URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iunie 2020, 14:43

Cursurile de iniţiere şi perfecţionare în înot se reiau în Oradea, la bazinul Crişul. Poloiştii se vor antrena într-un bazin din aquapark

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul CSM Oradea anunţă că de la data de 1 iulie va reîncepe activitatea de iniţiere şi perfecţionare la înot. Această activitate se va desfăşura la bazinul acoperit Crişul Oradea, unde recent s-au încheiat lucrările de renovare şi modernizare.

Pentru a veni în întâmpinarea abonaţilor şi celor care urmează cursurile de iniţiere şi perfecţionare la înot, clubul CSM, care gestionează această activitate, mai anunţă că au fost implementate o serie de măsuri pentru siguranţa tuturor participanţilor.

Astfel, ţinând cont de dimensiunile bazinului Crişul, au fost amenajate şase culoare. În acest sens, trebuie ştiut că un număr de cel mult patru participanţi/culoar/oră pot lua parte la activitate.

"Fiecare antrenor va programa sportivii participanţi la antrenamentele de înot / iniţiere, astfel încât să se asigure distanţa de siguranţă şi limita maximă de persoane în zona sa de lucru. De asemenea, fiecare antrenor va ţine evidenţa persoanelor participante la antrenament (nume şi prenume, număr telefon, ziua şi ora antrenamentului)", informează CSM-ul.

Pe lângă aceasta, trebuie ştiut faptul că utilizatorii vor trebui să declare pe propria răspundere că nu au fost expuşi la cazuri pozitive sau nu au intrat în contact cu persoane suspecte de COVID-19 în ultimele 14 zile. De altfel, nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă semne de infecţie respiratorie (tuse şi strănut frecvente, stare generală alterată) şi febră mai mare de 37,3°C.

Pe de altă parte, organizatorii cursurilor de iniţere şi perfecţionare la înot mai anunţă că la sediul clubului CSM Oradea, din strada Primăriei, Nr. 3, Camera 7, se vor elibera două tipuri de abonamente pentru înot. Este vorba despre abonamentul de tip Galben (200 lei), care cuprinde curs de iniţiere/înot, copii sau adulţi, cu durata de 12 ore, iar vârsta minimă trebuie să fie 4 ani. Celălalt tip de abonament este cel Verde (150 lei), care cuprinde curs de perfecţionare înot pentru copii.

Cât priveşte activitatea poloistică, aceasta este anunţată a fi reluată tot de la 1 iulie, dar la bazinul descoperit din incinta Aquaparkului Nymphaea.

"Cu sprijinul şi bunăvoinţa administraţiei Aquapark-ului Nymphaea, activitatea în ceea ce priveşte polo-ul se va desfăşura în bazinul descoperit, aflat chiar lângă bazinul olimpic. Aici se va instala terenul, cu marcajele specifice jocului de polo. Practicanţii jocului de polo, legitimaţi, trebuie să contacteze antrenorii echipelor/grupelor din care fac parte", transmit reprezentanţii CSM.

Reamintim că Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" este închis, fiind supus unor lucrări de reparaţii şi modernizări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON