URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Martie 2020, 17:46

Cu măștile pe față: Consilierii locali din Oradea s-au întâlnit în pripă, pe repede-nainte, de teama coronavirusului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii locali din Oradea s-au întrunit joi într-o şedinţă "la secret" desfăşurată cu 30 de minute mai devreme decât ora 14, pe când erau anunţate dezbaterile, ca să scape cât mai repede.

Cu măştile pe faţă...

Aleşii au intrat în sala mare la ora 13:30, pe rând, după ce o poliţistă locală le-a măsurat temperatura la intrarea în Primărie, iar un angajat al municipalităţii le-a pus la îndemână dezinfectanţi, măşti chirurgicale şi mănuşi de unică folosinţă cu care s-au şi echipat.

Consilierii locali au fost aşezaţi în sală răsfiraţi pe grupuri politice, având locuri libere între ei. La întâlnire au luat parte primarul Ilie Bolojan şi cei doi viceprimari Mircea Mălan şi Florin Birta, precum şi angajaţii secretariatului tehnic al Consiliului Local însărcinaţi cu numărarea voturilor şi cu redactarea procesului verbal al şedinţei.

Din precauție, pe fondul panicii legate de coronavirus, la discuţii nu au fost invitaţi nici măcar şefii direcţiilor Primăriei. Directorii au fost consemnaţi în birouri din ordinul primarului Ilie Bolojan în eventualitatea că aleşii vor avea nevoie de lămuriri.

Şedinţa "instant"

Aleşii orădenilor şi-au dorit atât de mult să scape unii de alţii încât au ţinut să înceapă şedinţa în plen imediat ce au intrat în sală, sărind peste ultimele discuţii pe comisiile de specialitate și fără să anunțe presa, chemată pentru ora 14.

"Consilierii au spus că «de vreme ce toţi suntem aici, să începem şedinţa fără să mai stăm până la ora 14». Propunerea s-a supus la vot, s-a aprobat, fapt pentru care a fost chemat în sală şi domnul primar Ilie Bolojan şi lucrările au început mai repede", a explicat BIHOREANULUI secretarul Consiliului Local, Ionel Vila.

Cele 78 de proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi au fost adoptate în totalitate în mai puţin de 10 minute. Materialele nu doar că nu au fost dezbătute în plen, dar au fost votate pe calupuri, aşa cum le-au înaintat fiecare dintre direcţiile Primăriei. Liderii grupului de consilieri au anunţat doar proiectele la care se opun sau se abţin de la vot.

La ora 13.50, ordinea de zi fiind epuizată, primarul Ilie Bolojan a cerut evacuarea sălii. "Vă rog să ieşiţi pe rând, câte unul, şi să nu formaţi grupuri", a spus edilul.

Exproprieri, scutiri de chirii, modernizări de străzi...

În cadrul şedinţei instant de joi, consilierii locali orădeni au aprobat printre altele primele exproprieri din cadrul proiectului de reabilitare a Bulevardului Nufărul – Cantemir, sistarea plăţii chiriei de către firmele care funcţionează în spaţii comerciale ale Primăriei închise din cauza pandemiei de coronavirus, respectiv restructurarea bugetelor Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune şi a Muzeului Oraşului pe fondul anulării unor evenimente programate.

Aleşii orădenilor au mai aprobat modernizarea unor străzi din zona Episcopia, lista viitorilor chiriaşi din blocul ANL de lângă Spitalul Municipal Gavril Curteanu destinat cadrelor medicale, regulamentul de atestare a administratorilor asociaţiilor de proprietari şi construirea a trei blocuri cu 195 de locuinţe pentru angajaţii firmelor din parcurile industriale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Puțini și proști ... nici Moțoc nu știe cum funcționează !?!
Indemnizația de peste 2.000 lei lunar, pentru cel mult 8 ore de stat degeaba (ședința de plen și o comisie) ... rămâne aceeași, chiar dacă rezultatul e "zero" ?!?
Postat 10 Aprilie 2020, 14:17 de CrisDumi
Sã se voteze live cu pauzã 48 h pânã la proces verbal
LIVE
Postat 31 Martie 2020, 19:41 de User anonimizat
Să li se taie 8% din indemnizație ...
... pentru că au rămas la faza de hârtii, pe care le-au lins cu masca pe figură !?!
Postat 27 Martie 2020, 10:43 de CrisDumi
Ytho
De ce nu online??
Postat 27 Martie 2020, 01:53 de Mathias
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON