URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2020, 11:57

De ce stă Bolojan acasă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi a avut o importantă funcţie în PNL, Ilie Bolojan a făcut un pas înapoi. Şi-a dat seama că nu poate reforma un partid care, în Bucureşti de exemplu, fură cu râvnă, eficienţă şi nesimţire cot la cot cu colegii lor, borfaşii de la PSD.

Cine crede că poate scăpa de primarul Bolojan prin avansare se înşală. Cei mai mari duşmani ai săi nu sunt reprezentanţii celorlalte partide, ci colegii de ideologie. Păi, aţi văzut reacţia lui Ludovic Orban când Bolojan a prefigurat măsurile de relaxare? Orban nu are nevoie de concurenţă tocmai acum, când şi-a găsit bietul de el un loc de muncă.

Când s-au anunţat preţurile la care Oradea a adus materialele anti-Covid din China, la Bucureşti a fost furtună. Cum să te iubească unul ca Arafat, care nu doar că a "rezolvat" materiale mult mai scumpe, dar a şi cerut public să nu fie cercetate achiziţiile urât mirositoare?

Când ministrul Fondurilor Europene, orădeanul Marcel Boloş, a obţinut de la UE ca şi ADR-urile să poată contracta fonduri europene, fără să mai treacă prin filtrul îmbâcsit al Capitalei, a început să deranjeze mafia statală. Păi, cum vrei tu, măi, popitule, să scurtcircuitezi circuitul şpăgilor în natură?

Şeful Casei Naţionale de Pensii, Laurenţiu Ţenţ, venit şi el din Bihor, a fost schimbat din funcţie, de o cucoană care confundă liberalismul cu libertinismul, cel puţin în ce priveşte aplicarea legilor. Sunt semne clare că liberalii nu pot fi de acord cu schimbarea modului de a face politică, împământenit de 30 de ani.

Aşa că Ilie Bolojan va rămâne primar de Oradea, să dea bine pentru partid, ca exemplu de bune practici, dar nu are ce căuta în liga mare, acolo unde mafia se ghidează după alte legi decât cele ale unui stat democratic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Bolojan
Nu vad de ce ar trebui sa scapam de PRIMARUL BOLOJAN, cel mai eficient si valoros primar din Romania!! Prin critici la dresa lui, multi isi maschiaza propriile frustrari si neputinte!! Daca tot i primarii autohtoni ar fi ca el, Romania ar avea alta infatisare!!
Postat 08 Mai 2020, 09:52 de AnaConda
Ghinion
Acum ce vreți ..sa nu se mai fure..nu exista așa ceva..cum or sa trăiască la pensie amărâții ăștia de primar și Gașca lui...??? Noi îl înjuram ..el își numără șpăgile ..și toată lumea hapoy..hai va pup...pa pa papa
Postat 06 Mai 2020, 10:01 de German
Uite ca e bune mastile la ceva
De exemplu la nas.Pacat ca nu sunt la fel de eficiente si la gura.
Postat 06 Mai 2020, 10:01 de excalibur
De mult nu ai bătut câmpii atât de tare, Mirciulică !?!
... să te informezi, câte și ce fel de infracțiuni au comis Bolojan, Carp, Boloș și alți "penali" locali în timpul acestei stăti de urgență !?! Milioane de Euro cheltuite pe materiale neconforme legislației europeane, spre exemplu la primii doi ... sau tentativa idioată de a reorganiza regiunile stabilite prin legi ale Parlamentului României și ale UE, în cazul celui de-al treilea, printr-o ordonanță de urgență !?! Motivele lor sunt evidente ... iar tu, Mirciulică, ia "firul banilor" și o să te lămurești !?! ...
Postat 06 Mai 2020, 08:41 de CrisDumi
Nu depinde de el
Bolojan va pleca cand i se va ordona. Presa securista a lucrat prea mult la imaginea lui ca sa nu-l foloseasca. Asteptam momentul.
Postat 05 Mai 2020, 19:30 de 1x1
De ce oare
Oare de ce, atunci cand esti plictisit de faptul ca trebuie sa iesi cu un articol in fiecare zi, in loc sa accepti situatia penibila de a scrie tampanii, nu te abtii, in mod onest, pentru o perioada de timp din publicistica!? Sa fie din motivele irationale pe care le starneste narcisismmul?
Postat 05 Mai 2020, 18:35 de marginan
Iar
Iar iti este ratiunea somnolenta, asa se pot explica monstruozitatile pe care le naste sarmanul tau condei.
Postat 05 Mai 2020, 18:15 de marginan
MARE ADEVĂR STIMATĂ REDACȚIE!!!
La prosti nu le place concurența, pentru că duce la progres și nu mai își găsesc ei locul , nici săgeată pentru alții nu mai pot fi.Hotii ar imbraca orice haina și ar juca orice rol sa poată fura in continuare.Scursurile care nu știu să facă nimic decât să ciupească de ici de colo se unesc pentru a fi ,,tovarăși " in infracțiuni, numai că uneori ies la iveala diplomele cumpărate pe bani, ,,scoala vieții " făcută prin diferite anturaje ,care ,culmea tot ii duce pe acești ,,băieți deștepți" la mititica.
Postat 05 Mai 2020, 13:07 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON