URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
25 Iunie 2015, 17:11

De comă: Acuzat că a prejudiciat Consiliul Judeţean, vicepreşedintele Alexandru Kiss e liber să se întoarcă la serviciu!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie de comă creată de justiţia bihoreană! Trimis în judecată pentru corupţie, tocmai pentru că a făcut afaceri ilegale din funcţia de şef al Consiliului Judeţean, prejudiciiind instituţia cu milioane de auro, vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, se poate întoarce la serviciu, cu acordul judecătorilor!

Curtea de Apel Oradea a admis, joi, contestaţia depusă de liderul UDMR Bihor împotriva încheierii prin care magistraţii Tribunalului deciseseră să-l menţină sub control judiciar, cu mai multe interdicţii, printre care şi aceea de a se întoarce la serviciu.

Şi omul de afaceri Beneamin Rus se poate întoarce la administrarea firmelor sale, decizia fiind similară şi în cazul său. Motivele judecătorilor Curţii nu se cunosc încă.

Un comunicat al instanţei arată doar că aceasta "a înlăturat obligaţia instituită inculpaţilor de a nu exercita profesia sau activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele, prevăzută de art.215 alin.2 lit. e C.pr.penală, menţinând restul dispoziţiilor încheierii atacate".

Potrivit avocatului Răzvan Doseanu, unul din apărătorii vicepreşedintelui CJ Bihor alături de avocatul Cristian Popovici, în contestaţia înaintată Curţii de Apel Oradea s-a invocat faptul că Alexandru Kiss nu poate fi împiedicat să îşi exercite o funcţie în care a fost ales. "Clientului nostru i s-a interzis orice funcţie şi orice activitate, cu titlu general. Or, legea interzice doar activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Dar faptele de care este acuzat clientul meu se presupune că au fost săvârşite în calitate de preşedinte al CJ. Acum el nu mai deţine acea funcţie. Este consilier judeţean şi vicepreşedintele instituţiei, are alte atribuţii", spune avocatul. 

„Se impune a li se stabili (lui Kiss şi Rus – n.r.) obligaţia de a nu depăşi raza teritorială a municipiului Oradea, de a nu se apropia de coinculpaţi de a comunica lunar informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă şi de a nu exercita profesia şi de a nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele (acestea din urmă cu atât mai mult cu cât există o evidentă contrarietate de interese între funcţia şi activităţile inculpatului Kiss Alexandru în cadrul Consiliul Judeţean Bihor şi acesta din urmă - prejudiciat, potrivit acuzării, prin faptele primului)”, aceasta fusese opinia judecătorilor de la Tribunalul Bihor atunci când au respins cererea de arestare a vicelui CJ şi a patronului Selina, considerând în schimb necesar ca aceştia să fie supuşi controlului judiciar.

Cei doi au fost trimişi în judecată săptămâna trecută, de DNA, iar la primul termen al procesului care a început la Tribunalul Bihor, judecătorul de Cameră Preliminară a decis să menţină măsura controlului judiciar, mai puţin obligaţia impusă inculpaţilor de a nu părăsi Oradea, pe care a înlocuit-o cu obligaţia de a nu depăşi raza teritorială a României, soluţie care a fost apoi contestată.

Alexandru Kiss şi Beneamin Rus vor fi judecaţi într-un dosar în care liderul UDMR şi acoliţii săi sunt auzaţi că ar fi realizat venituri necuvenite de peste 4,3 milioane euro după ce ar fi intervenit ca firmele Keviep, Selina şi Martex Trand să beneficieze de contracte publice cu administraţia locală. Prin afacerile lor, bugetele publice ar fi fost păgubite cu peste 6 milioane euro.

Kiss a fost trimis în faţa instanţei pentru  spălare de bani în formă continuată (4 infracţiuni), abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată, iar Rus pentru spălare de bani în formă continuată (2 infracţiuni) şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
ha ,ha, ha :)))))
Stau şi ei în genunchi !!! :))))))
Postat 26 Iunie 2015, 22:56 de ADINA
vai si amar
tara de *..judecatori de *...hotul ordinar scapa...numai in romanica se poate intampla.....
Postat 26 Iunie 2015, 22:20 de jon1970
????????
Nu se gaseste nimeni sa-i ia la verificari pe acesti judecatori ?!?
Postat 26 Iunie 2015, 18:36 de Valhalla-Asgard
Mana budei....
Aici e mana budei !!! ea a gasit parghiile necesare pentru relocarea lui kiss si nu se putea sa-l lase pe rus inauntru !
Postat 25 Iunie 2015, 21:01 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON