URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2020, 16:43

Cum muncesc italienii pe şantierele din Oradea: ascultând muzică din ţara lor şi fără multe pauze (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipe de muncitori italieni lucrează la transformarea zonei Libertăţii într-una pietonală, iar orădenii care locuiesc în preajmă îi laudă că sunt harnici şi nu se opresc din muncă nici pentru o pauză de ţigară.

O înregistrare video cu ei pe şantier, în timp ce ascultă muzică italiană, este apreciată pe internet.

„Ascultând muzică italiană la micuţul lor radio portabil, aceşti italieni montează dalele pietonalei Grigorescu - Libertăţii. Nu-i vezi nicio clipă stând, chiar şi când fumează, o fac lucrând”, a scris pe Facebook o orădeancă care i-a filmat dintr-un apartament din vecinătate.

Femeia a mai relatat că munca italienilor este întreruptă uneori de alţi orădeni care locuiesc în preajmă şi care, din când în când, îi servesc cu o cafea sau ţuică. 

Imaginile au adunat câteva sute de aprecieri şi zeci de comentarii de laudă la adresa italienilor.

Transformarea străzii Libertăţii în arteră pietonală a fost adjudecată, în urma licitaţiei organizate de Primărie, de asocierea firmei orădene Flodor Transcom cu Porfido ed Arte Consortio Stabile din Trento, Italia, care a lucrat în mai multe zone pietonale din Oradea, inclusiv în Piaţa Unirii. Contractul cuprinde lucrări de pavare cu porfir pe străzile Libertăţii şi Nicolae Grigorescu, având o valoare de 9,3 milioane lei. Şantierul ar trebui să se încheie la începutul anului 2021.

