URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Ianuarie 2015, 10:01

Daţi-vă cu părerea! Primăria aşteaptă propuneri cu privire la viitoarea parcare subterană de lângă Piaţa Rogerius

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria vrea să mute în subteran maşinile din zonele aglomerate ale oraşului. Măcar pentru perioada în care staţionează... Primarul Ilie Bolojan a prezentat, vineri, proiectul viitorului parcaj subteran din faţa Pieţei Rogerius, cu precizarea că municipalitatea aşteaptă propuneri şi sesizări cu privire la viitoarea construcţie până în data de 26 ianuarie.

Trei zile mai târziu Primăria va supune supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici ai construcţiei astfel încât lucrările să poată fi licitate în primăvară şi finalizate până la sfârşitul anului 2015.

"Parcarea va fi construită pe amplasamentul actualului cort din faţa Spitalului Municipal şi va avea o capacitate de 410 locuri dispuse pe două niveluri. Acestea nu vor comunica între ele pentru a nu fi nevoiţi să construim şi o rampă de acces care ar reduce din numărul locurilor de parcare", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, accesul în parcarea subterană se va face printr-un sens giratoriu care va fi amenajat între spitalele Pelican şi Municipal, în vreme ce intrarea în parcarea supraterană se va face prin dreptul accesului la Centrul Oncologic.

Parcarea subterană va fi legată de viitorul Centru de afaceri cu produse agricole care se construieşte pe amplasamentul Pieţei Rogerius printr-un tunel lat de patru metri care va subtraversa strada Corneliu Coposu. La capătul de la intrarea în centrul de afaceri pasajul va fi dotat inclusiv cu lifturi.

De altfel, potrivit primarului, municipalitatea va gândi un sistem de abonamente care să încurajeze angajaţii celor două spitale şi comercianţii din piaţă să îşi coboare maşinile la subsol lăsând zona de carosabil la dispoziţia pacienţilor şi clienţilor.

"În zona străzii Mihail Sadoveanu vom implementa un sistem de parcare după modelul din curtea Primăriei. Va exista o durată gratuită de staţionare de 30 - 45 de minute, vom stabili ulterior, în care orădeanul îşi cumpără ceva din piaţă şi pleacă. Dacă staţionarea durează mai mult se va plăti un tarif de două ore, iar apoi unul de opt ore. Ideea este ca locurile de lângă piaţă să rămână libere pentru cei care vin aici la cumpărături", a spus edilul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Abonamente ieftine in parcare supraetajata
Avem deja o parcare cu peste 400 locuri libere non stop pe strada Tribunalului.Ar trebui construit o linie de metro intre piata si parcare deja existenta, sau un tunel pana la statia de tramvai magazinul Crisul . Biletele de parcare ar fi valabile pe tramvai pana la piata (piete).Sincer , nu prea am probleme cu parcarea nici acuma in zona pietei .
Postat 19 Ianuarie 2015, 21:43 de EmzePerix
mai multe etaje
exista vreun studiu de fezabilitate? de ce doar 410 de locuri, sa dubleze numarul locurilor, cu inca doua etaje deasupra, cel putin, sa-l tripleze, plus sa arate bine si sa puna si ceva terase deasupra si centre comerciale, farmacii, spalatorii, helidrom etc etc.
Postat 18 Ianuarie 2015, 22:21 de vg
Mai DOS
cum le rezolvasi tu din trei vorbe. Esti tare! Tare zdruncinat, vreau sa zic. Am un sfat pentru tine, ia cercul si fugi tare!
Postat 18 Ianuarie 2015, 13:36 de User anonimizat
Pe pariu că nu va fi subteran ???
Eventual parţial ... reţele cât cuprinde ... iar de partea supraterană nu e nevoie pentru că există şi acum pe sol !!! Bani aruncaţi în vânt !!!
Postat 18 Ianuarie 2015, 09:24 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON