerul de relaţii cu publicul - în a doua şi a patra zi de miercuri din lună, între orele 12-15.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.