Proiect Libertăţii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
clntdr
Ma pricep si la pestis, nu doar la alesd
Postat 20 Noiembrie 2020, 12:54 de Sandu2100
Sandu
Nu mă mut, plătesc impozit pe 5 locații, dintre care la două nu am acces acum decât prin spărturi, nu am căi de acces. Lasă-l pe cel ce se lovește direct de probleme să vorbească, tu te pricepi la Aleșd, rămâi acolo.
Postat 20 Noiembrie 2020, 12:34 de User anonimizat
clntdr
Eu te-am abordat , nu agresat, si trebuie sa te muti din Oradea, daca nu-ti place. . Bacau e un loc bun , o spune sefu tau CATARAMA. Ma bucur ca esti pt mine aici.
Postat 20 Noiembrie 2020, 12:23 de Sandu2100
Sandu
Tu m-ai abordat, nu te victimiza, ai făcut-o contondent mutându-mă la Bacău, clasic pentru lingăii liberali. Nu mă mut, stau aici doar pentru tine și cei ca tine. Vrei să ne terfelim, o facem, vrei să ne respectăm, la fel.
Postat 20 Noiembrie 2020, 03:20 de User anonimizat
#moderator
Probabil e un intrus de pe Bihor, sau încă unul de pe aici, cu mai multe conturi și NICK-NAME-URI. Că pe Bihon poți să vorbești cum vrei , se acceptă
Postat 20 Noiembrie 2020, 01:06 de Sandu2100
#Moderator
El a început nu eu.
Postat 20 Noiembrie 2020, 01:02 de Sandu2100
#Moderator
Eu nu injur, el injura, si ma provoaca. Am observat ca de azi de cand a aparut clntdr nu se mai accepta multe cuvinte
Postat 19 Noiembrie 2020, 22:47 de Sandu2100
RE: #Moderator
Nu e firesc să monopolizați zona de comentarii cu disputele voastre. Utilizatorii de bună credință, care chiar doresc să-și exprime părerea legat de subiectul articolelor, nu au nicio șansă printre invectivele aruncate de voi. Dacă ai uitat ce prevede Regulamentul, vezi aici: https://www.ebihoreanul.ro/regulament
Postat 19 Noiembrie 2020, 23:10 de Moderator
Sanda
CENZURAT
Postat 19 Noiembrie 2020, 20:53 de User anonimizat
RE: Sanda
@clntdr, @Sandu2001, site-ul nu e platformă de certuri între useri, injurii și jigniri. Dacă nu vă potoliți, accesul vostru în zona de comentarii va fi restricționat.
Postat 19 Noiembrie 2020, 22:41 de Moderator
clntdr
CENZURAT
Postat 19 Noiembrie 2020, 20:24 de Sandu2100
Excalibur
Oare cine o sa instaleze camerele video in zona???
Postat 19 Noiembrie 2020, 16:10 de Sandu2100
clntdr
Dupa cum ai vazut 70.3% nu ne intereseaza dezbaterile astea. Cine vrea să știe, știe. Dar exista DNA, doar ca esti bun de gura, in rest nimic
Postat 19 Noiembrie 2020, 16:09 de Sandu2100
excalibur
Nu, e firma liberalului Neag, el a adus italienii. https://m.ebihoreanul.ro/stiri/transformarea-strazii-libertatii-in-artera-pietonala-ar-putea-incepe-de-anul-acesta-cum-va-arata-zona-foto-152633.html Cine vrea să știe, știe.
Postat 19 Noiembrie 2020, 15:25 de User anonimizat
350€/mp
Dupa cum se stie ,pavarile in oradea se fac de catre consortii. O firma locala face un consortiu cu Porfido ed Arte Consortio Stabile din Trento, Italia. Italienii, dupa cum se vede ,sunt destul de multumiti. Sa speram ca ramine si romanasilor ceva din cei 350 €. Ave caesar
Postat 19 Noiembrie 2020, 15:09 de excalibur
Dacă nici noi nu ne apreciem atunci dece ar face-o alți.
La fel sunt apreciați și romani noștri dincolo conștiinciosi, muncitori, își fac treaba pe bani mult mai putini, asta asa ca fapt divers , vorbesc de romani nu de alta etnie care sunt și ei lăudați doar ca într-un alt sens. In concluzie r... tul vecinului miroase întotdeauna mai frumos, ce are vecinul este întotdeauna mai frumos asa sunt români nu știu aprecia ce au ei în schimb invidiază întotdeauna ce are altul, cât despre italieni, cine a avut de-a face cu vreunul o singura data nu cred ca i-ar mai aprecia atat de mult printre aceia sunt și eu. Am tras o concluzie despre ei dar din anumite motive lesne de înțeles nu o expun aici.
Postat 19 Noiembrie 2020, 09:01 de sss
Flodor
Trăiască liberalul Neag, să-i trăiască familia, fără număr! Ar fi o piesă potrivită pentru asociații italieni. Iubim cu toții firmele de casă!
Postat 19 Noiembrie 2020, 08:41 de User anonimizat
Nu o fac gratis.
Își fac treaba, plătiți pe bani buni altfel nu veneau pe aici.
Postat 19 Noiembrie 2020, 08:24 de User anonimizat
emilio
Dacă nu cunoști situația nu comenta aiurea. Da întradevăr lucrau până se întuneca și de multe ori și la iluminatul stradal. Așa că informeazăte și după acea comentează
Postat 19 Noiembrie 2020, 08:23 de Acela
si pe noi Romani
duna tuturor dar mise pare foarte amuzanta treaba asta cu pavatu si cu italieni eu lucreaza cu romani impreuna nu numa iei lucreaza si dincolo de cele sustinute ca ei nu iau pauza e o gresala mare toti iau pauza de masa si tori lucram egal nimeni nu lucreaza pina seara la 6 7 doar noi raminem romani asa ca mai lasatima cu domni italieni
Postat 18 Noiembrie 2020, 21:48 de emilio
O CHESTIE NASOALA
O chestie nasoala pe care o vad este ca se ridica mult prea mult nivelul stratului final. Din imagini se vede ca soclul cladirii este ingropar cam 80% si in plus nu se ia nici o masura de hidroizolare a lui. Practic se ingroapa cladirile existente. Inca o reparatie si dispare definitiv soclul.
Postat 18 Noiembrie 2020, 18:43 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON