URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă reacția Ministerului Educației a fost jenantă, ministra vorbind despre „reziliență” fiindcă rezultatele au fost similare cu cele din 2018, societatea s-a arătat de o indiferență vecină cu autismul. Ligia Deca a spus, practic, că suntem la fel de proști ca acum un cincinal, dar sindicatele dăscălimii, asociațiile de părinți și consiliile elevilor nu s-au băgat în dezbateri.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
12 Aprilie 2020, 14:39

CSM Oradea s-a alăturat campaniei de strângere de fonduri pentru spitalele din oraş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În plină pandemie şi într-o perioadă în care creşte numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 şi în judeţul Bihor, conducerea Clubului Sportiv Municipal Oradea a luat decizia de a se alătură campaniei de strângere de fonduri pentru sprijinirea spitalelor din oraş în vederea achiziţionării echipamentelor medicale necesare în prezent.

"Suntem cu toţii împreună în această perioadă şi demonstrând că suntem o comunitate unită de spirit civic vom reveni cu bine la zilele noastre frumoase. Însă medicii sunt în prima linie şi luptă pentru sănătatea noastră mai mult ca oricând. Le oferim tot suportul nostru şi vă invităm şi pe voi să vă alăturaţi luptei!", a declarat directorul clubului CSM Oradea, Şerban Sere.

Conducătorii şi sportivii clubului orădean au donat sau urmează să doneze bani pentru medicii bihoreni şi invită şi suporterii să le urmeze exemplul.

De altfel, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi coordonatorul spitalelor din judeţul Bihor, doctorul Gheorghe Carp, a anunţat că, pe parcursul ultimelor săptămâni, spitalele orădene au primit donaţii record care ajută la dotarea suplimentară a sistemului sanitar orădean, în contextul situaţiei actuale.

"Spitalele din Bihor au 75 de paturi de terapie intensivă, din care 60 sunt complet dotate cu posibilităţi de ventilaţie mecanică. Eşalonat vor veni încă 10 aparate, în aprilie, până la începutul lunii mai. De asemenea, s-au comandat materiale de protecţie, pe lună avem nevoie de zeci de mii de măşti speciale, de combinezoane. Dar deja primele echipamente au sosit, vor ajunge alte peste 1.200 de salopete de risc biologic şi peste 2.000 de măşti. Necesarul lunar este de aproximativ 1,5 milioane euro. Le mulţumesc acelora care ne-au donat foarte mulţi bani, o surpriză foarte plăcută, sunt asociaţii, firme, persoane individuale. În trei zile s-a strâns aproape un milion de lei, care au fost deja cheltuiţi pentru echipamente de protecţie, kituri de laborator", a precizat doctorul Carp.

De precizat că numărul de cont unde se pot dona în continuare bani pentru spitalele locale este RO36BACX0000001189390001, deschis la banca Unicredit Bank SA, beneficiarul sponsorizării fiind Asociaţia "Sprijiniţi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea", tel.0259/434406, fax.0259/417169 (persoană de contact Maghiar Marcel, director economic, tel. 0770.319.165). 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON