URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Mai 2015, 19:31

Cum vrea Cseke să crească salariile medicilor şi asistentelor medicale: să li se aplice o scutire de impozit ca la informaticieni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

UDMR vrea să contribuie la modificarea Codului Fiscal printr-un pachet de amendamente deja înregistrate la Comisia de buget a Camerei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, deputatul bihorean Cseke Attila.

Potrivit acestuia, cele mai importante măsuri preconizate de UDMR la modificarea Codului Fiscal sunt revenirea la scutirea de impozitul pe venituri a persoanelor care realizează venituri din dividende, dar şi aplicarea în cazul medicilor a aceleiaşi "formule de scutire de care beneficiază informaticienii", şi anume scutirea de plata impozitului de 16% din partea angajatului.

"Această facilitate o au informaticienii, şi chiar dacă unii au plecat, foarte mulţi au rămas în ţară şi sunt foarte buni, iar acest sector este foarte dezvoltat în România", a spus Cseke, explicând că, în mod similar, dacă de scutire ar beneficia şi medicii şi asistentele, probabil că o parte din membrii acestei categorii profesionale nu s-ar mai gândi să emigreze.

De asemenea, Cseke a afirmat că UDMR îşi mai doreşte scăderea TVA pentru consumul de apă rece şi caldă, agent termic, electricitate şi gaz al populaţiei, scutirea totală de la plata impozitului pentru proprietarii clădirilor cu statut de monument, scăderea cu 50% a impozitului pe clădirile cu destinaţie turistică de pe litoral, dar şi de la munte, timp de 6 luni pe an, precum şi deduceri fiscale pentru familiile cu mulţi copii.

În ce priveşte această măsură, Cseke spune că ea ar putea încuraja creşterea natalităţii. Potrivit deputatului, persoanele care au venituri lunare brute sub salariul mediu brut lunar (de 2.529 lei în prezent) ar urma să beneficieze de deduceri în funcţie de numărul membrilor familiei care nu realizează venituri, în mod gradual. Astfel, pentru o persoană aflată în întreţinere deducerea fiscală ar fi de 35% din venitul lunar brut, pentru două persoane de 45%, pentru trei persoane de 55%, pentru patru de 65%, iar pentru cinci sau mai multe persoane deducerea fiscală de care s-ar bucura cel ce are în întreţinere familia ar fi chiar de 100%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Auleuuuuuu
69 de spitale a inchis acest udemerist cu Boc@Bas!Atentie oameni buni!!!
Postat 10 Mai 2015, 08:00 de grigore
Care medici?
Un medic de familie spre exemplu ajunge lejer la 20.000 lei lunar ... care e de fapt si de drept scopul unor scutiri, considerate subventii "ascunse" si, in consecinta, interzise in UE - altele decat cele stabilite ca prioritati economice pe termen lung - si care asigura plus valoare cu mult peste medie? Poate Cseke se gandeste la medicii de urgente, ceea ce poate fi diferit fata de alte categorii din acelasi domeniu! Conditia e sa gandeasca corect si nu doar populist!
Postat 07 Mai 2015, 20:11 de WinDos
???
ASTA NU INCHIDEA SPITALE MAI ACU CATIVA ANI???
Postat 07 Mai 2015, 19:26 de Tinas
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON