URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Decembrie 2014, 13:50

De ziua Internaţională Anticorupţie, poliţiştii locali s-au şcolit cum să se ferească de şpăgi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

70 de poliţişti locali din toată ţara, aflaţi la un curs de formare profesională la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu din Oradea au participat, marţi, la un seminar organizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor.

Ofiţerii le-au vorbit poliţiştilor despre instituţiile de combatere a infracţiunilor de corupţie în general, în special despre DGA, dar şi despre corupţie, cauzele generatoare, diferenţa dintre mită, primirea de foloase necuvenite şi traficul de influenţă, dar şi despre conduita adecvată pentru a se feri de "păcat".

Seminarul a fost organizat pentru a marca Ziua Internaţională Anticorupţie, sărbătorită în fiecare an pe 9 decembrie, dată stabilită prin Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei. Semnată de România pe 9 decembrie 2003 şi ratificată prin Legea 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia ONU împotriva corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.

Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată ca structură specializată pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în cadrul Ministerului Afacerilor Interne având ca atribuţii principale instruirea periodică a funcţionarilor, informarea şi conştientizarea cetăţenilor, respectiv desfăşurarea de activităţi de poliţie judiciară, investigative şi de urmărire penală.

În Bihor, DGA vine în sprijinul persoanelor care doresc să formuleze sesizări prin linia telefonică gratuită TelVerde 0800.806.806; e-mail la adresa bihor.dga@mai.gov.ro ; telefon/fax 0259-469.043; audienţe, la sediul serviciului; petiţii scrise, expediate prin poştă pe adresa serviciului - Mun. Oradea, str. Dunărea, nr. 2, jud. Bihor.

Cei care doresc să discute cu un reprezentant al DGA Bihor o pot face în timpul programului de audienţe la sediu: Şeful serviciului, comisar şef Cheregi Gabriel - în prima şi a treia zi de miercuri din lună, între orele 12-15; Ofiţerul de relaţii cu publicul - în a doua şi a patra zi de miercuri din lună, între orele 12-15.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON