URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2011, 11:59

De Paşti, fă şi tu o faptă bună! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această perioadă, mai multe instituţii şi firme se implică în ajutorarea celor nevoiaşi, bolnavi sau singuri, pentru a le putea oferi o masă decentă de Paşti.

Crucea Roşie face un apel către orădeni să doneze şi ei o mică parte din cumpărături celor săraci, în punctele de colectare din supermarketele Carrefour din Oradea, prin proiectul "Banca de alimente".

"Misiunea acestui proiect umanitar este de a oferi hrană persoanelor vulnerabile, precum familii cu venituri foarte mici, persoane vârstnice, familii numeroase sau monoparentale, persoane fără adăpost, persoane cu dizabilităţi, persoane care suferă de boli cronice şi tineri proveniţi din centre de plasament", precizează reprezentanţii Crucii Roşii. În primul an când s-a organizat, "Banca de alimente" a reuşit să adune 190 de mii de kilograme de alimente.

Daruri de la poliţişti şi pompieri

În Joia Mare, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor s-au deplasat la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Copiii Străzii, la Centrul Maternal "Phoenix", ambele din Oradea, dar i-au vizitat şi pe bătrânii de la Centrul Medico-Social din Săcuieni, dăruindu-le tuturor pachete cu alimente şi dulciuri.

Păstrând tradiţia ultimilor ani, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana i-au vizitat joi pe cei 77 de bătrâni din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciutelec. "Bătrânii au primit fructe, dulciuri şi produse tradiţionale acestei sărbători, achiziţionate prin contribuţia pompierilor bihoreni", menţionează ISU Crişana, într-un comunicat.

Bucurie de Paşti

Şi reprezentanţii Cabinetului Parlamentar Ştefan Seremi au dăruit în apropierea Paştelui 30 de pachete cu alimente, îmbrăcăminte şi dulciuri, pentru tot atâtea familii cu probleme din Colegiul 5 (Sânmartin - Ceica - Holod şi Oradea), potrivit unui comunicat trimis de şefa de cabinet Minodora Breje. "Totodată au fost oferite şi 100 de vouchere gratuite, constând în pachete de estetică, coafor, cosmetică, manichiură", se arată în comunicat. Voucherele au fost împărţite de PDL-işti pe strada Republicii.

De asemenea, mai multe femei din organizaţia locală a PDL merg vineri la Căminul de batrâni "Fundaţia Consistoria Efrem Beniamin" şi la Centrul de Plasament de tip familial "Pasărea măiastră" pentru a dărui pachete constând în produse alimentare specifice sărbătorilor pascale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
De Paşti, fă şi tu o faptă bună! (FOTO)
ATENTIE! "De Paşti, fă şi tu o faptă bună! (FOTO)" TE TRIMITE LA POZE HA, HA, HA clar,mai mai ! daca nu ne uitam la poze va deranjeaza:))
Postat 23 Aprilie 2011, 15:20 de De Paşti, fă şi tu o
e trist daca oamenii pot sa manace doar de PASTI
din pacate se vede treaba ca spiritul civic si moarl predomina doar de sarbatori, asistentii sociali trebuie sa colaboreze permanent cu organizatiile care functioneza legal si sa asigure un nivel de viata cat de cat modest nu doar de Pasti sau Craciun, aceste femei au putu sa vina pana la sediul PDL sau li s a asigurat transportul nu de alta (reclama politica) dar sa inteleg ca nici asistenti sociali nu au , cine le carat pachetul pana la domiciliu, au copii de ce nu dati detalii importante , de ce ? Pe mine ca om nu ma intereseaza pozele celor care au facut pachete ma intereseaza oamenii care primesc si sa existe o situatie clara cine a primit si cine nu sa nu facem grave discriminari pe criterii politice, de asta raspunde un asistent social cu care trebuie sa colaboreze obligatoriu, dar cum suntem in tara lui Papura Voda haosul si interesul predomina.
Postat 23 Aprilie 2011, 09:40 de radu
numai de pasti!
ma uimeste prostia voastra ce sologan : de Pasti fa o fapta buna, ce roboti sunteti!
Postat 23 Aprilie 2011, 09:33 de woow
Minunea
Am trait sa citesc si asta ! Bihoreanul scrie articole la comanda PDL. Mare pacat ca sunteti orbiti de ura cand scrieti asemenea comentarii. E totusi saptamana mare. Felicitari tuturor celor care in preajma sarbatorilor si-au intors privirea spre cei care au nevoie de o mana de ajutor. Sarbatori Fericite!!
Postat 22 Aprilie 2011, 21:41 de CLAR
dar ce vreti sa spuneti ca PSD
sa inteleg ca UDMR , PNL si PSD anul asta nu au facut actiuni caritabile de Pasti! mai voi scrieti articole la comanda :))
Postat 22 Aprilie 2011, 13:04 de romi
ne incanta spiritul de sustinere a sarbatorilor dar ne uimeste superficialitatate cu care un ziar pr
"Totodată au fost oferite şi 100 de vouchere gratuite, constând în pachete de estetică, coafor, cosmetică, manichiură", se arată în comunicat. Voucherele au fost împărţite de PDL-işti pe strada Republicii."- cine sunt donatori o lista cuprinsa in documente exista ? Rolul mass mediei este sa publice listele cu donatori conform legi si sumele cotizate din exterior sau trebuie sa faceti reclama cuiva anume, PDL este sustinut de membri si cotizanti externi , faceti va treaba ca la carte: tabel nominal cu cei care au cotizat conform legii si suma cotizata in baza unui document de incasare , asa ce sa inteleg ca nu au platit amenzi fictive!
Postat 22 Aprilie 2011, 12:57 de dana
iarasi faceti reclama politica!
ce sa mai spui la magazin am inteles dar de ce se foloseste iarasi de sarbatori sigla PDL, de ce? pot ff bine sa ofere cadouri organizatii sociale de ce politicul apare pe scena vietii? profitam de orice sa castigam simpatizati de paraca nu stim cine ne a adus la saraicie-PDL mare lucru nestiut de batrani de 70-80 de ani , nu au insotitori !
Postat 22 Aprilie 2011, 12:48 de roman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON