Dacă vreţi să mergeţi în vizită prin Băile Felix, eu zic să vă mai gândiţi. Staţiunea arată deplorabil, e plină de şanţuri care deja se eternizează şi, în locurile unde s-a reuşit încropirea unor trotuare, acestea trebuie făcute cu sens unic, atât de înguste sunt. Acesta e preţul plătit pentru banii gârlă veniţi pe linie de partid de la Bucureşti.
Pentru că, odată cu banii, a venit şi firma de partid care a luat grosul şi s-a cărat, lăsându-i pe ţărani cu ochii-n soare şi opincile-n şanţurile neastupate.
Dacă ar fi să comparăm cea mai bogată comună din Bihor, Sânmartinul, cu Borşul, constatăm că la cea din urmă toate străzile sunt asfaltate, gazul e la uşa fiecărei gospodării, e ordine şi curăţenie. Asta este diferenţa între bunul-simţ administrativ şi conducerea pe sistem de clan.
Când Bolojan a dorit să mute Grădina Zoologică în pădurea din Băile Felix, s-au trezit localnicii să comenteze că le va mirosi rahatul de leu şi balega de urs. Chit că mai tot gospodarul are în ocol un porc, o găină, un şobolan...
Când s-a dorit un drum care să faciliteze tranzitul de final de săptămână al beiuşenilor, primarul Cristian Laza s-a opus, pentru că respectiva şosea trecea prin nila a trei cetăţeni. A trebuit ca Bolojan să anunţe viitoarele centuri ale Oşorheiului, Nojoridului şi Sântandreiului, pentru ca primarul Laza să-şi dea seama că a rămas în ofsaid.
Prin urmare, acum se va face şi centura Sânmartinului, iar Bolojan i-a mulţumit pentru înţelegere primarului, chit că de fapt trebuia să fie invers. Cum preşedintele Consiliului Judeţean nu prea face cadouri, precis că la mijloc e şi altă înţelegere.
Mulţumirile nu sunt pentru şoseaua de centură, ci pentru că, probabil, domnul Laza a acceptat să dea o halcă importantă din pădurea Felixului pentru amplasarea Grădinii Zoologice.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.