URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2022, 08:50

CSM CSU Oradea joacă sâmbătă cu CSM Focşani, într-o partidă ce va avea şi două acţiuni cu scop caritabil

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După victoria din Belgia, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea se întorc acasă şi, sâmbătă seară, vor disputa un nou joc în campionatul Ligii Naţionale. La Oradea Arena, elevii antrenorului Cristian Achim vor primi replica echipei CSM Focşani.

Partida este programată cu începere de la ora 19, dar nu va fi televizată, urmând a fi disponibilă doar pe canalul YouTube FRB TV.

Înaintea jocului, care contează pentru etapa a 8-a, CSM CSU Oradea are 5-1 la general și se situează pe locul al 2-lea în Conferința B, în timp ce CSM Focșani, cu un bilanţ de 2-4 ocupă locul al 8-lea, penultimul.

Cum bihorenii sunt în formulă completă, toți jucătorii fiind apți, ei pornesc mari favoriţi în acest meci şi speră să-şi adjudece şi cea de-a zecea victorie consecutivă din toate competiţiile.

În ceea ce priveşte echipa din Focşani, aceasta este antrenată de Mihai Petruț şi mizează pe șase jucători străini, dintre care trei americani, un canadian, un sârb și un ucrainean.

Doi dintre jucătorii echipei din Vrancea au evoluat în trecut şi pe la CSM CSU Oradea. Este vorba despre Pavle Reljic şi Cătălin Petrișor, ultimul fost chiar campion cu echipa bihoreană.

Cu ocazia acestui meci, şi pentru a marca intrarea în luna decembrie, se vor desfășura în paralel două acțiuni cu scop caritabil.

Astfel, înaintea primului angajament al jocului, suporterii vor fi invitați să arunce jucării de pluș pe parchetul de la Oradea Arena.  Cealaltă acțiune este legat tot de sărbătorile de iarnă. „Toți cei care doresc și pot să asiste la meciul cu CSM Focșani sunt invitați să aducă un cadou și să-l ofere unui copil din această listă. „Shoebox-ul” poate fi lăsat la intrarea în Oradea Arena, acolo unde reprezentanții Fundației Comunitare Oradea se vor ocupa de colectarea darurilor oferite de suporteri”, transmite clubul orădean, care precizează şi că „scopul principal al acestor acțiuni rămâne acela de a aduce o bucurie, o rază de lumină, un zâmbet pe chipul copiilor care din păcate nu sunt la fel de norocoși și de fericiți cum ar trebui să fie orice fetiță sau băiețel”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON