URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Mai 2021, 18:05

CSM Oradea a învins, sâmbătă, Steaua. Este 1-1 în finala Superligii Naţionale de polo

CSM Oradea a învins, sâmbătă, Steaua. Este 1-1 în finala Superligii Naţionale de polo (foto: CSM Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Oradea au reuşit sâmbătă un joc bun în meciul 2 al finalei ediţiei 2020-2021 din Superliga Naţională. Bihorenii au izbutit să se impună în faţa Stelei, chiar la Bucureşti, cu scorul de 12-9 şi astfel să egaleze la 1 raportul întâlnirilor directe din ultimul act al campionatului de polo.

Au condus tot meciul

Elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu şi-au luat, astfel, revanşa după înfrângerea de vineri din primul joc. Mai mult decât atât, ei au controlat în totalitate partida.

Vlad Georgescu a deschis scorul iar colegii săi au practicat un joc bun, Czenk, Rogac şi Vătrai trecându-şi şi ei numele pe lista marcatorilor, pentru a duce CSM-ul în avantaj la finele primului sfert, cu scorul de 4-1.

În continuare, jucătorii formaţiei orădene au condus ostilităţile şi nu le-au permis gazdelor să se apropie la mai mult de două goluri. În sfertul II, bihorenii au marcat de trei ori, iar steliştii de două ori, astfel că la jumătatea disputei CSM Oradea conducea cu scorul de 7-3.

Şi după pauza mare, trupa orădeană a continuat jocul bun, s-a distanţat chiar mai clar pe tabelă, ajungând în sferul III să conducă la o diferenţă de şase goluri, cu scorul de 11-5.

După un debut bun şi în ultimul sfert, când s-a ajuns la 12-6 în favoarea echipei orădene, văzându-se cu "sacii în căruţă", CSM s-a mai relaxat pe final, permiţând steliştilor să mai reducă din handicap.

Meci tensionat

Ultima sirenă a bazinului Steaua a consemnat scorul de 12-9 pentru CSM Oradea, echipă care a reuşit o mare victorie pe terenul campioanei şi care speră acum ca şi la Oradea, în următoarele partide ale finalei, să facă jocuri cel puţin la fel de bune.

În jocul de sâmbătă, Silvian Colodrovschi a fost cel mai eficace jucător de la bihoreni, el reuşind 4 goluri. Dragoljub Rogac a marcat şi el de 3 ori, iar Vlad Georgescu, Ramiro Georgescu, Albert Vătrai, Seiya Adachi şi Ferenc Czenk şi-au trecut în cont câte un gol. În replică, de la Steaua, Tudor Fulea a fost cel mai eficace, cu 2 reuşite.

De menţionat faptul că jocul al doilea al finalei a fost unul destul de tensionat, consemnând 24 de situaţii de superioritate numerică şi trei cartonaşe roşii. Unul dintre acestea i-a fost acordat jucătorului CSM Dragoljub Rogac, pentru ca de la Steaua să fie sancţionaţi cu roşu Alexandru Gheorghe şi antrenorul Aurelian Georgescu. În mod normal, aceştia vor fi suspendaţi pentru partida 3 a finalei. Aceasta va avea loc la Bazinul Crişul din Oradea, sâmbătă, 29 mai. De asemenea, şi meciul 4 se va desfăşura la Bazinul Crişul, duminică, 30 mai, ambele cu începere de la ora 12.

Reamintim că finala se dispută după sistemul cel mai bun din cinci partide.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON