URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Noiembrie 2017, 21:45

Curtea de Apel Oradea: Poliţistul de frontieră Marinel Marţi e liber, complicele său, Sabău Sebastian, rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel Oradea: Poliţistul de frontieră Marinel Marţi e liber, complicele său, Sabău Sebastian, rămâne sub control judiciar foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Magistraţii Curţii de Apel Oradea au anulat, luni, măsura controlului judiciar dispus săptămâna trecută de Tribunalul Bihor în cazul poliţistului de frontieră Marinel Marţi (foto) de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, acuzat de două infracţiuni de luare de mită după ce ar fi permis ieşirea din ţară a unor persoane cu probleme penale, în schimbul unor sume de bani.

Judecătorii au desfiinţat, în parte, încheierea Tribunalului şi au înlăturat dispoziţia de instituire a controlului judiciar faţă de poliţistul de frontieră, stabilind că procurorii nu au prezentat suficiente argumente care să susţină necesitatea luării unei măsuri preventive împotriva acestuia.

Totodată, însă, instanţa a menţinut dispoziţiile judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor cu privire la complicele lui Marţi, omul de afaceri Sebastian Sabău, care va rămâne sub control judiciar. Decizia Curţii de Apel este definitivă.  

Contactat de BIHOREANUL, avocatul Răzvan Doseanu, apărătorul poliţistului de frontieră, susţine că infracţiunea pentru care s-a cerut arestarea clientului său nu viza o situaţie reală. "S-a inventat o stare de fapt ca să se vadă cum reacţionează cineva. Considerăm că astfel de proceduri sunt contrare practicii CEDO cât şi dispoziţiilor legale interne", a declarat Doseanu.

Legat de denunţul împotriva clientului său, avocatul a refuzat să comenteze. "Suntem în fază de urmărire penală şi nu vă pot oferi date din dosar dar, în esenţă, o persoană condamnată a dorit să-şi reducă pedeapsa la jumătate", a mai spus Doseanu. 

Agentul şef Marinel Marţi din PTF Borş a fost reţinut în seara de 5 noiembrie, în urma unei acţiuni de flagrant organizată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi ofiţeri ai DGA. Subofiţerului i se impută că ar fi acceptat promisiunea că va primi 1.000 euro pentru a permite ieşirea din ţară a unei persoane despre care ştia că are probleme penale, riscând să fie încarcerat.

Banii au fost luaţi de omul de afaceri Sebastian Sabău, patronul unui service auto din Oradea, şi el reţinut în aceeaşi seară de anchetatori.

Fugarul lăsat să părăsească ţara era, de fapt, un investigator sub acoperire, ajuns să în legătură cu cei doi prin intermediul unei alte persoane, denunţător în cauză, aceeaşi care, în octombrie 2014, ar fi intervenit pentru ca Marinel Marţi să ajute o femeie condamnată la închisoare pentru înşelăciune să treacă frontiera şi să se sustragă de la executarea pedepsei.

În final, fugara a fost prinsă şi încarcerată, iar din spatele gratiilor, aceasta i-a denunţat pe cei care, în 2014, au ajutat-o să părăsească ţara. În baza informaţiilor, ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorilor, le-au întins o capcană cu ajutorul unui investigator sub acoperire care s-a dat condamnat, la fel ca şi denunţătoarea poliţistului de frontieră. 

Lunea trecută, poliţistul de frontieră şi complicele său au fost prezentaţi la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a respins propunerea, dispunând plasarea lui Marţi şi Sabău sub control judiciar. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
mda...
@pinonel Complicele are alt avocat. La Doseanu s-a pierdut si ADN-ul, ce mai conteaza o mie de euro?
Postat 15 Noiembrie 2017, 11:39 de seth
si totusi
averea pe care a acumulat-o Marti, cum se justifica?! precizand faptul ca e bugetar de cand se stie!
Postat 14 Noiembrie 2017, 17:55 de Dacia
CAO nu se dezminte!
Autorul e liber de orice constrangere pt. ca parchetul nu a convins in legatura cu fapta pt. care este acuzat. Atunci complicele de ce e tinut in lesa?! Si cum poti fi ,,complice" la o fapta insuficient dovedita?! Bine ca nu l-au arestat pe lucratorul sub acoperire, sa bage frica in toti ,,provocatorii", aceste naparci care corup oameni cinstiti! P.S. Ce se intampla cu mia de euro?! O fi existat, s-a probat sau s-a topit?!
Postat 14 Noiembrie 2017, 10:01 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON